Jump to content
MAINOS

Kansalaisten sähköisen terveydenhuollon palvelut ovat yleistyneet


Hoitajat.net
 Jaa

Terveydenhuollon tietojärjestelmät ovat maassamme kattavasti käytössä, sähköisen terveydenhuollon palvelut kansalaiselle ovat yleistyneet ja potilastiedon alueellinen käyttö on entisestään kasvanut ja monimuotoistunut.

Tuore terveydenhuollon tietoteknologiakartoitus kuvaa tieto- ja viestintäteknologian käyttöä Suomen terveydenhuollossa hetkellä, jolloin Kanta-palveluiden sähköinen resepti oli otettu käyttöön julkisessa terveydenhuollossa ja Potilastiedon arkiston käyttöönotto oli aloitettu.

Sairaanhoitopiireissä, terveyskeskuksissa ja yksityisten terveyspalvelujen tuottajien toiminnassa tapahtuneita muutoksia verrataan neljään aiempaan selvitykseen vuosilta 2003, 2005, 2007 ja 2011.

Professori Jarmo Reponen Oulun yliopistosta toteaa, että kansalaisille suunnatut sähköisen terveydenhuollon palvelut ovat selvästi lisääntyneet edellisistä kartoituksista. Suosituin näistä palveluista on sähköinen ajanvaraus.

Raportti tarkastelee terveydenhuollon tietoteknologian käytön tilannetta myös Sosiaali- ja terveysministeriön ja Kuntaliiton julkistaman Sote-tieto hyötykäyttöön 2020 -strategian valossa. Raportti antaa pohjaa sote-palvelujärjestelmän digitalisoitumisen suunnitteluun.

Tietoteknologiakartoitus hyödyttää terveydenhuollon palvelujärjestelmän sekä tietojärjestelmien kehittäjiä. Raportista saavat tukea myös muut terveydenhuollon toiminnan digitalisaation kanssa työskentelevät.

Selvitys on tehty sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä Oulun yliopiston FinnTelemedicumin ja THL:n yhteishankkeena.

Lue lisää:
Tieto- ja viestintäteknologian käyttö terveydenhuollossa vuonna 2014 - Tilanne ja kehityksen suunta 

Minne Terveydenhuollon eKartta vie? (diasarja)

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...