Jump to content
MAINOS

Ensihoitosektorin edunvalvonta


O'Boy

Recommended Posts

Liittoutumaton torvi olen. Syy liittoutumattomuuteen on yksinkertaisesti sairaankuljettajien alhainen järjestyneisyys. Kalentereita saan halvemmallakin.

Niinpä niin... Mitä olet mieltä kannattaisiko sitä yrittää nostaa, jotta sielläkin puolella saataisiin jotain aikaiseksi?

Liityin sittemmin tehyyn. Nyt mietin kannattiko....

Kalentereita saan halvemmallakin.

Ja liiton kautta oikeusturvan ilmaiseksi.

Tämänkin kun ihmiset muistaisivat, tälläkin hetkellä on kymmenkunta SAKU-puolen juttu rosiksessa, kun saavat (oikeus-)apua TEHYLTÄ!

Mitä niissä oikeudenkäynneissä on saavutettu? Ainakin mun palkkaan tai työaikaan näillä ei tietääkseni ole ollut tiettävästi vaikutusta, vaikka on sitä oikeutta käyty tehyn kanssa nykyistäkin työnantajaani vastaan. Ei auta itku markkinoilla ei...

Perskoht kun jokainen lukee huolella työsopimuksensa ja vaatii kunnollisen palkan ja työajan niin ongelmaa ei pitäisi olla. Tai no oikeusturvan kanssa liitto auttaa, sitä ei käy kiistäminen.

Helppoahan se olis jos kaikki sairaankuljettajat vaan yksi päivä liittyis liittoon. Ja nimenomaan samaan liittoon. Asioita olis helppo hoitaa ja asioihin (mm. varallaolo) olisi helpompaa vaatia kohtuutta. Toistaiseksi järjestäytymisaste ja mielenkiinto tuntuu olevan monessa paikassa täysi nolla, edelleen...

Ehkä kuuluun tehyyn periaatteen vuoksi jatkossakin ja odottelen ihmettä tapahtuvaksi.  ::)

Mun mielestä joku sairaankuljettajien ja ensihoitajien oma liitto olis ainut oikea ratkaisu jos haetaan korkeaa sitoutumisprosenttia koko ammattikunnasta. Ei ole tehyllä/muillakaan vetovoimaa riittävästi. Liittyisin ilomielin uuteen, sairaankuljettajien ja ensihoitajien liittoon! Voisin jopa olla oikein aktiivi!  :o

Muoks : laitoin lainauksia ojennukseen

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tämänkin kun ihmiset muistaisivat, tälläkin hetkellä on kymmenkunta SAKU-puolen juttu rosiksessa, kun saavat (oikeus-)apua TEHYLTÄ!

Mitä niissä oikeudenkäynneissä on saavutettu?

No tuossa nyt ainakin yksi esimerkki http://www.oikeus.fi/tyotuomioistuin/36125.htm . K.o sairaankuljettaja tais saada yli 10 000 saataviaan lompakkoonsa tuon ansioista. Ja kyllä taustalla työtä tehdään koko ajan, nyt lienee tapetilla eniten tuo varallaolosysteemi, ensihoidon perustason koulutus, terveydenhuoltolaki jne.

Mun mielestä joku sairaankuljettajien ja ensihoitajien oma liitto olis ainut oikea ratkaisu jos haetaan korkeaa sitoutumisprosenttia koko ammattikunnasta. Ei ole tehyllä/muillakaan vetovoimaa riittävästi. Liittyisin ilomielin uuteen, sairaankuljettajien ja ensihoitajien liittoon!

Semmoinen on jo, SEHL. He tekevät Tehyn kanssa tiivistä yhteistyötä ensihoitokentän hyväksi, josta yhtenä esimerkkinä tuo saku-työryhmä.

Voisin jopa olla oikein aktiivi!  ::)
No mukaan toimintaan vaan :o
Link to comment
Share on other sites

Empä muista milloin olisi TES mukaista palkkaa maksettu vaan aina saanut omalla persoonalla ja tietotaidolla eikä jäsenkirjalla korotettua. Ai niin, keikkapaikassa on maksettu ::)

SEHL:stä en juuri muista kuuleeni muualla kuin heidän omissa julkaisuissaan. Jotain yleistä linjaa komppaavia normilausuntoja on tippunut eri ehdotuksiin mutta ei mitään rakentavaa. Onhan meillä AO tällä Uudenmaan alueella mutta sekin yhteinen SPR:n kanssa joten en luota heidän intoon/ammattitaitoon ajaa sakuporukan asiaa.

Ehkä Töhön eikun Tehyn siis pitäisi ihan oikeasti miettiä millä saada saku-väki aktivoitumaan ammattiyhdistys asioissa. Yhtenäinen työntekijä kenttä on voimakas vaikuttamismuoto työolosuhteiden ja palkkauksen puhumattakaan työaikojen suhteen.

