Jump to content
 • Ajankohtaista

  Kätilöiden ammattitaitoon ollaan tyytyväisiä ‒ kehitettävääkin löytyy


  Hoitajat.net


  Shutterstock

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselyn mukaan perheet ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä synnytyssairaaloiden palveluihin, mutta kehitettävääkin löytyy. Paljon positiivista palautetta saa kätilöiden ammattitaitoinen toiminta ja synnytyksen aikana antama tuki ja kannustus.

  Potilasturvallisuudesta huolehtiminen sai myös kiitosta. Perheet kokivat myös, että oman sairaalan sijainti oli hyvä ja he olivat päässeet synnyttämään juuri siihen sairaalaan, mihin olivat halunneetkin.

  Useimmissa sairaaloissa eniten kehitettävää ilmeni imetysasioissa. Imetysohjaus koettiin heikoksi ja erot eri kätilöiden antaman tuen välillä olivat suuria. Samalla osastolla annetut ohjeet saattoivat olla keskenään myös ristiriitaisia. Eniten ohjauksen puutteesta kertoivat ensisynnyttäjät, mutta myös uudelleen synnyttäjät kaipasivat parempaa imetysohjausta. Moni kiittää Imetyksen tuki ry:n nettisivuja, joiden avulla imetys saatiin kotona käyntiin. 

  Puutteita oli myös synnytyssairaaloiden tiloissa: perheet kokivat etenkin isojen sairaaloiden osastot rauhattomina ja ahtaina. Perhehuoneita toivottiin lisää. Juuri synnyttäneistä äideistä oli erittäin raskasta se, että puolison piti lähteä osastolta yöksi kotiin ja äidit jäivät vastuuseen vauvasta osastolle, jossa he eivät pystyneet nukkumaan ja toipumaan synnytyksestä hälinän takia.

  Kysely toteutettiin syksyllä 2016. Synnytyssairaaloiden kysely toteutettiin ensimmäistä kertaa koko maan laajuisena ja siihen osallistui 26 synnytyssairaalaa. 

  Lisätietoja www.thl.fi/fi/web/sote-uudistus/palvelujen-tuottaminen/asiakkaat-ja-osallisuus/asiakaspalaute


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut.  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoticons maximum are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Ajankohtaista


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.