Jump to content
MAINOS

Raskaudenaikainen flunssa aiheuttaa skitsofreniaa?


OldOne

Recommended Posts

Jopa 14% skitsofreniatapauksista saattaa olla kytköksissä äidin raskauden aikana sairastamaan flunssaan kirjoittaa Mediuutiset. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan suurin riski kohdistuu lapsiin, joiden äidit sairastavat flunssan 13 ensimmäisen raskausviikon aikana, jolloin riski sairastua skitsofreniaan on seitsenkertainen. Raskauden loppupuolella sairastetulla flunssalla ei näytä olevan merkitystä.

Tutkijat eivät ole vielä selvillä kuinka flunssa vaikuttaa sikiön kehitykseen. Onko syy kuume, otetut flunssalääkket vai jokin muu, sitä ei tiedetä. Tutkimukset jatkuvat....

Lue koko juttu: http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=601890

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tästäkin tutkimuksesta on näemmä jälleen jätetty täysin huomiotta sosialisaation vaikutus skitsofreniaan. Varsin yksipuolinen tutkimus muutenkin. Luulin jo jonkin aikaa sitten, että kaikille skitsofreniaa tutkiville tahoille on tullut selväksi ettei skitsofreniaa aiheuta mikään yksittäinen syy.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

toihan nyt löytyy skitsofrenian käypä hoito -suosituksestakin...

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Minusta olisi mielenkiintoista tietää, paljonko raskaana olevat äidit sairastavat flunssia ilman, että lapsesta tulee skitsofreenikko...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...