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

Jotain yleistä linjaa komppaavia normilausuntoja on tippunut eri ehdotuksiin mutta ei mitään rakentavaa.

Luitko ton kannarin minkä laitoin tohon edelliseen viestiin? Eikö esim se ole rakentavaa?  huh.gif Jos ei, niin minkätyyppistä lausuntoa pitäisit rakentavana esim tuossa asiassa?

Yhtenäinen työntekijä kenttä on voimakas vaikuttamismuoto työolosuhteiden ja palkkauksen puhumattakaan työaikojen suhteen.
Nimenomaan. Korkea järjestäytymisaste on kaikkien etu, vrt esim lääkäriliitto.
Link to comment
Share on other sites

Mutta kun perusongelma on ettei Tehy tai Sehl kiinnosta väkeä.  Se ei ole jäsenistön vika jos eivät kuulu sellaiseen liitton jonka ei koeta hoitavan asioita tai olevan mielenkiintoinen. Sori nyt vaan mutta Tehy/sehlistä ei tällä menolla skulaa niinkuin sen kenttäväen mielestä pitäis toimia. Siitä puhuu karua kieltä alhainen järjestäytymisprosentti.

Tässä kannattais varmaankin Tehyn ja Sehlin yhdessä ruveta miettimään mitä pitää tehdä sen sijaan että selittelisivät nykyistä erinomaisuuttaan. Tämänhetken kannatus kertokoon heille palautteen...

Mä oikeesti toivon vahvaa liittoa ja siksi tehyyn kuulunkin. Toivon entistä näkyvämpää osallistumista ja toimintaa tehyltä. Ehkä niin tehystä vois vaikka vahvempi liitto tullakkin?

Link to comment
Share on other sites

Mä olen kyllä osin samaa mieltä tuosta SEHL:n panoksesta. Ymmärrän, että Tehyssä sairaankuljettajien asia hukkuu monien muiden ammattiryhmien asioihin, mutta SEHL on mielestäni se liitto, joka voisi nostaa esiin näitä epäkohtia ja esim. antaa tiedotteita ja julkisia kannanottoja. Siellä jos missä pitäisi olla se terävin keihäänkärki ja tarkin tietämys sakupuolen asioista ja ongelmista. Tällä hetkellä SEHL on profiloitunut kouluttavaksi liitoksi. Sekin on hyvä, mutta koulutusta järjestää monet muutkin tahot.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Siinä auttaisi kovasti jos esim. SEHL pyyhkisi kipsipölyt ikkunoistaan ja ryhdistäytyisi alan edunvalvonnassa...

Inhaloikaa herneitä ihan vapaasti  :D

Edelleen mainio kommentti.

Jos SEHLin tehtävä ei nyt olekkaan hoitaa edunvalvontaa niin pitäisikö sen olla? Minusta pitäisi. Muutenkin SEHLin näkyvyys on tosi heikkoa.

Tässä syy miksi SEHLin (tai jonkun uuden liiton) pitäisi huolehtia edunvalvonnasta ja koko paletista :

Tehyssä sairaankuljettajien asia hukkuu monien muiden ammattiryhmien asioihin

Link to comment
Share on other sites

Jotain yleistä linjaa komppaavia normilausuntoja on tippunut eri ehdotuksiin mutta ei mitään rakentavaa.

Luitko ton kannarin minkä laitoin tohon edelliseen viestiin? Eikö esim se ole rakentavaa?  huh.gif Jos ei, niin minkätyyppistä lausuntoa pitäisit rakentavana esim tuossa asiassa?

Normilausunto tilanteesta joka on perseellään. Ei siinä ollut mitään uutta, ainakaan minulle, eikä mitään mikä olisi saanut minua huudahtamaan että " Ihanaa! Noinhan sen pitää olla!"

Pari kommenttia selvityksestä:

" Ensihoito on poliisin tai

pelastustoimen kaltainen julkinen turvallisuuspalvelu, joiden joukosta vain ensihoitoa käytetään

liikevoiton tavoitteluun."

Ja kuinka paljon on kirjoittelua että valtiollisen poliisin resurssit eivät riitä edes perustehtävien suorittamiseen ja kuinka paljon käytetään rahaa yksityisiin vartioimispalveluihin kun poliisin kykyyn esim. valvoa järjestystä julkisilla paikoilla (esim. Hesan rautatieasema) ei luoteta? Samaan sysyyn sitten kaikki vuokrtyövoima ja keikkalääkärit pois julkisesta terveydenhuollosta.

