Jump to content
Ajankohtaista

Kysely: Sairaanhoitajat pitävät monikulttuurisuutta rikkautena


Hoitajat.net


Suurin osa sairaanhoitajista tuntee ylpeyttä ammatistaan ja on tyytyväisiä työhönsä. Vain viidennes kokee, että palkka vastaa heidän osaamistaan . Kuvituskuva: Shutterstock

Suomessa sairaanhoitajat työskentelevät säännöllisesti eri kulttuureista tulevien potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Tämä koetaan suuressa määrin positiiviseksi asiaksi. Tämä selviää Sairaanhoitajaliiton laajasta kyselystä, johon vastasi yli 1600 välittömässä asiakas- ja potilastyössä työskentelevää liiton jäsentä.  

Lähes kaikki kyselyn vastaajat (96 %) pitävät kielimuuria työtä vaikeuttavana tekijänä. Kielimuurista huolimatta vastaajat pitävät kulttuurisia eroja rikkautena, noin yhdeksän kymmenestä työskentelee mielellään eri kulttuureista tulevien kanssa ja hoitaa mielellään eri kulttuureista tulevia potilaita. Tämä myös vaatii enemmän aikaa ja on huomioitava resurssoinnissa.

Sairaanhoitajaliiton kysely lähetettiin noin 10 000 välittömässä potilastyössä toimivalle sairaanhoitajalle. Kyselyyn vastasi 1671 julkisessa, yksityisessä ja kolmannen sektorin palveluksessa toimivaa sairaanhoitajaa.

Lue myös: Enemmistö sairaanhoitajista tekee lääkärin töitä


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×