Jump to content
Ajankohtaista

Hoitajien työn merkitys kasvaa terveysasemilla


Hoitajat.net


Hoitajien määrä ja rooli ovat vahvistuneet terveysasemilla. Työajasta suurimman osan vie vastaanottotyö, esimerkiksi pitkäaikaussairauksien hoito. Vastaanottotyön osuus on hoitajien työstä suurin riippumatta palveluiden järjestämismallista tai väestöpohjan suuruudesta. Kiireelliset, päivystystyyppiset tehtävät ovat nyt toiseksi suurin hoitajien työtehtävien kokonaisuus, kun vuonna 2013 kiireelliset tapaukset veivät suurimman osan hoitajien työajasta.

Tulokset käyvät ilmi THL:n Terveyskeskusten avosairaanhoidon järjestelyt -kyselystä, joka lähetettiin kaikille Suomen terveydenhuollon palveluiden järjestäjille. Kyselyssä selvitettiin terveyskeskusten avosairaanhoidon järjestelyjä sekä toimipistekohtaisia käytännön järjestelyjä. 

Kyselyn tulokset osoittavat, että eri ammattiryhmien yhteistyö toimii parhaiten perusterveydenhuollossa. Parantamisen varaa on etenkin vanhustenhuollon sekä sosiaalialan ammattilaisten kanssa tehtävässä yhteistyössä suurissa kaupungeissa.

Yhteistyö eri ammattilaisten kesken korostuu tulevaisuudessa, koska palveluiden asiakaslähtöisen integraation edistäminen on nostettu sote-uudistuksessa keskeiseen asemaan.

- Eri ammattiryhmien välinen sujuva yhteistyö edellyttää eri osaamiasalueiden ammattilaisten itsenäistä työtä ja selkeää työnjakoa, korostaa THL:n erikoissuunnittelija Kimmo Parhiala.

Erilaisten uusien toimintamallien ja sähköisten palveluiden osuus on vielä pieni hoitajien työssä. Sähköisiin palveluihin käytetyn työajan osuus vuonna 2015 oli keskimäärin 7 prosenttia. Puhelinneuvontaan kului edelleen viidesosa työajasta.

 


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Ajankohtaista

Blogi

×