Jump to content
Ajankohtaista

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri harkitsee yhtiöittämistä


Hoitajat.net

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) valtuusto päätti, että selvitys julkisen osakeyhtiön perustamisesta Pirkanmaan erikoissairaanhoidon tuottajaksi toteutetaan kolmessa eri vaiheessa. Yhtiöittämisselvityksen ensimmäisen vaiheen loppuraportti valmistui maaliskuun alussa. Selvityksen ensimmäisessä vaiheessa kartoitettiin kilpailu- ja hankintalainsäädäntöä sekä viranomaistoimintaa yhtiöittämisen kannalta.

Ensimmäisessä vaiheessa on käyty läpi neljä erilaista yhtiömallia. Valmistelun lähtökohdat ja selvitystyön kuluessa muodostuneet näkemykset puoltavat rajoitetusti markkinoilla toimivan yhtiön mallia. Lisäksi on selvitetty, miten viranomaistehtävät hoidettaisiin yhtiömuodossa.

Yhtiöittämisselvityksen ensimmäinen vaihe on nyt ohi ja uusi alkamassa. Ensimmäisessä vaiheessa ei ole noussut esiin syitä, jotka estäisivät seuraavaan vaiheeseen siirtymisen. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti, että selvitystyössä voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Selvityksen toinen vaihe keskittyy sairaanhoitopiirin henkilöstöön, omaisuuteen, verovaikutuksiin ja toiminnan organisointiin sekä opetus- ja tutkimustoimintaan liittyviin kysymyksiin.

Meneillään oleva kolmivaiheinen selvitys ei tarkoita yhtiöittämistä, vaan on nimensä mukaisesti vasta selvitys.


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Juu, avoimuus romukoppaan ja päätöksenteko mahdollisimman kauas kunnista. Yhtiöittäminen voi toki onnistuessaan olla taloudellisesti perusteltua, julkisesta terveydenhuollosta ja avoimesta demokraattisesta päätöksenteosta on kyllä näiden muutosten jälkeen kyllä melko kyseenalaista puhua ainakaan yhtiöitettyjen yksiköiden kohdalla.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Yhtiöittämisellä saadaan loppukin eri yksiköiden välinen yhteistyö lakkaamaan ja raja-aidat korkeiksi. Näin on täkäläisessä SHP:ssa ainakin liikelaitosten välillä.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×