Jump to content
Ajankohtaista

Päijät-Hämeen keskussairaalan sairaala-apteekista löytyy Suomen modernein robotti


Hoitajat.net


Mega-Fixu -robotti

Päijät-Hämeen keskussairaalan sairaala-apteekki on saanut uudet, modernit tilat. Keräilyvarastoautomaatti, Suomen modernein robotti, Mega-Fixu varastoi, keräilee ja inventoi suuren osan apteekin tuotteista.

Ainutlaatuinen on myös automaattinen kuljetuslinjasto, joka kulkee laatikkopesukoneelta aina lähtevän tavaran pisteeseen ja sieltä edelleen valmiit lääkelaatikot jakautuvat sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden linjoille.

- Olemme todella ylpeitä uusista tiloistamme, jotka mahdollistavat mm. lääkelogistiikan keskittämisen maakunnassa ja uusien palveluiden tarjoamisen asiakkaille, kertoo apteekkari Leena Riukka.

Sairaala-apteekin tehtävänä on mahdollistaa lääkkeitä tarvitsevien tehokas, turvallinen ja taloudellinen lääkehoito tarjoamalla palveluja uuden hyvinvointiyhtymän yksiköille ja tietyissä tilanteissa suoraan potilaille.

Päijät-Hämeen keskussairaalan sairaala-apteekissa työskentelee vuonna 2017 maakunnallisen yhdistymisen myötä apteekkarin lisäksi 4 proviisoria, 9 farmaseuttia, 12 osastofarmaseuttia (osa maakunnassa), 9 lääketyöntekijää ja 1 osastolääketyöntekijä.

Lääketoimitusrivejä arvioidaan olevan yli 200 000, valmistuseriä yli 1000 ja solunsalpaajatoimitusrivejä lähes 15 000. Koneellisen annosjakelun annoksia valmistetaan useita kymmeniä tuhansia.

 


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×