Jump to content

Suosituimmat


Suosituin sisältö

Eniten peukutetut sisällöt 23.04.2018 alkaen, alueelta koko sivusto

 1. 4 points
  Eihän noita vuodatuksia taida kukaan jaksaa lukea...
 2. 2 points
  Suosittelen kysymään palkkatoimistosta tai esimieheltä. Ne tietää, muiden tarttis arvata.
 3. 2 points
  TE palvelut ei käsittääkseni sakota opiskelijoita. Siitä vaan nappaa äkkiä amkista pari kesäkurssia alle, kesäkuukausilta opintotuet ja asumistuet. Sitten vaan vääntää verkossa parit tehtävät ja homma paketissa. Ei tarvia töitäkään tehdä kun keikkahommina niin jää rahaa sukanvarteenkin.
 4. 2 points
  Ite lähtisin pois ja toisin esille syyt miksi näin tein. Kyllä opiskelijalle kesällä töitä riittää muuallakin jossa häntä arvostetaan kollegana.
 5. 2 points
  Nyt on kyllä aika uskomatonta paskaa. En siis toisin sanottuna usko. Jos tämä olisi totta niin liittoa varmaan kiinnostaisi...
 6. 2 points
  Kerro toki, että millä lisensseillä se lääkäri sitä potilaan itsemääräämisoikeutta voi lainmukaan rajoittaa jos ei olla mielenterveyslainalaisuudessa? Pakkokeinolain perusteella jos mennään, niin hoitajalla on sen mukaan aivan samanlainen oikeus potilaan rajoittamiseen kuin lääkärilläkin. Työnantaja voi sitten toki antaa ohjeistuksia että lääkäri arvioi noiden keinojen tarpeellisuuden.
 7. 2 points
  Joskus kun etsii asiakkaista joitain todella tärkeitä tietoja järjestelmästä kuten että mitä ohjeita on annettu sairaalasta tullessa, jne.. ensimmäisenä törmää tekstiin : hampaat pesty, vessatettu, lääkkeet annettu. Mitään sairaalasta tulleita ohjeita ei ole kirjoitettu mihinkään..... Mielestäni hyvää ja asianmukaista kirjausta on se, että osataan arvioida ja kirjata asiakkaasta/potilaasta se olennainen, mitä ei ole jo aukikirjoitettuna hoitosuunnitelmaan. Eli, muutokset voinnissa, akuutit tilanteet parin viimeisen vuorokauden ajalta, tarvittaessa annettava lääkitys ja sen mahdollinen vaikutus, päivän mieliala yms. Lisäksi tulisi säännöllisesti arvioida näitä kaikkia ja toimintakykyä, mielialaa yms. Henkilön, joka vastaa useamman asukkaan hoidosta , hakiessa tietoa jostain lääkityksestä yms. hoitotietojärjestelmästä, sylettää lukea siitä kuinka kynnet on leikattu tai että asukas pyysi lehden luettavakseen. olenkin pyytänyt kollegoita tarkentamaan kirjauksiaan, jos tiedän että he ovat vastaanottaneet asukkaan sairaalasta, mutta eivät kirjanneet juuri tulotilanteista tai ohjeista mitään. Asiakkaiden hoidosta muuten kirjataan hyvin.
 8. 2 points
  Sinuna ottaisin yhteyttä luottamusmieheen (ja kuuluisin liittoon).
 9. 2 points
  Ensinnäkin, teit jostain johtopäätöksen, että en olisi ollut oikeassa työelämässä. En tiedä mistä tämän keksit, ehkä yrität boostailla egoasi? Tällä kommentilla osoitit kuitenkin vain kykenemättömyytesi käydä asiallista keskustelua. Joka tapauksessa, kyllä tässä työkokemusta on jo ehtinyt kertymään. Esimies voi antaa ohjeet miten toimitaan ja ohjeistaa soittelemaan sijaislistaa läpi, mutta yksittäisen työntekijän vastuulle ei siirry yksikön resurssien riittävyys jos sijaista ei saada. Kukaan ei ole velvoitettu jatkamaan tai vaihtamaan vuoroaan (poislukien hätätyö). Esimiehen tehtäviin kuuluu järjestää riittävä määrä työntekijöitä ja minä en työntekijänä aijo uhrata ajatuksia siihen miten hän sen hoitaa. Itse keskityn hoitotyöhön.
 10. 1 point
  Jännästi lukumääräkin muuttuu koko ajan...
