Jump to content
Ajankohtaista

Tehy ei hyväksy vanhustenhoidon minimihenkilöstömitoituksen pienentämistä


Hoitajat.net

Tehy ei hyväksy hallituksen aikeita pienentää vanhustenhoidon minimihenkilöstömitoitusta 0,4:ään. Säästötoimenpide kohdistuu erityisen haavoittuvaan potilasryhmään ja myös koulutettuun hoitohenkilöstöön.

Tehyn mielestä kuntien säästötarpeet on väärä motiivi heikentää ikäihmisten hoitoa ja puuttua heikommassa asemassa olevien asemaan. Ensin pitäisi toteuttaa sote-uudistus, jotta uusien rakenteiden avulla saadaan säästöjä.

- Ei voi olla näin, että normien purku alkaa juuri vanhusten hoidosta, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Tehy on aiemmin linjannut lausunnoissaan, että lähtökohtana hyvälle hoidolle on potilaan hoidon tarve, joka pitää suhteuttaa hoidettavien määrään ja palvelutarpeeseen. Mitoituksen on oltava joustavaa ja muututtava potilaiden hoidontarpeen ja toimintakyvyn muuttuessa.

- Tämä hallituksen esittämä säästötoimenpide kohdistuu koulutettuun hoitohenkilöstöön erittäin pahasti ja lisäksi se on riski hoidon laadulle ja potilasturvallisuudelle, Vesivalo sanoo.

Vesivalo on myös huolissaan jäljelle jäävien hoitajien työkuormituksesta.

- Veikkaan, että alalla ei pysytä ja erityisesti vanhustenhoidon rekrytointiongelmat tulevat lisääntymään. Tehyyn on tullut vuosien varrella yhteydenottoja, joissa kerrotaan riittämättömistä henkilöstömitoituksista, väsymyksestä ja potilasturvallisuuden vaarantumisesta.

Ikäihmisten hoidon ja palveluiden valvonnan on oltava säännöllistä ja riittävää.

Tehy kannattaa valtakunnallisen hoitoisuusmittarin (RAVA, RAI tai RAFAELA) käyttöönottoa.  Tämän lisäksi tarvittaisiin valtakunnallisesti yhtenäinen tapa laskea hoitotyön henkilöstömitoitus ja kokonaishenkilöstömitoitus.


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Recommended Comments

Olen samaa mieltä Rauno Vesivalon kanssa 0,4 mitoitus on todellakin päättäjiltä törkeä mitoitus ! on väärä motiivi heikentää ikäihmisten hoitoa se ei voi olla näin. Olen huolestunut hoitajien työn kuormituksesta ja potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Ikäihmisten täytyysaada turvallinen ja inhimmillinen hoito. Pelkään pahoin , että hoitajia alkaa putoilee uusiin työrupeamiin ja se ei ole laisinkaan hyvä ratkaisu. Olen itsekkin ajatellut vaihtaa työnkuvaa mutta kun olen hoitajaksi kouluttautunut ja rakastan työtäni niin en ole hennonnut jättää rakkaita hoidettavia vaan sisulla pyrkinyt jatkamaan työtäni niin ikävää kuin se onkin tänäpäivänä.*nolona*

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Ajankohtaista

Blogi

×