Jump to content
MAINOS

Varuskunnissa varaudutaan sikainfluenssaan


pekka

Recommended Posts

Varuskunnissa varaudutaan sikainfluenssaan

Puolustusvoimat varautuu sikainfluenssan leviämiseen varuskunnissa. Sotilaslääketieteen keskus viimeistelee parhaillaan valtakunnallisesti jaettavia toimintaohjeita, jotka tulevat noudattamaan pitkälti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksia.

- Pyrimme tunnistamaan palvelukseen tulleista henkilöistä ne, jotka ovat matkustaneet epidemia-alueilla. Jos oireita ilmenee, tulee alokkaan ilmoittautua varuskunnan terveysasemalle, kertoo Sotilaslääketieteen keskuksen lääkintäeversti Ari Peitso.

Peitson mukaan taudin leviämistä ehkäistään tarvittaessa myös karanteenilla, joka toteutetaan varuskunta-alueella.

- Varusmiehet hoidetaan ensisijaisesti omien voimien hoidossa, ellei ilmene erityistä tarvetta ulkopuoliseen sairaalahoitoon.

Influenssarokotusten suhteen puolustusvoimat ovat samassa asemassa kuin muutkin kansalaiset. Peitson mukaan nyt odotetaan mahdollisia päätöksiä siitä, ketkä tulisi rokottaa ja milloin.

- Varusmiehet eivät varsinaisesti lukeudu riskiryhmään. Joukkomajoituksessa on kyllä vaikea estää taudin leviämistä, joten tulee olemaan aikamoinen haaste, jos tautitapauksia esiintyy.

Uudet alokkaat astuvat palvelukseen maanantaina 13. heinäkuuta.

Lähde:  YLE Uutiset  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/07/varuskunnissa_varaudutaan_sikainfluenssaan_853828.html

No sieltähän varuskunnista se tavallinen ns. kausi-infulenssakin aina maahamme leviää, joten kohta on odotettavissa ensimmäiset uutiset jossakin varuskunnassa puhjenneesta sikainfulenssaepidemiasta. Ja tämän jälkeen se sitten leviääkin koko maahan, kun varusmiehet levittävät sen eri puolille maata lomillaan.  Ja kukapa sitä nyt ehdoin tahdoin ilmoittautuu sairaaksi, jos tiedossa on karanteeniin joutuminen viikonloppulomille pääsyn sijaan. Pian varuskunnatkin ovat tupaten täynnä, kun seuraava saapumiserä astuu palvelukseen.  Onneksi tämä tauti ei ole ehkä niin vaarrallinen kun aluksi pelättiin. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...