Jump to content

Kaikki tapahtumat

Tämä syöte päivittyy automaattisesti     

 1. Tänään
 2. Eilen
 3. Mitä mieltä OULUn terveyshallintotieteiden (ja terveystieteiden) pääsykokeista siihen osallistuneet olivat? Jännittää aivan sairaasti miten kävi omalla kohdallani. Ärsyttävää, että jättävät tämän pääsykoetulosten ratkeamisen aivan viime metreille, toivottavasti sentään kertovat suuntaan tai toiseen ennen juhannusta ettei koko jussi mene kuuma peruna housuissa...:D
 4. Viime viikolla
 5. MIkä on 2018 tilanne Jyväskylässä, saako sh töitä?
 6. Riihikallioon haetaan sairaanhoitajaa.ilmeisesti aika tuulinen paikka, kun hakuja on usein ollut? Onko kokemuksia kyseisestä paikasta, kannattaako hakea?
 7. vuodepotilaiden asentohoidot yövuoroissa

  Mä en kuivita rutiinisti ketään yöaikaan. Ainoastaan kuivitan ne muutamat, joiden tiedän kokemuksen perusteella uivan aamulla ilman vaipanvaihtoa. Jos ihminen nukkuu tyytyväisenä, hän ei voi kovin pahasti kärsiä märästä vaipasta. Katkeamaton yöuni on huomattavasti tärkeämpää. Itse toivoisin sitten kun olen siinä kunnossa, ettei minua herätetä yöllä vaipanvaihdolle, vaan annetaan rauhassa nukkua. Uskoisin, että hoitajani voisi saada nyrkkiä repiessään peittoa päältäni ja housuja jalasta keskellä yötä.
 8. vuodepotilaiden asentohoidot yövuoroissa

  Tämäkin on yksilöllistä. Tiedän ainakin omasta yksiköstä muutaman asukkaan kohdalla, eli jos ei vaippaa ole vaihdettu yöllä, he uivat märässä sängyssä aamulla. Asukkaan turvallisen olon vuoksi on hyvä tehdä kuivitukset yöllä. Ja onhan se inhimillistä, että märät vaipat vaihdetaan pois silloin kun on tarve. suosittelen miettimään itse, haluaisitko olla samassa vaipassa 20-09, jota ei vaihdeta yöllä ja aamulla 05 alkaen on jo sänky märkä?
 9. Coronaria.

  On tullut paikkakunnalle tämä firma. Kannattaisko hakea töihin vaiko eikö? Onko kokemuksia?
 10. vuodepotilaiden asentohoidot yövuoroissa

  Vaipanvaihto yöllä ei ole välttämätön ellei hoidettava ole ulostanut. Vaipat vetää paljon, ei kannata herättää ketään pissavaipan vaihtoon.
 11. Sairaanhoitaja Lamk

  Onko täällä muita jotka olisivat päässeet Lahden ammattikorkeakouluun opiskelemaan sairaanhoitajaksi nyt syksyllä 2018 alkaviin opintoihin? Itse pääsin suoraan yo-todistuksella ja nyt odotan innolla tietää, ketä muita koulutukseen on päässyt. Olisi super kiva tietää, miten pääsit (yo vai soveltuvuuskoe) ja oliko monesko vaihtoehto.
 12. Vastavalmistuneen nolot kysymykset...

  Onks sulla mitään spesifisiä pelkoja, vai vaan yleisiä "teen jotain tyhmää ja joku kuolee" -tyyppistä? Aina kun sulla on epävarma olo, pyydä et joku toinen tulee kaveriks/tarkistaa asian. Millasessa yksikössä oot töissä? Kuulostaa siltä, että oot saanu liian vähän perehdytystä, tai että oot liian haastavassa paikassa työkokemukseen nähden.
 13. Vastavalmistuneen nolot kysymykset...

  Tuolta kanylointivinkkejä: https://hoitajat.net/forums/topic/14969-vastavalmistuneen-nolot-kysymykset/?page=10
 14. Vastavalmistuneen nolot kysymykset...

