Jump to content
Ajankohtaista

Lääketoimituksissa ongelmia – potilasturvallisuus vaarassa


Hoitajat.net


Kuvituskuva: Shutterstock

Lääketukkukauppa Oriola Finland Oy on ottanut syyskuun alussa käyttöönsä uuden toiminnanohjausjärjestelmän. Käyttöönotto on hidastanut lääkkeiden toimitusprosesseja ja osa lääkkeistä on jäänyt toimittamatta apteekeille ja muille asiakkaille. HUS tiedotti keskiviikkona, että jos Oriola ei pian saa lääketoimituksiaan toimimaan, potilasturvallisuus voi vaarantua. 

Fimea on edellyttänyt Oriolaa parantamaan viipymättä asiakastiedotusta tilanteesta. Lisäksi Oriolaa on kehotettu varmistamaan kiireelliset lääketoimitukset hätätoimituksina ja ohjeistamaan näihin liittyvät käytännöt selkeästi apteekeille. Oriolan tulee myös varmistaa asiakaspalvelunsa parempi toimivuus tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Heidän on myös toimitettava ohje, miten mahdollisissa ongelmatilanteissa asiakkaiden tulee toimia.

Oriola on ilmoittanut priorisoineensa kriittiset lääketoimitukset. Oriolan arvion mukaan ongelmat lääketoimituksissa helpottuvat loppuviikosta. Fimea valvoo tilanteen kehittymistä.


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Recommended Comments

Potilasturvallisuuden vaarantuminen ei kai edellytä näiden kaikken tärkeimpien lääkkeiden loppmista vaan minkä tahansa oleelliseksi katsotun valmisteen loppumista. Ja uutisessahan se on vasta potentiaalisesti tulossa jos ei ala toimitukset pelaamaan; jotain puskuria siis selvästi on...

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Ajankohtaista

Blogi

×