"Raportissa esille tuoduissa lausunnoissa korostuu ennemminkin se, miten ensihoito- ja

sairaankuljetuspalvelut tulisi järjestää kunkin palveluntuottajan omien etujen mukaisesti." "Ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluiden kilpailutus on myös johtanut eräänlaisen ”asemasodan”

syntymiseen, jossa ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelua tuottava pelastustoimi on kunnallispolitiikkaa

hyödyntäen rakentanut alueen kuntien tuella ns. isäntäkuntamalliin perustuvan

ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluiden sopimuksen."

Totta, hyvä että joku uskaltaa ottaa tämänkin näkökannan.

"Kiireellisen hoidon reunaehtojen puuttuminen

on eettisesti kestämätöntä. Suomen Ensihoitoalan Liitto ry ei pidä mahdollisena sitä, että

ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelua koskevaa alueellista palvelutasomääritystä olisi mahdollista

laatia ilman, että sen tukena olisivat lainsäädäntöön perustuvat kiireellisen hoidon saatavuuden

kriteerit." Tyhjää lakitekstiä. Ison punaisen vilkkukuorma-auton pitäisi lähteä minuutissa ja ehtiä nopeasti paikalle. On olemassa selvää faktaa että näin ei tapahtu eikä muutosta ole näkyvissä. Miten tämä voisi siis toimia terveydenhuollossa? Yhtä hyvin ja luotettavasti kuin hoitotakuun? Uskoo ken haluaa.

"Maamme ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluissa on menneillään muutosvaihe jossa yksityisen

palvelun tuottaminen on keskittymässä pääomasijoitusyhtiöiden hallintaan. Monet paikallisessa

omistuksessa olleista yhden tai kahden ambulanssin yrityksistä ovat siirtyneet näiden

valtakunnallisten tai kansainvälisten yritysten hallintaan. Suomen Ensihoitoalan Liiton ry on

huolissaan siitä, että kunnilla ei ole riittävää tietoa palveluntuottajansa jatkuvasti muuttuvista

omistusjärjestelyistä tai uuden omistajan taustoista."

Huomaa että hallituksen jäsenistä tai ketkä sitten tämän ovat kirjoittaneetkaan on edustus juuri näistä pienistä perheyrityksistä. Mitä väliä sillä on kuka omistaa kunhan homma toimii! Tässä vaan tuomitaan isot toimijat. Kunnan isien ammattitaidottmuuttahan se kuvaa jos tiedä kenen kanssa neuvottelee tai osaa kilpailuttaa.

En sano että olisin itse osannut parempaa tehdä mutta ei tämä lausunto ole muuta kuin olemassa olevien tosiseikkojen toistamista.

Muokkaus:lainaukset

Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!

Link to comment
Share on other sites

Huomaa että hallituksen jäsenistä tai ketkä sitten tämän ovat kirjoittaneetkaan on edustus juuri näistä pienistä perheyrityksistä. Mitä väliä sillä on kuka omistaa kunhan homma toimii! Tässä vaan tuomitaan isot toimijat. Kunnan isien ammattitaidottmuuttahan se kuvaa jos tiedä kenen kanssa neuvottelee tai osaa kilpailuttaa.

Samaa mieltä. Tähän isojen firmojen haukkumiseen on pakko kommentoida.

Olen tällähetkellä isossa firmassa töissä ja ei meillä ainakaan mitään X-kyyti kieltoja tai "pakko ajaa kaikki ja vähän enemmän" -tyyppistä painostusta ja sähläystä ole, kuten monella pienemmällä. Kummassakin omistajaratkaisussa on puolensa.

Mutta kuten sanottua, palveluntuottajasta riippumatta kilpailutus on suurin ongelma kehityksen tiellä. Kilpailutuksessa pitäis arvostaa laatua enemmän kuin rahaa.

Link to comment
Share on other sites

Olen samaa mieltä, molemmissa on puolessa. Edunvalvonnallisesti isompi firma on varmasti parempi vaihtoehto, muutaman työntekijän /yhden auton pikkufirmoissa on luultavasti enemmän niitä, jotka ei kuulu liittoon, ei luottamusmiehiä, äksäämisestä valitetaan jne. Isoissa taas on niissäkin omat ongelmansa, ilmeisesti usein liittyen siihen kun ostavat näitä pieniä pois kuljeksimasta.

Kaikessa edunvalvonnassa jokaisen pitäisi kuitenkin muistaa se, että sinä itse olet paras edunvalvojasi. Kaikenlaisiin kusetusyrityksiin ei pidä suostua, ja mikä arveluttaa, kannattaa tarkistaa liitosta. Ei Tehystä voida tulla syynäämään erikseen jokaisen työsopimusta ja työvuorolistoja. Omaa aktiivisuutta tarvitaan myös. Ja mun mielestä yleissivistykseenkin jo kuuluu, että tuntee oman työehtosopimusensa pääkohdat.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Mutta kun perusongelma on ettei Tehy tai Sehl kiinnosta väkeä.  Se ei ole jäsenistön vika jos eivät kuulu sellaiseen liitton jonka ei koeta hoitavan asioita tai olevan mielenkiintoinen. Sori nyt vaan mutta Tehy/sehlistä ei tällä menolla skulaa niinkuin sen kenttäväen mielestä pitäis toimia. Siitä puhuu karua kieltä alhainen järjestäytymisprosentti.

