Jump to content
 • Ajankohtaista

  Hätäkeskustoimintaa ja ensihoitopalvelun operatiivista toimintaa käsitellyt väitös palkittiin


  Hoitajat.net


  Teija Norri-Sederholm selvitti uraauurtavassa väitöstutkimuksessaan ensihoitopalveluun ja hätäkeskustoimintaan liittyvää tilannetietoisuutta.

  Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura (STeHS) myönsi tänään 16.4. tunnustuspalkinnon FT Teija Norri-Sederholmille sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon alaan kuuluvasta väitöskirjasta ”Tilanne päällä! Tiedon tarpeesta jaettuun tietoon: hätäkeskuspäivystäjän ja ensihoidon kenttäjohtajan tilannetietoisuus”.

  Norri-Sederholm tutki väitöstyössään, millaista tietoa hätäkeskuspäivystäjä ja ensihoidon kenttäjohtaja tarvitsevat päivittäisessä työssään tilannetietoisuuden muodostamisessa ja millaiset heidän tietoprofiilinsa ovat. Lisäksi tutkimuksessa kuvattiin tiedonvaihtoa moniviranomaistehtävissä ensihoitopalvelun näkökulmasta. 

  Teija Norri-Sederholmin palkitsemista STeHS perustelee sillä, että ensihoitopalveluun tai hätäkeskukseen liittyvää tilannetietoisuutta on tutkittu maailmalla vähän. Samoin hätäkeskustoiminnan ja ensihoitopalvelun operatiivista toimintaa on tutkittu tieteellisesti varsin vähän. Suomessa väitöskirja on ensimmäinen laatuaan. STeHSin hallitus luonnehti Norri-Sederholmin tutkimusta uraauurtavaksi.

  Hätäkeskustoiminnassa ja ensihoitopalvelussa on tapahtunut Suomessa viime vuosina isoja uudistuksia ja ensihoitopalvelun merkitys on korostunut, kun päivystyspaikkojen määrä on vähentynyt, siksi aiheen tutkiminen on STeHSin mukaan tärkeää.

  Suomen telelääketieteen ja eHealth seuran hallitus jakaa eHealth- tunnustuksen vuosittain. Palkinnon saamisen kriteereinä on erityisen ansiokas toiminta telelääketieteen alueella.

  Väitöstiedote ja väitöskirja:
  www.uef.fi/-/14-2-hatakeskuspaivystaja-ja-ensihoidon-kenttajohtaja-tarvitsevat-hyvaa-tilannetietoisuutta

  Lähde: Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura 


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut.  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoticons maximum are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Ajankohtaista


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.