Jump to content
MAINOS

Irtisanominen määräaikaisesta työsuhteesta.


-BB-

Recommended Posts

Eli otsikon mukainen tilanne.

Olen määräaikaisessa työsuhteessa kunta ta:lla. Määräaikaisuus loppuu 31.12.2009 ja on alkanut 1.1.2009, sitä ennen palvelua ko. ta:lla vuodesta 12.3.2006 yhtäjaksoisesti määräaikaisilla sopimuksilla. Nyt ta:n suunnasta (siis lähiesimieheltä) on kuulunut, että taloustilanteen niin vaatiessa, on myös minunkin sopimus irtisanottavissa kesken määräaikaisuuden. Määräaikaisuuden perusteena on sijaisuus ja sopimukseen ei ole määriteltu irtisanomisaikaa.

Eli, jos irtisanominen tulee, niin olenko kuitenkin (mutu) oikeutettu palkkaa sopimuksen loppuun asti vai saanko Tehystä jonkinmoista kassa-avustusta?

"Väkivalta parisuhteessa on asia, jonka eteen kannattaa tehdä töitä."

(Vantaan Sanomat 22.9.2009)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Saat irtisanomisajan palkan.

"5 § Irtisanomisajat

1 mom. Työnantajan irtisanoessa viranhaltijan virkasuhteen tai työntekijän

työsopimuksen, irtisanomisaika on vähintään

– 14 päivää, jos palvelussuhde on jatkunut enintään yhden

vuoden

– yksi kuukausi, jos palvelussuhde on jatkunut yli vuoden,

mutta enintään neljä vuotta"

Lähde KVTES 2007-2009 s. 137

Jos palvelussuhde on jatkunut katkeamatta niin eikös ne silloin käsitetä yhdeksi työsopimukseksi. Eli saat kk:n palkan irtisanomisen tullessa.

Melkein kannattaa toivoa sitä sinne marraskuun alkuun :D

Link to comment
Share on other sites

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta käsittääkseni määräaikainen sopimus sitoo molempia osapuolia ja sitä ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden ellei irtisanomisajasta ole sovittu tai ellei molemmat osapuolet hyväksy kesken sopimuskauden irtisanomisen. Eli jos sinä et irtisanomiseen suostu kesken sopimuskauden, käsittääkseni he eivät voi sinua pihalle potkia. Jos toinen osapuoli päättää määräaikaisen työsopimuksen ilman toisen suostumusta, hän on velvollinen korvaamaan siitä aiheutuneen vahingon. Työntekijälle korvattava vahinko on yleensä menetetyn ajan palkka. Eli älä suostu ja ennen kaikkea ota yhteyttä luottamusmieheesi.

Tommonen löytys Googlella http://www.erto.fi/tyosuhdeopas/tyosopimuksen-paattyminen/213-maaraaikaisen-tyosopimuksen-paattyminen

Julma, määräaikaisessa sopimuksessa ei ole irtisanomisaikaa ellei siitä ole erikseen sovittu. Työ päättyy kun sopimus päättyy.

Link to comment
Share on other sites

Määräaikainen työsopimus tarkoittaa sitä, että olet sitoutunut tekemään töitä sovitun määräajan. Tällaista sopimusta ei voi yksipuolisesti irtisanoa.

Luonnollisesti lähdet siitä liikkeelle, että sinulle maksetaan sovittu palkka 31.12.2009 asti.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Määräaikainen on määräaikainen, jos sopimusta ei uusita se ei ole irtisanominen.

Paitsi jos kyseessä on laiton määräaikainen...

Link to comment
Share on other sites

Määräaikainen on määräaikainen, jos sopimusta ei uusita se ei ole irtisanominen.

Tämä nyt oli varmaan kaikille selvää, mutta kuten kysyinkin, että kesken määräaikaisen sopimuksen..

"Väkivalta parisuhteessa on asia, jonka eteen kannattaa tehdä töitä."

(Vantaan Sanomat 22.9.2009)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Määräaikainen on määräaikainen, jos sopimusta ei uusita se ei ole irtisanominen.

Tämä nyt oli varmaan kaikille selvää, mutta kuten kysyinkin, että kesken määräaikaisen sopimuksen..

