Jump to content
MAINOS

JHL: Hallituksen leikkaukset uhkaavat tuhansia varhaiskasvatuksen työpaikkoja


Hoitajat.net
 Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n teettämän selvityksen mukaan hallituksen kaavailemat varhaiskasvatuksen leikkaukset ovat vähentämässä lähes 5 000 alan työpaikkaa. Leikkaus kohdistuisi lastentarhanopettajiin ja lastenhoitajiin. Liiton teettämässä selvityksessä ei ole otettu huomioon sitä, miten leikkaukset vaikuttaisivat päiväkotiapulaisiin tai ryhmäavustajiin. JHL:n erityisasiantuntija Marjo Katajiston mukaan on erittäin todennäköistä, että leikkaukset kohdistuisivat myös näihin ammattiryhmiin, jolloin työpaikkoja katoaisi vieläkin enemmän.

- Parhaillaan lausuntokierroksella olevassa varhaiskasvatuksen lakiluonnoksessa arvioidaan, että henkilöstövähennys olisi 740 henkilötyövuotta. Lakiluonnoksessa ei henkilöstövaikutuksia ole arvioitu ryhmäkoon suurentamisen näkökulmasta lainkaan, vaan pelkästään subjektiivisen oikeuden rajaamisen näkökulmasta – siksi luku on niin minimaalinen ja suorastaan valheellinen, Katajisto toteaa.

JHL:n selvityksessä laskennan lähtökohtana ovat olleet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastot päiväkotihoidossa olevien lasten lukumäärästä sekä kertoimista, joita käytetään päiväkotihoidossa. Nämä luvut ottavat huomioon sekä päivähoito-oikeuden rajaamisesta aiheutuvat hoitotarpeen vähenemiset että ryhmäkoon kasvattamisen mukanaan tuoman niin sanotut vähennystarpeet.

Lähde: JHL

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...