Jump to content
Ajankohtaista

Nuorelle naiselle ilmoitettiin, ettei hän voi toimia sairaanhoitajana ulkonäkönsä takia


Hoitajat.net

Kuva: Mary Penney

Sairaanhoitaja Mary Penneyn ammattitaito kyseenalaistettiin kaupan kassalla ulkonäön vuoksi. Marylla on värjätyt hiukset, muutama tatuointi, korvakoru sekä lävistys. Tämä oli yhdysvaltalaiselle kassalle liikaa.

- Kassa huomasi nimikylttini ja kysyi mitä työtä teen sairaalassa. Kerroin olevani sairaanhoitaja, Mary kertoo.

- Miten ihmeessä saat työskennellä siellä? Miten potilaat suhtautuvat hiuksiisi, hän kysyi.

Tämän jälkeen kassa kysyi Maryn takana odottavalta vanhalta rouvalta mielipidettä Maryn hiuksista.

- Ei mitään henkilökohtaista, mutta en tykkää, rouva vastasi.

Tämän jälkeen kassa jatkoi päivittelyään ja totesi ettei moista ulkonäköä sallittaisi edes pikaruokapaikoissa, niin miksi ihmeessä sitten sairaaloissa.

Sairaanhoitaja Mary Penney ei kerro jatkoiko hän keskustelua kaksikon kanssa, mutta kirjoitti asiasta Facebookissa.

- En muista värjättyjen hiusteni koskaan estäneen minua antamasta henkeä pelastavaa hoitoa potilailleni. Tatuointini ei ole estänyt minua lohduttamasta tai pitämästä potilasta kädestä, kun he ovat itkeneet peloissaan Alzheimerin viedessä heidän muistinsa. Korvakoruni eivät ole estäneet minua kuuntelemasta potilaiden tarinoita elämästä tai heidän viimeisiä toiveitaan. 

Maryn kirjoitusta on jaettu Facebookissa jo 146 000 kertaa. Kommenteissa häntä kiitetään rohkeasta ja positiivisesta asenteesta sekä upeasta ulkonäöstä.

After work I went to the store to pick up a few things. While checking out, the cashier, looked at my name tag and...

Julkaissut Mary Walls Penney 9. heinäkuuta 2016

Kannattaa pitää mielessä, että erikoiselta tuntuva ulkonäkö ei heikennä kenenkään ammattitaitoa. Mieti siis hetki miten ihmisiä arvostelet. Tämän upean sairaanhoitajan ulkonäössä ei ole mitään sellaista, joka estäisi häntä hoitamasta tai pelastamasta ihmishenkiä. Se pelastettu ihmishenki voisi olla vaikka sinun.

Lähde


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Recommended Comments

Vieras: Hoitsuboi91

Lähetetty

Itse näytän ihan motoristilta kaljun ja pitkän parran kanssa. Ei kukaan asiakkaista ole mitään muuta tehnyt, kuin kehunut mukavaa luonnettani.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Itse omistan myös yhtä räikeät hiukset, toinen käsikin on jo aikalailla täynnä tatuointeja ja ikinä ei ole vastaan tullut epäilyjä ammattitaidostani. Toki ulkomailla asiaan tunnutaan suhtautuvan tiukemmin. Eri virkailijoitten kanssa jutellessa on käynyt ilmi, ettei tämmöinen tukkavärkki kovin "sallittua", heidän harmikseen, töissä ole. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meillä Englannissa on todella tiukka policy että hiusten väri saa olla ainoastaan luonnollinen eikä esim punaiseksi värjääminen tule kyseeseen. Tuttu sai työpaikan räikeän punatukkaisena, mutta työhaastattelun jälkeen ilmoitettiin että tukka tulee värjätä ruskeaksi yms luonnollisen väriseksi. Aika järkyttävää, eletäänhän kuitenkin 2016-luvulla! 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ulkonäöstä ei voi määrittää ihmisen ammattitaitoa. Itse olen joutunut kuulemaan arvostelua ylipainosta ja hiljaisesta luonteestani. Se lihava ja hiljainen hoitaja. No niin olen, mutta teen kaikki työni hyvin. Kohtelen kaikkia asiakkaita tasa-arvoisesti, ihmisarvoa kunnioittaen jne. Hiuksenikin on värjätyt mutta ei mitenkään räikeän väriset.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Takkutukka hoitajana

Lähetetty

Itselläni rastat ja sairaalan väki missä työskentelin keväällä oli ok asian kanssa koska hygieniahan se on mistä tällä alalla pitää itsensä suhteen huolehtia eniten. Ja monen muorin kanssa olen saanut hyvät jutun juuret hiuksistani.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Sh. Punapää stadista

Lähetetty

Itselläni myös kuvia ja pitkät punaiset hiukset enkä ole koskaan joutunut kokemaan, että ne vaikuttaisi työni tekemistä. Ehkä uskallan jopa sanoa, että niistä on ollut hyötyä niin nuorten kuin vanhusten kanssa työskennellessäni. Ihme tyyppejä maa päällään kantaa. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: sairaanhoitaja

Lähetetty

Sairaanhoitajana olen kokenut tatuointieni arvostelua/paheksuntaa vanhemmilta noin 60-vuotiailta lääkäreiltä. 99% potilaat ja henkilökunta on kuitenkin suvaitsevia oman kokemukseni perusteella. Valitettavaa, että ihmiset arvostelee toisiansa ulkonäön perusteella.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Ajankohtaista

Blogi

×