Reportteri Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Kuntoutussäätiön ja Eläketurvakeskuksen tutkimuksen mukaan perus- ja lähihoitajamiehet jäävät keskimääräistä enemmän sairaseläkkeelle masennuksen vuoksi. Miehillä suurimman masennusperusteisen eläkealkavuuden ammattiryhmät olivat naisvaltaisia: fysioterapeutit ja kuntohoitajat, sosiaalityöntekijät sekä perus- ja lähihoitajat. Sen sijaan kahdessa muussa naisvaltaisessa hoitoalan ammattiryhmässä – sairaanhoitajat sekä siivoojat ja sairaala- ja keittiöapulaiset – miehillä alkoi suhteellisesti vähiten masennukseen perustuvia eläkkeitä. http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1424926#fi http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=39502&name=DLFE-10010.pdf
OldOne Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Pitäskö tätä tulkita nyt niin, että jos haluat olla onnellinen mies, sun pitää ryhtyä siivoojaksi tai sairaanhoitajaksi? :D
S.M Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 kai sitä ite tarttis siirtyä paskakuskin hommiin, jos välttyis masennukselta. mul tulis masennus pelkästä katsomisesta ku mies ois siivoojana :D
Inflikted Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Mitenkä sitä näin arvostetulla tittelillä ja huikealla palkkauksella voisi masentua? Työkin kun kuluttaa ahteria enemmän kuin muuta kroppaa :D Fear Campaign
Kerde Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Otokset on varmaan huikeat tällä naisvaltaisella alalla. (En jaksanu lukee koko juttua.) Ja lähihoitajamiehistä varmaan suurin osa on ambulanssissa töissä, ehkä siitä syystä tuo poikkeava tulos.(?) Sairaanhoitajamiehet taitaa olla vähän enemmän jakaantunut erilaisempiin tehtäviin. Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.
OldOne Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Ja lähihoitajamiehistä varmaan suurin osa on ambulanssissa töissä En usko, ko sektori on hyvin pieni ja lähihoitajia on paaaaaaljon.
dino Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Ja lähihoitajamiehistä varmaan suurin osa on ambulanssissa töissä, ehkä siitä syystä tuo poikkeava tulos.(?) Sairaanhoitajamiehet taitaa olla vähän enemmän jakaantunut erilaisempiin tehtäviin. Mitä muistelen vanhoja tutkimuksia niin sairaankuljettajat ovat perinteisesti eläköityneet muista syistä kuin masennuksesta. En tiedä olisiko tämä nuorempi lähihoitajien sukupolvi sitten tuossa asiassa herkempi.. :-
Inflikted Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Ja lähihoitajamiehistä varmaan suurin osa on ambulanssissa töissä, ehkä siitä syystä tuo poikkeava tulos.(?) Sairaanhoitajamiehet taitaa olla vähän enemmän jakaantunut erilaisempiin tehtäviin. Mitä muistelen vanhoja tutkimuksia niin sairaankuljettajat ovat perinteisesti eläköityneet muista syistä kuin masennuksesta. En tiedä olisiko tämä nuorempi lähihoitajien sukupolvi sitten tuossa asiassa herkempi.. :- Niin, olisko hyvä kyselyn aihe, mihin lähihoitajamiehet työllistyy? Olisi kiva tietää. En tiedä olisko nuorempi sukupolvi (itse kuulun tähän) herkempi masennukseen taipumaan, mutta ehkäpä yhteiskunnallinen tilannekin on erilainen ja sen vaikutus masennuksen lisääntymiseen isompi. Esim. pätkätyöt ym. Arvailenpa vaan. Lähärit kun tuntuu usein kelpaavan vanhuspuolelle muttei muualle vakkarityöhön ja meitä on paaaljoonn tosiaan. Fear Campaign
Lääkärihoitaja Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Tuntuu että otos olisi aika painottunut ja pieni. Tositositosi harvoin nään mies lähäreitä muualla kuin mielenterveys&päihde ja ensihoito. Meillä on töissä: 27 sairaanhoitajaa, 9 perushoitajaa, 2 osastosihteeriä ja 5 laitoshuoltajaa. Joista yksi sh ja ensi viikolla aloittava yksi lh on miehiä. * ja siis jousairaalassa Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!
OldOne Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 60% lähihoitajista on sos puolella. Tuntuu että otos olisi aika painottunut ja pieni. Eiköhän tuo perustu täysin Eläketurvakeskuksen eläketilastoihin. http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=39502&name=DLFE-10010.pdf Selvityksessä tarkastellaan masennusperusteisten työkyvyttömyyseläkkeiden alkavuutta eri ammattiryhmissä vuosina 1997–2006. Rekisteriaineistoon sisältyi 272 000 henkilöä. Masennukseen perustuvia eläkkeitä alkoi naisilla keskimäärin 22 ja miehillä 16 kymmentätuhatta henkilövuotta kohden.