Tässä kannattais varmaankin Tehyn ja Sehlin yhdessä ruveta miettimään mitä pitää tehdä sen sijaan että selittelisivät nykyistä erinomaisuuttaan. Tämänhetken kannatus kertokoon heille palautteen...

Mä oikeesti toivon vahvaa liittoa ja siksi tehyyn kuulunkin. Toivon entistä näkyvämpää osallistumista ja toimintaa tehyltä. Ehkä niin tehystä vois vaikka vahvempi liitto tullakkin?

Nyt sulla on hyvä tilaisuus esittää konkreettisia parannusehdotuksia. Tälläkin foorumilla on useampikin Tehyn päättäjä, valtuutettu ja hallituksen jäsen. Jos sinulla on hyviä konkreettisia ideoita, niin voin viedä niitä itsekkin valtuustoon. Ja konkreatiaa, ei "pitäs vaan saada kiinnostavammaksi". :D

Tässä syy miksi SEHLin (tai jonkun uuden liiton) pitäisi huolehtia edunvalvonnasta ja koko paletista :

Tehyssä sairaankuljettajien asia hukkuu monien muiden ammattiryhmien asioihin

Olen eri mieltä. Taloudellisen edunvalvonnan hajauttaminen pieniin ammattiryhmiin/sektorikohtaisiin sidottuihin liittoihin olisi huono ratkaisu. Enkä usko että neuvottelujärjestelmä siihen venyisikään. Päinvastoin, kaikki hoitajat pitäisi saada saman katon alle.

Kaikessa edunvalvonnassa jokaisen pitäisi kuitenkin muistaa se, että sinä itse olet paras edunvalvojasi. Kaikenlaisiin kusetusyrityksiin ei pidä suostua, ja mikä arveluttaa, kannattaa tarkistaa liitosta. Ei Tehystä voida tulla syynäämään erikseen jokaisen työsopimusta ja työvuorolistoja. Omaa aktiivisuutta tarvitaan myös.

+1
Link to comment
Share on other sites

Mun puolesta Tehy saa kyllä hoitaa sakupuolen edunvalvonnan kokonaisuutena, mutta SEHL (tai joku muu) saisi herättää kansalaiskeskustelua, tuottaa tietoa ja näkyä mediassa. Nykyisellään veronmaksajilla ei ole harmainta hajua miten suomalainen ensihoitojärjestelmä toimii. Ja miten voisikaan olla, kun missään siitä ei kerrota. Lehdet uutisoi asioita pääasiassa päin persettä, tietoa ei ole sielläkään yhtään sen enempää. Mä olen ihan varma, että kansalaisilla ja sairaankuljettajilla olisi yhteinen intressi, että varallaolo saataisiin poistumaan. Kansalainen haluaa avun heti, ja sairaankuljettaja haluaa kunnon palkan työstään. Hyvin suurelle osalle ihmisistä tulee täytenä yllätyksenä, että oman kylän ambulanssi ei lähdekään heti, eikä varsinkaan paloasemalta.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Nyt sulla on hyvä tilaisuus esittää konkreettisia parannusehdotuksia. Tälläkin foorumilla on useampikin Tehyn päättäjä, valtuutettu ja hallituksen jäsen. Jos sinulla on hyviä konkreettisia ideoita, niin voin viedä niitä itsekkin valtuustoon. Ja konkreatiaa, ei "pitäs vaan saada kiinnostavammaksi". :D

Tää ei olekkaan ihan helppo homma jos ajattelee asiaa laajemmin. Voin vastata vain yksittäisenä rivijäsenenä joka ei ay-toimintaa juuri tunne. Eli varsinaisia työkaluja mulla ei ole ongelman ratkaisuun. Toisaalta minäkin edustan juuri sitä massaa joka pitäisi saada kiinnostumaan ay-toiminnasta.

Jos mä nyt jotain heitän mitä teidän kannattaisi ruveta tekemään jäsenmäärän kasvattamiseksi :

1. Työryhmä perustaminen

-Edustajat sehlistä ja tehystä.

-Mieluiten uusia kasvoja jos mahdollista. Nykyiset suoritukset puhuvat puolestaan.

