Jump to content
MAINOS

Lääketutkimukset pelastavat ihmishenkiä ja tuovat tieteen uusimmat saavutukset potilaiden käyttöön


Reportteri
 Jaa

Lääketeollisuus ry haluaa muistuttaa, että lääketutkimukset pelastavat vuosittain useiden suomalaisten elämän. Kliinisissä lääketutkimuksissa esimerkiksi syöpää sairastava potilas saa käyttöönsä lääketieteen uusimpiin innovaatioihin pohjautuvan lääkkeen, jolla voi olla merkittävä vaikutus potilaan ennusteeseen – viime kädessä elämän jatkumiseen.

Melanoomaa sairastava helsinkiläinen Juho Juutilainen, 45, on parhaillaan mukana uuden syöpälääkkeen tehoa testaavassa tutkimuksessa. Kun tutkimus käynnistyi runsaat kaksi vuotta sitten HYKS:n syöpäklinikalla, Juutilaisen syöpä oli levinnyt, ja hänen ennusteensa oli huono.

- Olin valmistautunut siihen, että minulla on noin puoli vuotta elinaikaa jäljellä. Kahden viikon kuluttua tutkimuksen alkamisesta kasvaimeni olivat kutistuneet selvästi, ja kolmessa kuukaudessa suurin osa niistä katosi kokonaan, hyvinvointiyrittäjänä työskentelevä Juutilainen kertoo.

Juutilainen saa tutkimuslääkettä kahden viikon välein, mutta elää muutoin normaalia elämää, johon kuuluvat työ, perhe ja harrastukset.

- Minun kohdallani voi sanoa, että lääketutkimus on pelastanut henkeni, hän sanoo.

Potilaiden saamien hyötyjen lisäksi lääketutkimukset parantavat terveydenhuollon hoitokäytäntöjä tuomalla lääketieteen uusimmat saavutukset osaksi lääkäreiden kliinistä työtä ja osaamista.

- Lääketeollisuuden kanssa yhteistyössä tehdyt tutkimukset ovat tarjonneet tutkittaville mahdollisuuden saada vielä tutkimusvaiheessa oleva lääke käyttöön jo vuosia ennen kuin se muuten olisi mahdollista. Lisäksi tutkijalääkärit saavat arvokasta kokemusta lääkkeiden käytöstä ennen niiden mahdollista tuloa markkinoille, sanoo Meilahden sairaalassa gastroenterologian ylilääkärinä työskentelevä professori Martti Färkkilä.

Lisätietoa Suomessa tehtävästä lääketutkimuksesta:

http://www.laaketeollisuus.fi/laakkeet/laaketutkimus-ja-tuotekehitys

Lähde: Lääketeollisuus ry 

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...