Jump to content
Ajankohtaista

Selvitys: kokonaisulkoistukset toivat sote-säästöjä


Hoitajat.net


Tuoreen selvityksen mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus toi kuntiin uusia palveluja ja kustannussäästöjä. Kuntien toiminnanohjauspalveluita tuottava Kuntamaisema Oy selvitti, miten sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus vaikutti Tohmajärven, Puolangan ja Rääkkylän palvelujen laatuun ja hintaan. Ulkoistukset toivat kunnille säästöjä sekä uusia palveluja.

- Ulkoistaminen näyttää tuottavan kuntien kannalta kustannustehokkuutta ja¨myös palveluiden saatavuuden parantumista etenkin terveyspalveluissa, selvityksen toteuttanut Laura Käsmä toteaa yhtiön tiedotteessa.

Nopean hoitoon pääsyn lisäksi kokonaisulkoistukset toivat kuntiin uusia palveluja. Jokaiseen tutkimuksen ulkoistuskuntaan tuli uutena palveluna psykiatrin viikoittainen vastaanotto, geriatria ja radiologia sekä päihdelääkärin konsultaatiomahdollisuus.

Myös henkilökunnan mukaan palvelujen saatavuus ja laatu parani, toisaalta he tunsivat vaikutusmahdollisuuksiensa vähentyneen.

Palvelujen kokonaiskustannusten per capita nettomuutos aikavälillä 2012–2014 oli 2,2 (asukasmäärillä painotettu keskiarvo oli 0,46 prosenttia). Vertailukunnissa muutos oli 7,9 prosenttia.


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Vieras: Lumelääke

Lähetetty

Kuka nämä palvelut tuottaa? Mihin menevät verorahat? Ulkomaillekko? Onko verorahojen menetys ulkomaille tai kunnan ulkopuolelle hyvä juttu kunnan ja koko maan kannalta? Kilpailutetaanko palvelut tietyn ajan päästä. Miten suomalaiset hoitoalan pk yritykset pärjäävät suurien kansainvälisten firmojen kanssa? Entä se laatu oikeasti? Ainakin siivousalalla jotkut kunnat ovat palauttaneet siivoustyöt takaisin kunnalle koska laatu on huonontunut ja niitä säästöjä ei sitten olekaan tullut.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×