-Tasavertainen edustus jokaisesta palveluntuottajatyypistä

-tavoitteena vahvempi ja vaikutusvaltaisempi liitto/yhteistyö. Pyritään vastaamaan todellisiin koko kentän tunnistamiin ongelmiin ay-toiminnassa ja siihen liittymisessä.

2. Kyselytutkimus ensihoitajille.

-Miksi kuulut liittoon/et kuulu?

-Mitä haluaisit liiton tekevän ja mihin pitäisi panostaa?

-Miten haluaisit liiton toiminnan näkyvän työssäsi?

-Arvio tehy+sehl toiminnan tehokkuudesta, mielekkyydestä ja vaikutusvallasta

-Mikä ay-toiminnassa mättää?

3. Tuloksien kokoaminen ja analyysi

-Työryhmä koolle tutkimaan tuloksia. Ei liian teoreettista ja kaavoihin kangistunutta ajattelua.

-Miksi järjestäytymisaste on alhainen, ongelmakohdat?

-Kenelle pitää ruveta markkinoimaan liittoa?

-Mitä muut liitot ovat tehneet näkyvyytensä eteen? Esim. SPEK on arvostettu ja tunnettu, millaista työtä he tekevät julkisuuskuvansa kanssa?

4. Toimintasuunnitelman laatiminen

-Vastataan kentän vaatimuksiin

-Uusien jäsenien rekrytointisuunnitelma

-Vanhojen jäsenten huomiointi

-Tiedottaminen ja kampanjointi

5. Toimintasuunnitelman toteuttaminen

Ja tässä mun veikkaukset mitä kentällä halutaan ja vastataan :

-Sehl+Tehy yhteistyötä kehitettävä tiiviimmäksi. Saatava aikaiseksi pakettiratkaisu jossa kaksi liittoa toimii saumattomasti.

-Liittyminen liittoihin tehtävä helpommaksi. Nämä tulisi varmaan olla yhtenä pakettina siten että sehl hoitaa rekrytoinnin ja rasti ruutuun tyyppisesti liityt myös Tehyyn. Sehl olisi kuitenkin SE liitto ja Tehyn edunvalvonta tulisi ennemmin kylkiäisenä. Tavoitteena tässä se että ensihoitajat kokisi että Sehl on oikeasti juuri heitä varten ja heidän edukseen.

-Aktiivinen rekrytointi aloitettava jo opiskeluaikana/ toimintaa jatkettava aktiivisesti

-Luottamusmiesjärjestelmä kuntoon. Tällähetkellä kynnys lähteä toimintaan on liian korkea.

-Sehl yhdyshenkilöitä saatava työpaikoille. Näin liitto jalkautuu ensihoitajien pariin. Yhdyshenkilö ei ole luottamusmies vaan lähinnä tiedottaja. Yhdyshenkilöksi täytyisi saada rekrytoitua väkeä mahdollisimman monelta palveluntuottajalta ja kynnys yhdyshenkilöksi ryhtymisestä saatava mahdollisimman alas. Houkutuksena vaikka Sehl jäsenyys ilman vuosimaksua.

-Yhdyshenkilö ei olla pomon "vihollinen" kuten luottamusmies joskus koetaan. Yhdyshenkilön kautta tietoa vaikkapa koulutuksesta ja toiminnasta. Tästä kukaan esimies ei varmaan pahastu ja esimies pysyy tyytyväisenä. Sivutuotteena yhdyshenkilö saattaa liimata Sehl julisteen jääkaapin oveen.

-Edunvalvontaan liittyvät asiat automaattisesti Sehlin kautta. Näin saadaan asiantuntijalausunto joka caseen. Ilmoitus ongelmista Sehlille josta yhteys eteenpäin Tehyn yhteysmiehiin. Sehl hoitaa, Tehy auttaa ja hoitaa oman osansa.

-Sehl 1. liitoksi ja Tehy antamaan uskottavuutta toiminnalle.

-Sehl paikallistoimintaa lisää. Koulutusta ja illanistujaisia (niistähän me tykätään ja yhteishenki nousee. Kutsutaan pienen alueen tutut ensihoitajat koolle)

-Liitto ei saa olla mikään mörkö, vaan toiminta on tuotava työntekijän tasolle. Monelle liittolaiselle liittoa edustaa pelkkä jäsenmaksu ja lehti jota ei koskaan lueta. Yhdyshenkilö ja luottamusmiestoiminta voi pelastaa tilanteen.

Uskaltaispa liitot vaan romuttaa vanhan kaavan ja miettiä ihan oikeasti mitä kentällä halutaan. Kaiken ei tarvitse olla isoa ja hienoa, vaan ihan siitä työntekijän tasolta se luottamus ja halu kuulua siihen liittoon syntyy. Isolla ja vahvalla liitolla taas on kyky tehdä isojakin asioita.

