Jump to content
Ajankohtaista

HUS:n henkilöstön influenssarokotusten kattavuus EU:n kärkikastia


Hoitajat.net


Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) erikoissairaanhoidossa on tehty hartiavoimin töitä influenssarokottamisen puolesta. Työ on tuottanut hyviä tuloksia. Rokotukset ovat saavuttaneet terveydenhuollon ammattilaisten suosion, monissa yksiköissä liki koko henkilöstö suojasi itsensä ja potilaansa ottamalla influenssarokotteen.
 
HUS ylsi EU-maiden kärkikastiin 84 %:n työssä olevan henkilöstön influenssarokotusten kattavuudella. Rokotteen otti noin 16 000 työntekijää ja opiskelijaa. Määrä on reilut 1 000 henkilöä enemmän kuin viime epidemiakaudella. Lääkäreistä rokotteen otti 96 prosenttia. Hoitohenkilökunnan rokotuskattavuus oli erinomaiset 86 prosenttia. 

Erityisesti potilastyötä tekevien terveydenhuollon ammattilaisten riittävästä rokotesuojasta on kannettu huolta. Tavoitteena on estää potilaiden influenssatartunnat, kun henkilökuntaa on rokotettu kattavasti.
 

Sairaaloita ruuhkauttanut ja kansalaisia vakavasti sairastuttanut influenssa väistymässä

Influenssaepidemian huippu oli tammi-helmikuussa, kausi jatkuu edelleen. Epidemia on kuormittanut poikkeuksellisen voimakkaasti sairaaloiden päivystyksiä, vuodeosastoja sekä tehohoito- ja valvontayksiköitä. 
 
HUS-alueen päivystyssairaaloissa vakavasti sairastuneiden influenssapotilaiden määrä oli tehohoitoyksiköissä yli kaksinkertainen edellisiin vuosiin verrattuna. Epidemian aikana tehohoitopaikkojen ylikuormitus myöhästytti potilaiden pääsyä leikkaukseen, kun ennakkoon sovittuja aikoja jouduttiin perumaan.

Tehohoitoon päätyneistä potilaista 70 %:lla oli jokin perussairaus. Huomattava määrä oli nuoria aikuisia ja keski-ikäisiä. Valtaosa sairastuneista (83 %) ei ollut ottanut influenssarokotetta. Rokotteen tarve on todellinen ja siksi sitä suositellaan riskiryhmille ja kaikille lähipiiriin kuuluville. 

Lisää aiheesta


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended CommentsVieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×