 11. 1 point
  Riippuu seuraavista seikoista: a) työehtosopimuksesta b) työaikamuodosta c) voiko tehdä pitkiä vuoroa (kts.yllä) d) työnantajasta e) Listansuunnittelijasta f) Kuun asennosta Sen verran toki voit itsekin laskea että jos 3 viikon tuntimäärä on 116:45h ja sen jaat 8h (normi työvuoron pituus) jää sulle 21 päivään vietettäväksi 6 vp.
 12. 1 point
  Tuplavuorojen tekeminen/teettäminen vaatii paikallisen sopimuksen, koska TES:n mukainen vuoron maksimipituus ylittyy. Ei muuta kun asiaa luottamusmiehen kautta eteenpäin, hän voi asiasta neuvotella työnantajan kanssa. Ja kuten tässä jo aiemmin mainittiinkin, niin vaikka sopimus tehtäisiinkin, se ei kuitenkaan velvoita työntekijää tekemään tuplavuoroja vasten tahtoaan, vaan pitää olla vapaaehtoista.
 13. 1 point
  Tuo on laissa säädetty työterveyden tehtäväksi, joten ei muutakuin sinne työterveyteen varaamaan aikaa. Ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen kerta kun esimies ei ymmärrä mistään mitään.
 14. 1 point
  Työterveystarkastuksen tekee työterveyshuolto. Jos työterveyshuoltoa hoitaa Mehiläinen niin sitten tarkastuksen tekee se. Ei niitä kunnallisella tehdä.
 15. 1 point
  Olen huomannut että työpaikoilla on usein ihmisiä jotka ”saalistavat” aina uusista työntekijöistä ystäviä itselleen. Toisilla on tarve pitää myös työpaikalla ilmapiiriä : ” me ollaan kavereita, mutta sinä et kuulu joukkoon”... tämä käytös ruokkii työpaikan yleistä ilmapiiriä huonoksi . Kun esimies näyttää ja toisinaan myös puheellaan vahvistaa että yksi työntekijä on hänelle parempi kuin muut, voi olla varmaa ettei selän takana puhumista voi estää. Kun työpaikalla tälläinen esimiehen ”ystävä” rikkoo toistamiseen ohjeita ja sääntöjä eikä mitään tehdä, on työpaikalla megaongelma .
 16. 1 point
  No siinä tapauksessa he toimivat väärin ja sinä varmaan puutut asiaan.
 17. 1 point
  Meillä nuo on laimennettu OHJEEN MUKAAN. Mitä tarkoittaa "vähän eri näkemyksiä"?
 18. 1 point
  Tämän perusteellahan voisi tehdä jo analyysia sen asiakkaan persoonallisuudesta... Hankalia tilanteitahan nämä ovat. Asiakaan osaltahan tämä on ihan kiusantekoa, eli häirintää. Missään tapauksessa työntekijän ei tarvitse suostua siihen että asiakas kiusallaan puuttuu epäolennaisuuksiin ja hankaloittaa sitä työntekoa. Kyse ei ole mistään yksilöllisestä hoidosta, vaan kyse on kiusaamisesta. Ongelmahan tässä on se, että perjaatteessa kunnallisen kotihoidon pitää se asiakas hoitaa, vaikka hän miten tahansa käyttäytyy, eli asiakkaan oikeus hoitoon. Tässä kannattaa olla porukalla yhteydessä siihen esimieheen, porukalla sopia miten asiakas hoidetaan ja pyrkiä löytämään yhteinen linja. Esimieshän on velvollinen puuttumaan työsuojelulain perusteella tähän tilanteeseen. Hommassa helpottaa jos alatte kirjata ylös näitä asioita joihin se asiakas puuttuu. Summarum, pitää ymmärtää missä menee ero asiallisissa vaatimuksissa, eli että asiakas haluaa juoda sen kahvinsa kermalla, niin se sellaisena tottakai annetaan... mutta jos asiakas haluaa että 1,2dl kahvia laitetaan kermaa 0,3dl, ja vaatii että ne mitataan mitta-astioilla niin jokainen ymmärtää että nyt menee pieleen.
 19. 1 point
  Olen ajatellut asian niin, että minulla on VELVOLLISUUS olla työpaikalla ja tehdä työni mahdollisimman hyvin silloin kun työvuorolistassa on kohdallani työvuoro. Samoin minulla on OIKEUS olla vapaalla silloin kun listallani lukee V.
 20. 1 point
  Paskat mitään täydy olla joustava työajoissa. Työvuorolista on työvuorolista ja sitä ei noin vain muutella jos työntekijä ei halua. Ekstravuoroja ei pidä koskaan ottaa velvollisuudentunnosta vaan vain ja ainoastaan siksi että haluaa tehdä ko. vuoron ja siitä maksetaan käypä korvaus.
