Jump to content
Ajankohtaista

Hoitoalan liitot mukana kilpailukykysopimuksessa


Hoitajat.net

Molemmat hoitajia edustavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattiliitot (KoHo) ovat mukana kiky-sopimuksessa. SuPerin hallitus ja Tehyn valtuusto hyväksyivät tänään kunta-alan neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksen soveltamisesta. Tehyn valtuusto korostaa tiedotteessaan, että se ei jatkossa tee työmarkkinaratkaisuja, jotka eivät edistä tasa-arvoa ja samapalkkaisuutta.

Viikoittaista työaikaa pidennetään 30 minuutilla. Yleistyöajassa ja jaksotyöajassa viikoittainen ja jaksokohtainen työaika pitenee 30 minuutilla. Esimerkiksi kolmen viikon jaksokohtainen ylityöraja on 1.2.2017 alkaen 116 tuntia 15 minuuttia. Työaikapankkia koskevaa ohjeistusta tarkennettiin. Sopimuskausi on 1.2.2017-31.1.2018. Työaikamuutokset tulevat voimaan 1.2.2017 lukien. Keskusjärjestöjen sopiman kilpailukykysopimuksen mukaisesti julkisen sektorin lomarahoja leikataan 30% vuosina 2017-2019.

Lähteet:

http://www.tehy.fi/fi/mediatiedote/tehyn-valtuusto-hyvaksyi-pitkan-keskustelun-jalkeen-kilpailukykysopimuksen

https://www.superliitto.fi/viestinta/tiedotteet-ja-kannanotot/kunta-alalle-on-syntynyt-paaratkaisu/


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Recommended Comments

Hirveetä puuhastelua koko touhu. Tällä me nostetaan muka vientiteollisuus nousuun, höpö höpö! Ja 40 000 uutta työpaikka :)  Itse olen leikkurissa töissä ja tommoinen 30min viikossa on  yhtä tyhjän kanssa, toki parempi vaihtoehto kuin lisää kokonaisia työpäiviä. Tällä halutaan lähinnä kyykyttää naisvaltaisia aloja, kun Sari Sairaanhoitaja on törkeesti saanut palkankorotuksia huimaan palkkaansa ja ajanut näillä koko kansantalouden syöksykierteeseen! VMP!

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tehyn tiedotteessa oli, että valtusto hyväksyi yksimielisesti. Vaikea uskoa. Tulen ottamaan yhteyttä äänestämääni valtuuston jäseneen. Hän on sitten joutunut ilmeisesti muuttamaan mielipiteensä aiemmasta. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Aika vähällä selvittiin. Kertokaapa te jotka aiotte nyt erota tehystä että millaisen ratkaisun TE olisitte hyväksyneet? Meinasitteko muuten metalliliittoon lähteä? Ajaisikohan paremmin hoitajan etuja? Mitenkäs sitten kun työpaikalla tulee riitaa asiasta X ja pitäisi saada jelppiä? Omalla rahalla lakimiehelle puhelu? Kyllä silloin kelpaa liiton apu varmasti. Vai olisiko JHL tai PAM parempi vaihtoehto. Kelpaa kuitenkin tehyn neuvottelemat työsopimusasiat kuitenkin, siivellä on hyvä ratsastaa vai mitä?

Naurettavaa ja lapsellista uhoamista liitosta eroaminen. Toki jos on pettynyt niin on pettynyt eihän sille mahda mitään. Liiton vikako se on että ehdot tulee valtiovallalta? Joku mainosti eipähän menetä liitonmaksuja palkassa. No, verotuksessa ne on tähän mennessä tulleet takaisinpäin. Työantaja taputtaa käsiään miten saadaan lyötyä AY-liikettä kun erotaan suutuspäissään.

 

Hyvä meno.

  • Tykkää 1

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
5 tuntia sitten, kahvikuppi_ kirjoitti:

Aika vähällä selvittiin.

No, katsotaan nyt syntyykö kiky ja millä ehdoilla. Pakkolait on noiden yksien ay-jäärien vuoksi ihan mahdollinen vaihtoehto, ei hallitus niitä mihinkään ole lopullisesti haudannut..

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: sh > 30 v

Lähetetty

Jos hoitajat haluavat työnsä arvoista palkkaa, on joukkoero näistä liitoista ainoa vaihtoehto. Joukkovoimalla ja tosiasioiden tunnustamisella asioita saadaan aikaan eikä hyssyttelyllä mitä valitettavasti harrastetaan naisvaltaisilla aloilla. Sen jälkeen uuden liiton perustaminen.Tosiasia on se, että nykyiset liitot eivät aja pienipalkkaisten hoitajien asiaa. Tai sitten ammatin vaihto on hyvä vaihtoehto. Itse kuulun aivan muuhun liittoon, missä myös paremmat edut ja ammattiakin olen vaihtanut todettuani tilanteen mahdottomuuden sairaanhoitajana.

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Tiskaajaksikin mieluummin

Lähetetty

Oletteks huomannut kuinka työpaikat on yksinkertaisesti lähestulkoon hävinnyt, sijaisia ei saa palkata juuri minnekään, yksityiset hoitoketjut valtaa alaa tosissaan, ja sairaanhoitajien palkat on näiden lomariistojen lisäksi pari palkkaluokkaa alemmat kuin aiemmin tes:ssä ollut. Esim jopa alle 2000 e (G19 ja 20)  Ja miten vaikeaselkoiseksi palkkataulukot nykyisin on hämärretty. Miten helvetissä tähän on suostuttu, kun taas 2500 e/kk alkaa olla jo muiden alojen harjottelijoiden palkkataso. Lisäksi teetetään törkeän alimitoitetulla väellä ja vastuu on epäinhimillinen. Yhtenä räikeänä esimerkkinä Pihlajalinna, joka ostaa valtakunnallisesti koko ajan yksityislääkäriasemiakin ja yllättäen Pihlajalinnan omistajina on vakuutusyhtiöt ja eläkevakuutustyypit, joita tämä soteuudistus eniten hyödyttää. Lisäksi ne kun pääsee eväämään ihmisten tukia sekä määräämään hoitopaikkojakin. Ja tätä kehitystähän on ihan systemaattisesti ajettu sote politiikalla ihan tarkoituksella. Eikä tämä tähän lopu, Työpaikkaväkivalta (kiusaaminen) ja hoidon laiminlyönnit ja uupumiset lisääntyy entisestään, sitten voidaan "kuntouttavilla" toimenpiteillä uupuneita ja masentuneita laittaa töihin ilman palkkaa. Ei jumalauta. Puhumattakaan hoitoa tarvitsevien tilanteesta!!! Mitä hemmettiä korruptiolle oikeasti voisi tehdä?

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Samaan aikaan hoitajien koulutuspaikkoja vaan lisätään ja koulujen resursseja vähennetään (ohjataan amk oy:n voittoihin). Saadaan paljon tottelevaisia hoitajia kun ei ole liikaa osaamista ja aina on 10 työtöntä jonossa jos joku on "hankala" koittaa perätä oikeuksiaan...

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Ajankohtaista

Blogi

×