Jump to content
Ajankohtaista

Oulun yliopistollisessa sairaalassa kirjataan jatkossa mobiilisti


Hoitajat.net


Kuvituskuva

Oulun yliopistollinen sairaala (OYS) on jatkossa lähes täysin digitaalinen sairaala. Oulun seudun yhteispäivystyksessä potilastiedot on tähän saakka kirjattu paperille ja siirretty sitten sähköiseen potilaskertomukseen. Nyt yhteispäivystys hyppää yhden askeleen yli ja siirtyy paperista suoraan mobiiliin aikakauteen uuden, älypuhelimessa toimivan Hoitu-järjestelmän (hoidon tuki) avulla.

Mobiilisovellus otettiin ensin käyttöön yhteispäivystyksessä, myöhemmin sitä aletaan käyttää myös vuodeosastoilla. Sen jälkeen lähes koko OYS muuttuu mobiiliksi sairaalaksi. 

Hoitu on yhtä aikaa sekä toiminnanohjausjärjestelmä että potilastietojärjestelmän laajennus. Se toimii sekä pöytäkoneissa että mobiililaitteissa.

- Jälleen yksi askel pois kynästä ja paperista. Potilaan vierellä kirjataan tabletilla tiedot suoraan potilastietojärjestelmään. Virheet vähenevät, hoito nopeutuu ja tuottavuus kasvaa, toteaa sairaalan kliinisen hoitotyön asiantuntija, TtM Tatu Tiala.

Hoitu parantaa hoidon laatua ja helpottaa henkilökunnan työtä. Järjestelmään tehdyt kirjaukset ovat koko tiimin nähtävissä välittömästi. 

- Kirjaamme Hoituun muun muassa potilaalle tehdyt fysiologiset mittaukset, lääkkeiden annot ja lääkemääräykset sekä tehdyt toimenpiteet. Meidän ei enää tarvitse mennä jatkuvasti kansliaan tai hoitohuoneeseen katsomaan tietokoneelta, joko laboratoriotulokset tai röntgenkuvat ovat valmistuneet, Hoitua kolme viikkoa käyttänyt sairaanhoitaja Päivikki Makkonen sanoo.

Älypuhelinten käyttö on yleistymässä terveydenhuollossa. Hoitu on kehitetty erityisesti tukemaan päivystyksen prosesseja, mutta sen modulaarinen rakenne mahdollistaa laajan käytön myös osastoilla. OYS:n mukaan missään muualla ei käytetä älypuhelinta yhtä laajasti kuin mitä OYS tulee käyttämään Hoitua.


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

jupet

Lähetetty (muokattu)

Nyt on todella paljon potentiaalia! Kunhan vaan käyttöliittymä on oikeasti suunniteltu terveydenhuollon ammattilaisten tarpeet huomioiden käyttöliittymäasiantuntijoiden toimesta. (Yleensähän se menee niin että terveydenhuollon ammattilaiset luulevat olevansa käyttöliittymäasiantuntijoita tai käyttöliittymäasiantuntijat luulevat tietävänsä miten potilaita hoidetaan)

Muokattu - jupet

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ja tämähän ei koske pelkästään älylaitteita. Verensokerimittariin, DECT-luuriin, stetoskooppiin jne kertyy yhtälailla töhnää jos niitä ei puhdisteta...

  • Tykkää 1

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×