Pyyhkikää ne kipsipölyt ikkunoista ja ryhtykää hommiin...  :D

Toivottavasti muillakin on rohkeita ideoita esitettäväksi!

Link to comment
Share on other sites

1. Työryhmä perustaminen

-Edustajat sehlistä ja tehystä.

-Mieluiten uusia kasvoja jos mahdollista. Nykyiset suoritukset puhuvat puolestaan.

-Tasavertainen edustus jokaisesta palveluntuottajatyypistä

-tavoitteena vahvempi ja vaikutusvaltaisempi liitto/yhteistyö. Pyritään vastaamaan todellisiin koko kentän tunnistamiin ongelmiin ay-toiminnassa ja siihen liittymisessä.

Toisaalta olisko tuo yksi työryhmä taas joka miettii ja kokoustaa todetakseen, että näillä mennään? Tuohon uusien kasvojen saamisessa olen ehdottomasti samaa mieltä, mutta mikä olisi oikea seos-suhde?? jos kaikki uusia ja kokemattomia niin viedäänkö heitä liikaa kokeneiden aktiivien toimesta?

Totta on, että jotain tarvisisi tehdä asian eteen. Jokainen vain aktiivisesti mukaan paikallistasolla ja siitä vaikuttamaan eteenpäin!

Poikamies voi olla idiootti tietämättään, ukkomies ei ikinä.

Link to comment
Share on other sites

Tuntuu kun koko sehl ei edes olisi jäseniään varten vaan lähinnä laatimassa asiakirjoja ja dokumenttejä. Ei oikein avaudu meikäläiselle mitä hyötyisin tommoseen liittoon kuulumisesta.

Osaaks joku vastata tähän? Vaikka Sehlin jäsen tai päättäjä. Vai ettekö tekään osaa oikein sanoa hyvää syytä kuulua Sehliin?  :D

Mä kyselen tässä potentiaalisena liittolaisena, en ilkeyksissäni. Mainostakaa ja myykää nyt liittoa. Kuulen mielelläni propagandaa kun en liitosta mitään tiedä. Varmaan joukossa on muitakin joille Sehlin toiminta ei ole kovin tuttua.

Oskun aiemmin postaamat asiakirjat ja projektit oli ihan ok, mutta mitä muuta, saanko jotain etuja tai hyödyllistä tietoa? Onko sehlin tehtävä laatia näitä papereita ja järjestää koulutuspäivät? Entä onko Sehlillä jotain alueellista toimintaa? Koulutuksia? Kokouksia?

Link to comment
Share on other sites

Tuntuu kun koko sehl ei edes olisi jäseniään varten vaan lähinnä laatimassa asiakirjoja ja dokumenttejä. Ei oikein avaudu meikäläiselle mitä hyötyisin tommoseen liittoon kuulumisesta.

Osaaks joku vastata tähän? Vaikka Sehlin jäsen tai päättäjä. Vai ettekö tekään osaa oikein sanoa hyvää syytä kuulua Sehliin?  :D

Mä kyselen tässä potentiaalisena liittolaisena, en ilkeyksissäni. Mainostakaa ja myykää nyt liittoa. Kuulen mielelläni propagandaa kun en liitosta mitään tiedä. Varmaan joukossa on muitakin joille Sehlin toiminta ei ole kovin tuttua.

Oskun aiemmin postaamat asiakirjat ja projektit oli ihan ok, mutta mitä muuta, saanko jotain etuja tai hyödyllistä tietoa? Onko sehlin tehtävä laatia näitä papereita ja järjestää koulutuspäivät? Entä onko Sehlillä jotain alueellista toimintaa? Koulutuksia? Kokouksia?

En tiedä missä päin vaikutat, mutta SEHL:lla on on HYVIN toimivaa alueyhdistystä(ei Keski-Suomessa ja Uusimaa), ole rohkea ja ota yhteyttä lähimpääsi aluehdistykseen www.sehl.fi ja menet mukaan saat varmasti oikeaa tietoa ja riittävästi!

Mä olen tälle pastalle muutaman kerra asiasta kirjoitellut, katso mun nimellä ja joillakin fiksuilla hakusanoilla, niin saat tietoa, nyt en jaksa muuta sanoa.

T:Teemu; väsynyt, sekä henkisesti, että fyysisesti.

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Vinkkinä SEHL kriittiselle. Osa täällä olevista aktiivikäyttäjistä on tuonut mainiosti esille vaikuttamismahdollisuuksia.