_Silja_ Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Pitäskö tätä tulkita nyt niin, että jos haluat olla onnellinen mies, sun pitää ryhtyä siivoojaksi tai sairaanhoitajaksi? ;) Etkös säkin ole entinen ph. Ajatelitko jatkaessasi opintoja, että tilastollisesti pelastut masennukselta :) Sossujen masentuminen on mun mielestä luonnollista, mutta jotenkin yllättävää, että myös fysioterapeutit jäävät masennuksen takia eläkkeelle, mikähän sitä selittää? Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja
OldOne Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Etkös säkin ole entinen ph. Ajatelitko jatkaessasi opintoja, että tilastollisesti pelastut masennukselta :) Lähihoitaja olen juu. Onneksi tuli opiskeltua lisää niin ei tässä nyt ihan sairaseläkkeelle asti pääse masentumaan :nauraa:
Lääkärihoitaja Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Sanokaa vaan että KVG :) Mutta kun en nyt osaa oikein hakea: montako prosenttia työssä olevista lähäreistä on miehiä? Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!
Julma Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Sanokaa vaan että KVG :) Mutta kun en nyt osaa oikein hakea: montako prosenttia työssä olevista lähäreistä on miehiä? http://www.superliitto.fi/?cat=83 Naisia 96,3 % Sivulla myös muuta mielenkiintoista faktaa. Kuten että liiton 69 200 jäsenestä 90 on statustettu "kotona". Työttömyyttä ei tarkoittane, koska se on mainittu erikseen. Hoitovapaiksikin aika pieni luku. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
holbs Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Sairaanhoitajista miehiä on 8%. Noin niinku vertailun vuoksi. Lisää statistiikkaa: http://www.sairaanhoitajaliitto.fi/viestinta/tilastoja/ EKG NERD
Pagba Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Röntgenhoitajan työ on teknisyytensä vuoksi vähemmän homoa hommaa kuin esimerkiksi sairaanhoitajan työ. Sähkökatkoksen sattuessa röntgenhoitajan työ katkeaa siihen paikkaan, kun sairaanhoitaja voi tehdä vielä monenmoisia töitä kynttilänvalossa. Sukupuolijakaumasta en vielä ole löytänyt valtakunnallista tilastoa, mutta viime vuonna kun HUSissa palkkaa nauttivista sairaanhoitajista miehiä oli 7,2%, niin vastaavasti röllimiehiä oli 11,7%. Ala houkuttelee enemmän miehiä ja työmotivaatio pysyy vahvempana, kun peiliin katsahtaessaan miehille ei tule epämääräistä tunnetta siitä, että päällä pitäisi oikeastaan olla mekko. Meidän liitto neuvottelee teidänkin liittojen palkat!
Julma Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Sähkökatkoksen sattuessa röntgenhoitajan työ katkeaa siihen paikkaan, kun sairaanhoitaja voi tehdä vielä monenmoisia töitä kynttilänvalossa. Paras perustelu ikinä :) Mulla on vähän samansuuntainen näkemys, mutta ei välttämättä se ole se teknisyys mikä ratkaisee sen vaan haasteellisuus. Voisin väittää että miehillä on kovempi tarve kohdata ja nimenomaan voittaa niitä haasteita, kun taas monet naiset jopa kammoksuvat kaikkea uutta ja tekisivät mieluiten samaa tuttua hommaa. Ja yhtäkkiä voisin kuvitella että saikkarin työ jossain teholla tarjoaa niitä haasteita ja erikoisosaamisen tarvetta paljon enemmän kuin perushoitajan työ pitkäaikaisosastolla. Tiedä sitten kuinka oikeaan tuo osuu, mutta ainakin nyt noissa muutamissa työpaikoissani ja koulussa vaikkapa kanylointitunteja miettien niin juuri noin se menee. Vaikkakin otanta on pieni näissä empiirisissä tutkimuksissä niin voihan nekin suuntaa antaa. Ja poikkeuksia tietysti löytyy molempiin suuntiin. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
nurse Woland Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Lähihoitajamiehenä tähän kai pitäis vastata että "kai tässä nyt masentuu kun lunta sataa ja vehkeet hajoaa". ;) Olisi kiva saada joku vertaileva luku jonkun muun toisen asteen koulutuksen saaneen matalapalkka-alan miesten kohdalta. Voisiko syynä olla se että koko ajan olet pahnanpohjimmaisena ja koulutuksen rajat tulee vastaan aika nopeasti, vaikka haluaisi työssä kehittyä. Ja jatkokouluttautumisvaihtoehtokin voi tuntua hankalalta jos on muutama satatuhatta asuntolainaa ja lapsosia nurkat täynnä. Tai sitten me vaan ollaan niin herkkää sakkia :nauraa: "Just because I don't care doesn't mean I don't understand"
Svengali Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Onkohan tullut valittua väärä ala opiskeltavaksi? No, ei aina pidä uskoa yleistyksiin. Kyllä miehiä alalle on jonkun verran hakeutumassa, soveltuvuuskokeessa oli 8 miestä. Tosin naisia oli sitten nelisenkymmentä.
superduper Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Minä tiedän miten masentuu myös sairaanhoitajana! Menee ei valmiina sairaanhoitajana tekemään sairaanhoitajan hommia jonnekin lähi+perushoitajien valtakuntaan. Takaan, että jos sinne ei kuole, niin vahvempana kävelee ovesta ulos!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.