Jump to content
MAINOS

Hoito- ja hoivatyötä helpottava mobiilisovellus julkistettiin kesällä


Hoitajat.net
 Jaa

SoteSiron-mobiilisovelluksen tavoite on uudistaa hoito- ja hoivatyötä digitalisoimalla alan palvelumalleja ja työprosesseja. Se mahdollistaa reaaliaikaisen hoito- ja hoivatyön suunnittelun, toteutuksen, seurannan ja arvioinnin. Se helpottaa myös yhteydenpitoa potilaiden, heidän omaistensa ja hoitohenkilöstön välillä.

Sovellusta kehittävän yhtiön mukaan kyseessä on ensimmäinen hoito- ja hoivaprosessien digitaalinen mobiilisovellus, joka toimii kokonaan samassa teknisessä laiteympäristössä. Ratkaisulle haetaan patenttia. Sovellukseen voidaan yhdistää laaja valikoima palveluita GPS-paikantavista turvarannekkeista ovi- ja vuodeantureihin tai hälytyssovelluksiin.

– SoteSiron otettiin Mäntypuiston Palvelutalossa pilottikäyttöön viime syksynä. Sovelluksen avulla turvahälytykset, sähköinen kirjaamisalusta ja kamerakuva huoneista ovat puhelimessa, hoitajien käden ulottuvilla. Myös hoitava lääkäri saa nopeammin ja kokonaisvaltaisemmin tietoa asukkaasta. Tämän ansiosta mm. polikliinisiä käyntejä voidaan kenties vähentää, kertoo palvelutalojohtaja Hannele Jaatinen.

– Kuva- ja puheyhteys tiivistää asukkaan ja läheisen yhteydenpitoa. Yötyössä liiketunnistimet ja kameravalvonta vapauttavat puolestaan hoitajien aikaa: hoivantarvetta voidaan priorisoida ja turhat, yöunta häiritsevät tekijät minimoidaan. Sovellus mahdollistaa myös uusia hoiva- ja turvaratkaisuja. Uudenlainen ja kehityksen kärjessä oleva työväline motivoi ja innostaa henkilöstöä sekä antaa mahdollisuuden toimia entistä enemmän asukkaan ehdoilla, Jaatinen jatkaa.

– Ajansäästö potilastietojen kirjaamisessa on yksi konkreettinen esimerkki sovelluksen hyödyistä. Testasin tätä kirjaamalla samat tiedot sekä vanhalla että uudella järjestelmällä. Uudella sovelluksella kirjaaminen kävi puolet nopeammin, kertoo lähihoitaja Katja Tikkanen Mäntypuiston Palvelutalosta. Säästyvä aika voidaan käyttää entistä paremmin asukkaan parhaaksi.

Pilottijakso Mäntypuiston Palvelutalossa on päättynyt, mutta jatkosta on jo sovittu viideksi vuodeksi. Samalla sovelluksen kehitystyö jatkuu, sovellukseen tuodaan  mm. valmiita pohjia rintakipuiselle ja neurologiselle potilaalle sekä uusia ominaisuuksia lääkehoidon tueksi. Meneillään on sovelluksen integroiminen kunnalliseen potilastietojärjestelmään. 

Mobiilisovellus soveltuu palvelutalojen ja hoitolaitosten lisäksi mm. omaishoitajien käyttöön.

– Sovelluksen etäkamerayhteydellä potilasta voidaan valvoa toiselta paikkakunnalta käsin vaikkapa omaishoitajan kauppareissun aikana. Omaishoitaja voi myös kirjata sovellukseen asiakastietoa, joka on hoitohenkilöstön käytettävissä potilaan siirtyessä hoitojaksolle palvelutaloon. Nämä ovat esimerkkejä siitä, kuinka teknologia voidaan valjastaa helpottamaan niin hoitohenkilöstön kuin potilaiden ja heidän omaistensa arkea, Paasonen kiteyttää.

Lähde: Sote360:n tiedote

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...