Seuraavan kerran SEHL:n toimintaan tulevina vuosina on mahdollisuus vaikuttaa tulevana perjantaina Hotelli Laajavuoressa klo 16.30, jolloin erovuoroisten (pj, II vpj ja puolet hallituksesta) tilalle voi esittää ehdokkaita. Innokkaille tekijöille on siis tarjolla pestiä. Useimipien kohdalla tuo pesti kuitenkin jää vastaanottamatta, koska siihen tarvitaan suuri määrä ( ei mulla oo aikaa, en ehdi etc. kenellä sitä pitäisi mielestäsi olla?) vapaa-ajan käyttöä, joka on perheeltä ja kavereilta pois.

Tuosta varallaolosta ja muusta palkkaus asiasta voisin sanoa sen verran, että äänestämällä kunnallisvaaleissa ja vaikuttamalla siten oman kunnan/ kaupungin toimintaan. Tekstiä, jota SEHL on tuottanut ei ole, voin vakuuttaa, ollut tekemässä  inkään pikkufirman duunari. Itseasiassa hallitukseen ei kuulu edes yksityisessä sakufirmassa työskenteleviä, enää.

Osaaks joku vastata tähän? Vaikka Sehlin jäsen tai päättäjä. Vai ettekö tekään osaa oikein sanoa hyvää syytä kuulua Sehliin?  ;D

Mä kyselen tässä potentiaalisena liittolaisena, en ilkeyksissäni. Mainostakaa ja myykää nyt liittoa. Kuulen mielelläni propagandaa kun en liitosta mitään tiedä. Varmaan joukossa on muitakin joille Sehlin toiminta ei ole kovin tuttua.

Kuten aiemmissa vastauksissa on mainittu käy paikallisessa/ alueellisessa yhdistyksessä tutustumassa toimintaan. Paikallisyhdistysten yhteystiedot löytyvät SEHL:n sivuilta. Kannattanee myös lukea Ensihoitajalehteä, joko siitä löytyisi joitain vastauksia kysymyksiisi. Toiminta on aloitettava tyvestä. Huipulla tuulee useimmiten liikaa jos ei ole perustat juurevasti maassa. En tarkoita tällä huipulla kovinkaan kummoista huippua sanan varsinaisessa merkityksessä vaan kyseessä on siis kielikuva huh.gif

Edunvalvonta taas on sellainen kapiitteli, että pienellä porukalla ilman suuremman tukea on aivan turha pyristellä. Käy kun SPAL:lle, peet on housussa ja eläkeikä ei ole laskenut. Palkkaukseen ei ole saatu minkäänlaista rotia etc.

Yhdistys tai liitto, kuinka vain, on jäsenet. Näin ollen jäsenyys tuo mahdollisuuden vaikuttaa äänestämällä. Sikäli mikäli kentältä ei tule oikeaan foorumiin mielipiteitä on likipitäen mahdotonta olla ajatustenlukijana, vaikka niillekin on parapsykologinen seura olemassa.

SEHL:n sivuilla on tosiaan palauteosio jota käyttäen saat mielipiteesi tai muutosehdotuksesi hallituksen tietoon.

Link to comment
Share on other sites

koskas sakuliksa on vertailukelpoinen sair. sisällä tehtyyn työhön?tehy ja sehl jäsen kysyy

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

koskas sakuliksa on vertailukelpoinen sair. sisällä tehtyyn työhön?tehy ja sehl jäsen kysyy

Riippuu työstä. Kuinka määrittelet sen. Eihän sairaalan pakkotahtia voi verrata tapiksen leppoisaan oleskeluun asemalla surffaillen ja saunoen ;D

Olet kyllä oikeassa, että harva ta maksaa sh:lla tai eh:lle koulutuksen mukaista palkkaa. Nyt vain on tulossa sellainen tilanne, ettei tekijöitä saada, joten uskoisin palkkauksenkin tasapuolistuvan. 

Edelleen palaan aiempaan kirjoitukseeeni. Sitähän ta maksaa mitä kunta pyytää (palvelutaso/ lähtövalmius). Siinä vaiheessa kun monikansallisen sijoitusyhtiön osakkeenomistaja haluaa tuottoa pääomalleen se revitään tabisjullin selkänahasta. Sama suuntaus on toki kuntapuolellakin. Se on puettu "säästöt" teesin alle.

Kuinka th-alalla ensihoito toimii tulevaisuudessa jää nähtäväksi. Uskallan väittää, että mm. Kemin mallin mukainen toiminta lisääntyy sellaisissa paikoissa, joissa ei keikkafr. ole riittävä ympärivuorokautiseen aktiivityöhön. Samoin pienen paikkakunnan oma yksikkö voi pysyä toiminnassa, ohjausta ja neuvontaa  +, kilometrejä - ( palkka ylös). Jotenkin näin sen näen.

Link to comment
Share on other sites

Tuosta varallaolosta ja muusta palkkaus asiasta voisin sanoa sen verran, että äänestämällä kunnallisvaaleissa ja vaikuttamalla siten oman kunnan/ kaupungin toimintaan.

