Jump to content
MAINOS

Lääkäreiden mielestä potilailta on hävinnyt kyky arvioida omien oireidensa vakavuutta


Hoitajat.net
 Jaa

Lääkäreiden mielestä potilaat hakeutuvat lääkärin vastaanotolle silloinkin, kun vaiva hoituisi itsehoitolääkkeellä. Yli 60 prosenttia lääkäreistä on sitä mieltä, että potilailta on hävinnyt kyky arvioida omien oireidensa vakavuutta. Tiedot selviävät Lääketeollisuus ry:n TNS Gallupilla teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi puhelimitse 200 lääkäriä.

Suomessa on hiljattain hyväksytty itsehoitoon särkylääke naprokseeni ja migreenin hoitoon käytettävä sumatriptaani. Itsehoitolääkinnän hallittu ja turvallinen laajentaminen tukee osaltaan terveydenhuollon tehostamista. 

- Terveydenhuoltoa voidaan tehostaa ja terveyskeskuksiin kohdistuvaa painetta keventää itsehoitolääkkeiden turvallisella käytöllä.  Näin terveyskeskuslääkäri voi keskittyä nimenomaan lääkärin hoitoa vaativiin sairauksiin ja niiden ehkäisyyn,sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio.

Yli 60 prosenttia Lääketeollisuus ry:n kyselyyn vastanneista lääkäreistä on sitä mieltä, että apteekit osaavat auttaa potilaita arvioimaan, vaatiiko vaiva lääkärikäyntiä. Yli puolet lääkäreistä katsoo myös, että apteekit ovat oikea taho neuvomaan potilasta oikean lääkkeen valitsemisessa.

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Varsinkin ulkomaalaisissa on tätä maalaisjärjen vähyyttä huomattavissa. Hakeudutaan vastaanotolle, koska "oksensin eilen, tänään parempi olo".

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Työnantajilta tuo taito on kadonnut, kun vaativat todistuksen esim. ohimenevästä vatsataudista tms. Ja duunarihan tekee niinkuin käsketään...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tämä niin totta. Itsekkin joudun hakemaan joka päivälle sairaspoissaolosta todistuksen LÄÄKÄRILTÄ, ei edes riitä hoitajan todistus. Sit jos kuume yllättää viikonloppuna ja olisi töitä, niin sit sitä istutaan kuormittamassa päivystystä tämän lappusen takia. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

juu, aika harva suomalainen lekuriin menee ihan perus flunssan takia muuten ku työnantajalle pitää saada se perkuleen lappu... helpompaa olis jos vois vaan luottaa työntekijän sanaan siitä että on kipeenä, mutta eihän se niin mene...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Aika paljon tuntuu kumminkin riittävän näitä ambulanssinsoittajia ainakin pienen lämpöilyn tai mahataudin kanssa. Näkökulma tietenkin vääristyy kun en niitä kohtaa jotka jättävät soittamatta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ulkomaalaiset tuntuu kuormittavan jo pikku kuntien terveysasemia. Mun lapsella on kuumetta paljon ja se yskii. Odotusaulassa ei kuitenkaan yskästä ole jälkeäkään. Sairaanhoitajan vastaanotolla lapsi yskii... Kun äiti on pyytänyt ensin, että kuulee kiva sairaanhoitajakin sen yskän nyt. Kuumetta paljon, ok. Jos siis +37 on kova kuume, niin eihän siinä sitten. Ja oma luku on ne jotka ovat koko viikonlopun kuumeilleet ja oksentaneet, ilmestyen maanantaina klo 13 jälkeen hakemaan saikkulappua, ettei tarvitse mennä mihin ikinä onkaan menoa.. Ja tämä toistuu usein maanantaisin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MIkä on loppujen lopuksi sairaanhoitajan tai lääkärin hoitoa vaativa sairaus? Terveyskeskukset kiinni ja tarvittaessa ambulanssilla päivystyksen kautta sairaalaan!? :D KÖ?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...