Jump to content
 • Ajankohtaista

  Muista suojalasit, myös katsojana


  Hoitajat.net


  Kuvituskuva: Shutterstock

  Viime vuodenvaiheessa ilotulitteet aiheuttivat yhteensä 12 sairaalahoitoa vaatinutta silmävammaa. Vammoista 5 sattui ilotulitusta katsoville. Silmävammojen määrä oli toiseksi vähäisin sen jälkeen, kun ilotulitteita koskeva nykyinen lainsäädäntö tuli voimaan tammikuussa 2010.  Suojalasien käyttö on lain mukaan pakollista ilotulitteiden ampujille.

  - Vakavimmilta vammoilta olisi vältytty kokonaan, jos ampujat ja katsojat olisivat käyttäneet suojalaseja. Suojalasit ovat pakolliset ilotulitteiden ampujalle, ja niiden käyttöä suositellaan kaikille ilotulitusta ulkona seuraaville, ylitarkastaja Mikko Ojala Tukesista kertoo.

  Joka neljäs suomalainen aikoo juhlistaa tulevaa uuttavuotta ilotulitteita ampumalla. 16 prosenttia ilotulitteiden ampujista ei kuitenkaan aio käyttää suojalaseja, ja käyttöohjeisiin tutustuu vain kaksi kolmesta ilotulittajasta.

  Viime vuodenvaihteessa puolet, eli 6, silmävamman saaneista oli alaikäisiä. Ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alaikäisille on kielletty. Lisäksi ilotulitteiden käyttö päihtyneenä on kielletty. Ilotulitteita saa ampua 31.12. kello 18–02.

  Sairaanhoitaja Elinan tarina

  Nuori sairaanhoitaja Elina osti puolisonsa kanssa ensimmäistä kertaa raketteja elokuussa 2017. Tapahtui onnettomuus, joka muutti Elinan loppuelämän. Katso Elinan tarina oheiselta videolta.

  Katso myös: Näin ammut ilotulitteita oikein


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut.



  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoticons maximum are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Ajankohtaista


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.