Jump to content
Ajankohtaista

Tästä syystä hakeudutaan lähihoitajakoulutukseen


Hoitajat.net


SuPer selvitti jäsentensä keskuudessa syitä hakeutua lähihoitajakoulutukseen. Alan hyvä työllisyystilanne ja halu auttaa muita ihmisiä nousivat tärkeimmiksi tekijöiksi. Paljon on myös opiskelijoita, jotka ovat alan vaihtajia ja haluavat tehdä merkityksellistä työtä. Hoito- ja hoivatyön koetaan antavan paljon, kun voidaan helpottaa muiden elämää ja auttaa. Myös mahdollisuus kehittyä alalla koetaan tärkeäksi.

Miksi hakeuduit lähihoitajakoulutukseen?

”Olen aina halunnut työhön, missä autetaan toisia ja työ on ihmisten parissa tehtävää. Tiedät myös  tekeväsi arvokasta työtä ja saat paljon vastuuta.”

”Halusin päästä kassatyöstä ihmisläheiseen työhön, missä voin auttaa ja hoitaa ihmisiä. Myös hoitoalan työllistävyys ja monipuolisuus houkutti.”

”Pitkä ura edellisessä työssä päättyi koko henkilökunnan irtisanomiseen joten tuli ajankohtaiseksi uuden ammatin hankkiminen. Hoiva- ja hoitoala on ollut jo pitemmän ajan haave, tällä hetkellä olen todella tyytyväinen, että lähdin opiskelemaan.”

”Auttamisen halu, rakkaus sekä kunnioitus vanhoja ja sairaita ihmisiä kohtaan. Työn monipuolisuus ja hyvä työllistymistilanne. Mahdollisuus edetä ja kehittää itseään alalla vaikka miten paljon.”

”Halusin oppia enemmän erilaisista ihmisistä, tehdä töitä ihmisten kanssa, auttaa sekä halusin tuntea työni ja itseni aidosti tärkeäksi.”

Tilastotietoa lähihoitajista
Vuonna 2014 lähihoitajatutkinnon suorittaneita oli noin 137 000 ja tutkintoja suoritettiin 10 033. Kasvua edelliseen vuoteen oli 10 prosenttia. Noin 70 prosenttia lähihoitajista työskentelee kuntasektorilla. Vanhainkodeissa ja palvelutaloissa työskentelee noin 30 prosenttia, terveyskeskuksissa noin 15 prosenttia, päiväkodeissa noin 15 prosenttia, kotipalvelussa 15 prosenttia ja sairaaloissa 10 prosenttia. Lähihoitajista noin kaksi kolmasosaa työskentelee sosiaalihuollossa.


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Olin Siwasta töissä 9.5 vuotta ei mahdollisuutta täysiin tuntiin.  Vain tuntisoppari. Ei elämään riittävään tiliä. Olin ennen sitä ollut hoiva avustaja ja ajattelin että jos pääsen ns valmentavaan kouluun ja sovellus niin kokeilen pääsenkö alalle. Olin ns lähäri luokastani joka oli se joka teki aina tehtävät heti ja valmistuin kuukautta aikaisemmin kuin muut oman osaamisen takia. Työllistyin heti ja täysin tuntiin. Myös oma elämän tilanne hoiva viettiä herätti

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Alalle aikova

Lähetetty

Kevyt ja pehmo sisätyö, hyvä palkka, asiantuntijuus, johtajuus (asiakkaat alaisina), arvostettu työ, monipuolisuus (pyykkäys, siivoaminen, peseminen, vaipan vaihto). Kotihoidossa saa ajaa autolla osapäivätyössä. Vanhushoidossa ja muualla pääsee harrastamaan kontaktilajeja. Saa usein olla yöllä hereillä. Töissä voi ehkä nukkua, tai ainakin juoda kahvia ja surffailla netissä, katsoa tv:tä, ja asiakkaan kanssa voi olla kävelyllä (yleensä päivällä), pelata pelejä, rupatella. Sokerina pohjalla on mahdollisuus selvitä omista päihde- ja mielenterveyden ongelmista, tai ainakin hankkia itsellensä sellainen. Kortistossa vietetty aika jättää paljon aikaa harrastuksille.

  • Tykkää 1

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Torlohka

Lähetetty (muokattu)

Määräaikaisuuksia ja keikkailua 0-tuntisopimuksella. Tästä saa palkaa (nyt vähän pienempi tuntipalkka) tämän tekemisestä ja kiva tehdä työt myös hyvin jos työympäristö sallii. Nim. eienääsuoranaisestihoitotyössämuttahyvinlähelläjavaippaakinpääseeonneksivaihtamaan

Muokattu - Torlohka

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×