Jump to content
Ajankohtaista

Pihlajalinnan Pappilanpuistossa liian vähän hoitajia


Hoitajat.net


Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin mukaan vanhustenhoito on retuperällä. Pihlajalinna Terveys Oy:n Ikipihlaja Pappilanpuiston työntekijät Tampereella ovat olleet useasti yhteydessä liittoon liian pienen henkilöstömäärän ja työehtosopimusrikkomusten vuoksi. Työntekijät ovat huolissaan asiakkaista ja omasta jaksamisestaan. Superin mukaan vanhuksille ei tarjota edes riittävästi ruokaa.

Ikipihlaja Pappilanpuisto tarjoaa tehostettua palveluasumista. Asiakkaina on vähintään keskivaikeasti muistisairaita asukkaita, jotka vaativat jatkuvaa ohjausta. Yksikössä tulisi olla kolme yöhoitajaa, jotta jokaisessa kerroksessa olisi oma hoitaja. Tämä ei toteudu, vaan yöhoitajia on vain kaksi. Yksikön toimilupaan on liitetty ehto kolmesta yöhoitajasta.

AVI:n ja Tampereen kaupungin elokuussa 2015 tekemällä tarkastuskäynnillä todettiin, että hoitohenkilöstön määrä ei ole viranomaisen myöntämän luvan mukainen. Henkilökuntaa on liian vähän erityisesti yöllä. Lisäksi hoiva-avustajien työskentelystä todettiin, etteivät he voi työskennellä yksin työvuorossa, koska heillä ei ole lääkehuollon koulutusta. 

Vanhusten kohtelusta huolestuneille potkut

Tarkastuksen jälkeen Ikipihlaja Pappilanpuistosta irtisanottiin hoitajia. Ne työntekijät, jotka nostivat asian keskusteluun, irtisanottiin. SuPer aikoo riitauttaa irtisanomiset. Lisää aiheesta: 

https://www.superliitto.fi/viestinta/tiedotteet-ja-kannanotot/super-pihlajalinnan-pappilanpuistossa-on-liian-vahan-hoitohenkilokuntaa/

http://yle.fi/uutiset/super_muistisairaiden_kohtelusta_valittaneet_hoitajat_saivat_potkut/8593889


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Kamalaa paskaa nämä yksityiset haaskalinnut veronmaksajan ja puolustuskyvyttömän potilaan/asiakkaan lompakolla...

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
14.1.2016 klo 22.53, dino kirjoitti:

Itsemääräämisoikeuden ja liikkumisvapauden rajoittaminen ovat sellaisia syntejä, joihin olosuhteiden pakosta on turvautunut 100 % geriatrista työtä tekevistä hoitajista. Juridista turvaahan ei kenelläkään ole näissä asioissa. Toisaalta, jos ei rajoita, syyllistyy heitteillejättöön.

On siinä nyt kuitenkin varmaan oikeuden silmissä pitävä tekosyy irtisanomiselle.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
21 tuntia sitten, Osku kirjoitti:

Hah, voisi luulla olevan aprillipäivä. Mahdotonta toki muodostaa pelkästään lukemiensa juttujen perusteella todellista kuvaa, mutta jotain herkkää tuossa koko keississä on.

Kyllä mä niin toivoisin että joskus uutisoitais myös hyvää vanhustenhoitoa. Ja ehkä kerrottais realistisesti minkälaista geriatrinen työ yleensä on. Mutta ketä se nyt kiinnostaa, kun voi huutaa iltapäivälehdille kuinka meidän hampaaton nielemisongelmista kärsivä muori saa jotain soseruokaa, hyi.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Enemmän asiasta tietävä :)

Lähetetty

Irtisanomisille ei muuten ole oikeudellisia perusteita, kaikki syyt tekaistuja. Eikä myöskään siksi,kun ei ole annettu yhtäkään varoitusta.  Varoitukset ovat kyseisen työantajan lempiaihe, samoin potkutehtailu ajojahteineen.

 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×