Työsopimuslain sekä työehtosoppareista KVTES:n mukaan ei määräaikaisestä pysty irtisanomaan. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö asiasta voisi yhteisymmärryksessä sopia työantajan kanssa... Sitten on toinenkin mahdollisuus. Eli kannattaa selvittää mikä on teidän työantajan tapa. Meillä on talossa tullut ns. vakiintuneeksi käytännöksi se, että työntekijä voi irtisanoa samalla tavoin määräaikaisesta diilistä, kuin vakituinen.(= samat irtisanomisajat) Kun se on vakiintunut käytäntö, ei työantaja pysty sitä muuttamaan muuksi enään. Toisinsanoen vakiintuneesta käytännöstä on työjurillisesti tullut ns. työsuhteen ehto, vaikkei sitä laissa tai työehtosopimuksessa olisikaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Olen ollut samanlaisessa tilanteessa tosin syy oli työnantajan puolelta minun tarkoituksellinen harhauttaminen työsopimusta tehtäessä jolla haluttiin turvata kesäkaudeksi työntekijä resurssi jos mahdollisesti vakituisilla hoitajilla olisi sairaslomia ja kun niitä ei ollutkaan,loppuivat minulta työvuorot.Työsopimukseni oli määräaikainen ja perusteena sijaisuus.

No nythän on niin,että määräaikainen työsopimus sitoo molempia osapuolia ei siinä ole irtisanomisaikaa vaan määräaikainen työsopimus päättyy päivänä jolloin se on työsopimukseen merkattu päättyväksi tai aikaisemmin molempien osapuolien yhteisestä sopimuksesta.

Jos sinulle ei nyt jossain vaiheessa enää tarjota työvuoroja,tarkoittaa se että työnantaja on syyllistynyt määräaikaisen työsopimuksen rikkomiseen ja olet oikeutettu saamaan TÄYDEN PALKAN KOKO MÄÄRÄAIKAISEN TYÖSUHTEENI JÄLJELLÄ OLEVALTA OSALTA.Vaikka sitten olisi vain kotona.Työnantaja on velvollinen korvaamaan!Jos taas määräaikainen työsopimukseni puretaan/irtisanotaan,syyllistyy työnantaja määräaikaisen työsopimuksen rikkomiseen - mikä onkin sitten jo vakavampi asia.Ehdottomasti ei pidä kuunnelle mitään puheita tyyliin:"Määräaikainen työsopimuksesi joudutaan päättämään mutta soittelemme heti jos sittenkin tarvetta ilmenee...jne....jne....Määräaikaisen työsopimukseen ei vaikuta mitenkään se onko työnantajalla rahaa vai ei tai onko työntekijöitä sittenkin tarpeeksi vai ei jne jne...

Eli otappa tilanteesta yhteys oman ammattiliittosi edunvalvontaan sekä oman alueesi työsuojelupiiriin.Heiltä saat neuvot miten toimia jos asiat menevät huonoimmalla tavalla.Viime kädessä asian ratkaisee tuomioistuin ja silloin työnantaja saa maksamiensa korvausten lisäksi laian määräämän rangaistuksen.Joka tapauksessa sinulle pitää maksaa kaikki palkkasaatavat kerralla määräaikaisen työsopimuksen päättymiseen saakka jos työnantaja rikkoo sopimuksen.Asian on täysin yksiselitteinen eikä siinä ole työnantajalla mitään nokan koputtamista :-) Korvausvaatiomus sinun tulee tehdä kirjallisesti työnantajalle.

Ehdottomasti on pidettävä kiinni siitä,että saat täyden palkan koko määräaikaisen työsuhteesi loppuajalta kaikki lisineen yms. maksuineen jotka ovat työhöso liittyvää ansiotuloa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pistän teille nyt kysymyksen (kaverin kanssa väitelty aiheesta jo jonkin aikaa) johon haluaisin mielipiteen.

Jos työntekijä otetaan tekemään määräaikaisuutta (saikku 5-8kk), niin saako siihen laittaa 4kk koeajan? Kyseessä yksityinen.

Työskentely muuttuu kiinnostavaksi vasta, kun se alkaa sanoilla "Tehtäväilmoitus..."

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...