No onpa hyvää edunvalvontaa, äänestä oikein.... Tähän en SEHL:iä ainakaan tarvitse. Toivottavasti tämä ei ole virallinen kanta(nne?) siihen miten asiat saadaan kuntoon.

Kuten aiemmissa vastauksissa on mainittu käy paikallisessa/ alueellisessa yhdistyksessä tutustumassa toimintaan. Paikallisyhdistysten yhteystiedot löytyvät SEHL:n sivuilta.

Ei ole mitään paikallisyhdistystä mihin ottaa yhteyttä. Eikä ole monella muullakaan, wink-wink. Siihen suuntaan on siis huono vilkuilla. http://www.sehl.fi/index.phtml?s=5

Yhdistys tai liitto, kuinka vain, on jäsenet. Näin ollen jäsenyys tuo mahdollisuuden vaikuttaa äänestämällä. Sikäli mikäli kentältä ei tule oikeaan foorumiin mielipiteitä on likipitäen mahdotonta olla ajatustenlukijana, vaikka niillekin on parapsykologinen seura olemassa. 

No mä tässä koitan julkisesti kysyä onks Sehl lintu vai kala ja antaa palautetta täältä kentältä siitä millaisena Sehlin näemme. Luulisin että mielipiteistä kannattaisi olla kiinnostunut jos jäseniä meinaa hankkia.

Eihän sairaalan pakkotahtia voi verrata tapiksen leppoisaan oleskeluun asemalla surffaillen ja saunoen ;D

Tervetuloa taksimeininki ja ensiapumiehet....? Oliks tää sitä edunvalvontaa vai?  ;D

Link to comment
Share on other sites

Mikä on Kemin malli?

Eikös tuo Kemin malli ole sitä, että lanssi hoitaa erinäisiä hoitotoimintoja potilaiden kotona, eli esim. toteuttaa potilaiden ab-hoitoja yms. avosairaalan nimellä?

Paikkakuntalaiset tietänevät enemmän.

Työskentely muuttuu kiinnostavaksi vasta, kun se alkaa sanoilla "Tehtäväilmoitus..."

Link to comment
Share on other sites

Mä oon kyllä sitä mieltä, että kaikki nykyisetkin viraabelihommat pitäisi ottaa kyytiväeltä pois. Koko ajan kuitenkin lisääntyy ne temput, lääkkeet ja toiminnot mitä pitää pystyä kentällä tekemään (siis nimenomaan ensihoidollisesti), on kaikenmaailman laatustandardia, kehitämistä, projektia ja tilastointia. Eli ei enää oikein (ainakaan meillä) tahdo riittää että kyttää kyytiä ja lähtee kun piippa soi. Kyllä niille kyytien väliajoillekin hommaa on riittänyt (sen poliorjuuden lisäksi). Tuntuu että kaikessa nakittamisessa tahtoo unohtua se, mitä sitten tehdään jos tulee kyyti? Ainakin viraabelihommat ja välitön lähtövalmius on mielestäni mahdoton yhtälö. Jätetäänkö muorin säärihaava auki niille sijoilleen kun aarne tyrskähtää virveen? Jääkö puolen kylän lounaat saamatta kun ateriapalvelu lähtee välillä elvyttämään? Ei näin.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Minä olen syllä sitä mieltä, että tällaiset avosairaalahommat ovat ensihoidon tulevaisuus. Tietysti "Kemin mallissa" on paljon parannettavaakin, mutta ensihoitotyötä pitää ehdottomasti tehostaa. Tietysti pitää ottaa huomioon valmius sekä ensihoidon ajankäyttö suunniteltaessa muuta toimintaa. Esim. ruokakuljetukset voi joku tehdä ihan ilman hoitoalan koulutustakin :)

Samalla, kun saadaan ajankäyttöä tehostettua, voidaan luopua varallaolosta ja siirtyä kolmi- tai kaksivuorotyöhön. Tai jos oikein rohkeaksi lähtee, niin vaikka vuorokausirytmiin. Esim. isoissakin kaupungeissa ambulanssit voisivat päivystää päivystyspolilla. Pitkät siirtokyydit pitäisi siirtää ihan muille toimijoille kuin ykköslähtöä ajaville. Ongelma onkin toki suurin pikkupaikoilla, joilla nämä ovat pahimmillaan yksi ja sama yksikkö. Palkkausasiassakaan ei olisi sairaanhoitajien kohdalla enää epäselvyyttä, kun tekevät ihan oikeasti sairaanhoitajan hommia.

Varmasti olisi paljon mietittävää tässä ensihoidon järkeistämisessä ja vaihtoehtoja on monia. Kainuun ensihoitoprojektikin kuulosti lehdestä luettuna ihan onnistuneelta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...