 21. 1 point
  Ei noihin mitään muistisääntöjä ole. Kun annat jotain lääkettä niin varmistat aina miten sen saa antaa ja mitä seikkoja siellä pakkausohjeessa tuodaan esiin, jos et varmasti niitä muista.
 22. 1 point
  Työnantaja vastaa siitä, että henkilöstöresurssi on kunnossa. Itse olen myös ollut töissä tuommoisessa paikassa missä työvuoro järjesti sijaisen keikkalaislistalta jos joku sairastui. Mielestäni siinä ei tapahdu mitään laitonta, työnantaja voi ihan hyvin antaa tehtäväksi esim. keikkalistan läpi soittamisen tai ryhmäviestin lähettämisen. Vastuuta yksittäinen työntekijä ei kuitenkaan voi joutua kantamaan siitä, jos kukaan ei suostukaan tulemaan töihin. Eli jos käy niin, ettei kukaan keikkalaisista pääse tulemaan ja itse ei voi tai halua jäädä niin se on työnantajan ongelma alkaa selvittää asiaa. Tilanne on kieltämättä äärimmäisen perseestä, jos ei saa työnantajan edustajaa kiinni tuollaisella hetkellä. Täytyy kyllä todeta, että itsellä ei olisi pokkaa jättää osastoa tyhjilleen vaan jäätävä sinne olisi. Jälkikäteen kannattaa kuitenkin tehdä asiasta helvetinmoinen haloo työsuojelupiirin ja avin kanssa. Ja jos kyseessä on yksityinen hoivakoti niin kuntaa tietysti myös kiinnostaa palveluntilaajana tuollainen asia. Luulen, että jatkossa yrittäjä vastaa puhelimeen. Yleensähän noista tilanteista selviäisi rahalla ihan hyvin. Jos firma lupaa vaikka 200 € hälytysrahaa niin luultavasti niitä tulijoita on enemmän kuin pelkästään tessin minimiä myymällä.
 23. 1 point
  En voi allekirjoittaa mitään ap:n tarinasta, mutta en toki väitä, etteikö tuollainen olisi mahdollista. Meillä on kunnallisella puolella niin monta duunaria, jotta siihen mahtuu ulkonäköä, kokoa, kulttuuria ja erilaisuutta. Potilaat on joskus kommentoinut lihavuuttani, mutta en oikein osaa siitä loukkaantua. Jos muistisairas tai iäkäs sanoo, että "oletpa sinä pyöreä" niin miten sen voi kumota millään? Faktahan se on.
 24. 1 point
  Tällöin se pitää tuoda jo työpaikkailmoituksessa esille että varusmieskoulutuksesta on olennaista hyötyä tehtävän suorittamiseen tai haastattelussa sitä aiotaan kysyä -> on yksi työpaikan saamisen kriteeri. Ja suomessa harvemmin on semmoisia työpaikkoja jonne varusmieskoulutusta tarvitaan yhtenä osana. Ei edes enää poliisiin. Eikä edes puolustusvoimille pl. Skapparin hommat. Työantaja saa kysellä semmoisia asioita jotka olennaisena osana kuuluu työtehtävän suorittamiseen tai ovat tarpeellisia työn luonteen takia. Asevelvollisuus ei sitä ole. Jotta päästään vielä vähän jatkamaan niin tuossa lakitekstia asiasta. Toki EK on yleisesti otten eri mieltä että kysellä saa mitä vain
 25. 1 point
  Miten se on syrjimistä jos työnantaja vaan sattuu arvostamaan miessukupuolta, kokoomuksen jäsenkirjaa tai heteroseksuaalisuutta? https://duunitori.fi/tyoelama/kielletyt-tyohaastattelukysymykset/
 26. 1 point
  Kuten sanoin, jostain on kaikkien aloitettava. Uudessa työpaikassa alku on aina uuden opettelua. Koulutuksen tuomilla valmiuksilla sitä työtä voi ihan turvallisesti opetella ja tehdä työkavereiden tuella. Jos kaikki ajattelisivat kuin sinä, niin ei koulun jälkeen kukaan voisi mennä töihin minnekkään kun ei ole sitä kokemusta.
 27. 1 point
 28. 1 point
  Tähän keskusteluun osallistuneet henkilöt eivät kyllä ainakaan näiden viestien perusteella vakuuta sosiaalisilla- tai äidinkielellisillä taidoillaan. Henkilökohtaista kokemusta ei Helsingin kaupungin rekrystä ole, mutta on olemassa myös vaihtoehto, että teitä parempiakin hakijoita on tarjolla.
This leaderboard is set to Helsinki/GMT+03:00
×