  Puhuminen yleensä auttaa! Olisko joku opiskelukaveri tai luottotyökaveri jolle puhua? Tai joku esim opettaja jonka kanssa synkkasi hyvin kun koulusta ei vielä ole pitkä aika?
 15. Vastavalmistuneen nolot kysymykset...

  Lisäksi tuntuu, että olen muuttunut ihmisenä. Ennen olin iloinen, vitsikäs ja rento ihminen. Nykyään olen vapaa ajallakin jotenkin varautunut ja ylihuolestunut kaikesta.
 16. Vastavalmistuneen nolot kysymykset...

  Täällä kirjoittelee vastavalmistunut sh, joka on ollut nyt työelämässä 1kk. Olen alkanut kyseenalaistamaan oikeaa alanvalintaa ja miettimään muita opintoja. Työ on hyvin raskasta ja vastuullista, ja etenkin työn vastuullisuus on alkanut jopa pelottamaan. Vielä olisi 3 kk edessä töitä sopimuksen mukaan. Kuuluuko tällaiset tuntemukset työelämään siirtymiseen? Vapaa-aikana murehdin lähes koko ajan teinkö kaiken oikein työssäni. Olen koko opintojeni ajan välillä miettinyt tuliko valittua oikea ala, välillä ala tuntuu oikealta ja välillä taas ei. Eniten pelottaa se, että joku kuolee virheeni takia. Mietinkin, että olenko liian herkkä ja stressaantunut hoitoalalle. Toisaalta, en tiedä mikä muu minua kiinnostaisi ja pidän hoitoalaa hyvin mielenkiintoisena. Vielä loppuun, kertokaas vinkkejä kanylointiin. Olen umpisurkea siinä eikä kehitystä näy harjoittelun myötä...
 17. Tulkaa Ruotsiin! Kova pula sairaanhoitajista, ystävällinen vastaanotto ihan joka paikassa, keikkafirmojen kautta palkka 4000 eur/kk (neuvoteltavissa!) tai enemmän, kokemuksen mukaan... Työkulttuuri samankaltainen Suomen kanssa, ei kulttuurishokkeja Paitsi että täällä on työntekijän markkinat, ihmiset yritetään saada viihtymään ja pysymään. Jotkut firmat ottavat jo 1 vuoden kokemuksella varustettuja hoitajia, yleensä halutaan 2 vuotta. Suoraan sairaalalle pääsee tietysti myös vastavalmistuneet, tällöin saa valita tyyliin minkä vain kaupungin tai osaston. Ja palkka tyypillisesti 2600 eur + lisät. Siis vastavalmistuneille. Toisin kuin Suomessa, kokemuksesta maksetaan myös. En tiedä miten paljon, itse teen vain keikkatöitä. Mutta palkka nousee joka vuosi. Helpointa ja nopeinta on saada lupa European Professional Card, joka on 18 kk voimassa. Pysyvään lupaan vaadittavan todistuksen kielitaidosta voi sitten pyytää joltain pomolta. Niin, ruotsin kielen taito vaaditaan tietysti, mutta täydellinen sen ei tarvitse olla Toisin kuin yleisesti luullaan, Norjassa ei makseta parempaa palkkaa kuin Ruotsissa. Keikkalaisille siis. Lisäksi Norjassa on kalliimpaa. Pysyvän luvan saanti on helpompaa kun ei tarvitse olla todistusta kielitaidosta. Mutta Norjasta palataan myös maitojunalla kielitaidon riittämättömyyden vuoksi... Ruotsinkieliset pärjäävät yleensä hyvin.
 18. Hei, teen keikkatöitä Ruotsissa ja Norjassa, ei ole hankalaa Kun firmat maksavat matkat ja asumisen, sekä hankkivat asunnon. Suosittelen! Keikkalaisena Ruotsissa palkka on parempi kuin suoraan sairaalalle työskentelevälle. Norjassa se on sama kaikilla, mutta asumiskustannukset huomioon ottaen menee hyvin plussalle. Norjasta oon kuullut, että kaikki suomenkieliset ei pärjää kielen kanssa. Itsekin koin, että kärsivällisyys ulkkareita kohtaan ei ole ollenkaan samaa luokkaa kuin Ruotsissa. Itse pärjäsin, koska olin ollut Ruotsissa jo jonkin aikaa, sekä olin lukenut paljon kirjoja norjaksi. Enemmän auttaa jos kuuntelee Norjan radiota tms, niitä murteita riittää... Jos asut Suomessa ja keikkailet Ruotsissa, voit saada SINK-verokortin, jolla prosentti 25, ihan sama mitä ansaitsee. Paikallisethan maksaa jotain 35% veroja.
 19. Debora

