Jump to content
MAINOS

Lääkärit huolissaan kansallisten Käypä hoito -suositusten tulevaisuudesta


Hoitajat.net
 Jaa

Lääkäriseura Duodecimin sivuilla vedotaan suomalaisen terveyspolitiikan päättäjiin sen puolesta, että valtiovalta turvaa Käypä hoito -toiminnan tulevaisuuden palauttamalla sen saaman valtionavustuksen vuoden 2011 tasolle. 

Duodecim yhdessä erikoislääkäriyhdistysten kanssa on 20 vuoden ajan laatinut ja ylläpitänyt kansallisia näyttöön perustuvia Käypä hoito -suosituksia. Suomalaiset lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät Käypä hoito -suosituksia hoitopäätöksissään, ja ne ovat oleellinen osa terveydenhuollon tieto-ohjausta.

Vuodesta 2011 alkaen Käypä hoito -toiminta on ollut riippuvainen sen saamasta valtionavusta, joka kattaa noin kaksi kolmasosaa toiminnan kustannuksista. Vuonna 2011 valtionavustuksen määrä oli 1,15 miljoonaa euroa. Viimeisten kolmen vuoden aikana valtionavun määrä on euromääräisesti koko ajan laskenut niin, että vuonna 2015 se on 977 000 euroa (15 % alenema). Valtionavun vähenemisestä johtuen vuosittaisten Käypä hoito -suositusten määrä laskee aiemmasta 20–25 julkaisun tasosta noin 15 vuosittaiseen julkaisuun. Vuodesta 2016 alkaen se tulee näkymään käytössä olevien ajanmukaisten Käypä hoito -suositusten määrän vähenemisenä nykyisestä runsaasta sadasta suosituksesta 70–80 suositukseen.

Vetoomus kansallisten Käypä hoito -suositusten tulevaisuuden turvaamiseksi

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...