  Voin allekirjoittaa täysin lähes kaikki monet monet tämän ketjun tyytymättömät kommentit Deborasta. Olin siellä vuoden töissä ja taistelin asiakkaiden oikeuksien puolesta. Ja luonnollisesti sen vuoksi minut savustettiin ulos. Näin jälkikäteen ajatellen sinänsä hyvä juttu, sillä nykyisessä työpaikassa asiat ovat paljon paremmin. Deboraa voi käydä kokeilemassa, mutta ehdottamasti kannattaa muistaa, että huonoon työpaikkaan ei tarvitse jäädä. Deborassa ei kunnioiteta TESiä ja jouduin itsekin taistelemaan oikeuksieni puolesta luottamusmiehen kautta. Onneksi hän sentään on asiallinen. Lisäksi se, että esimies suoraan valehtelee oli meillä siellä täysin arkipäivää. Ja ne asiakkaiden oikeudet minua siellä niin surettivat. Valitettavasti henki on selkeästi "voitot maksimiin, laatu minimiin". En voi suositella paikkaa kellekään.
 20. Hei! Onko kenelläkään kokemuksia Vaasan yliopiston sote-maisterin Helsingin opinnoista? Ketään täälä, joka olisi hakenut/päässyt?
 21. Nyt oli kyse vain työntekijän irtisanoutumisesta, ei irtisanomisesta. Työnantaja ei voi pistää mitenkään hanttiin.
 22. Oisko tietoa kyseisestä paikasta?
 23. Oisko tietoa kyseisestä paikasta?
 24. Aikaisemmin
 25. Tässä esimerkissä työnantaja oli purkanut työsuhteen koeajalla, ja antanut jonkin "tyhmän" syyn, jonka työntekijä pystyi riitauttamaan oikeudessa.
 26. Ei voi pistää mitenkään hanttiin. Ihan yhtä laillista on koeajalla lopettaa työt siksi että pomon naama on ruma kuin että on joku ns. jalompi syy. Koeaika on koeaika ja työsuhteen voi purkaa välittömästi oli työntekijän puolesta syy mikä vain. Työntekijä ei voi syyllistyä syrjintään työnantajaa kohtaan.
 27. Suosittelen kyllä vaan huikkaamana että moro. Kun aloitin työt isossa lafkassa, työsuhteen alussa oli muutama oppitunti, ja yksi oli talon juristilta. Hän painotti, että jos tahtoo lähteä koeajalla, niin ei jäädä löpertelemään selityksiä. Siinä voi nimittäin tahtomattaan puhua itsensä pussiin, jos antaa syyn mikä on "epäasiallinen" voi työnantaja pistää hanttiin.
 28. Koeajalla ei tarvitse perustella jos ei halua. Vuoron lopussa hiukkaa ettei oo enää tulossa takaisin niin se on teoriassa siinä. Todellisuudessa varmaan kannattaa lähestyä esimiestä asiallisesti kirjallisella (sähköposti, jää kirjalliset todisteet siitä) ilmoituksella ja minusta olisi hyvä myös kertoa ihan rehellisesti syy tilanteeseen. Josko vaikka on jotain mitä haluavat ja voivat korjata.
 29. Kuinka lasketaan montako päivää lomarahaa kuluu yhteen vaihtovapaaseen? Huomioidaanko tässä se lomarahojen leikkaus? Olisiko kannattavampaa silloin ottaa vapaana lomarahat ja tehdä se aika muualla keikkaa?
 1. Load more activity
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.