Jump to content
MAINOS

Aamusta yöhön: ylityöt ja palkka?


Pali

Recommended Posts

Meillä tuli töissä viime viikolla paljon sairaslomia yhdelle päivälle ja minä vapaaehtoisesti tarjouduin tulemaan aamuvuoron jälkeen vielä seuraavaksi yöksi. Ylityötä kertyy vuoronvaihtojen vuoksi n. 5h.

Täällä on yleensä ollut periaate, että ylimääräiset tunnit otetaan takaisin tunti tunnista. Onko minun suostuttava siihen vai voinko pyytää korvauksen rahana?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Noh tota taas... Oletko KVTES:n piirissä ja oletko jaksotyössä? Jos, niin ylityöt muodostuvat vasta työaikajakson päätyttyä. Ylityöraja on siis 114h 45 min / 3 vkoa. Ja jos on joku keskeytys, menee ylityöt sitten keskeytys listan mukaan, mutta ei tässä tapauksessa varmaankaan ole oleellinen juttu. Eli ylityöt muodostuvat jakson päätyttyä ja sen jälkeen työantaja voi päättää, että maksaako he ylityö rahana, vai aikana (aikana ei sitten ole tunti tunnista, vaan ekat 18h 50% korotettu ja sen yli olevat ylityöt 100% korotettu).

Sitten se, että tartteeko ottaa ottaa elettävän jakson aikana mahdollisesti yli menevät tunnit pois, tunti tunnista periaatteella. Jos ed. olet kvtes:n piirissä, niin ei tartte. KVTES:n työaikaluvun 30 §, 2. mom. meinaa, että tuntien muodostuminen yli tai ali ei ole perusteltu syy muuttaa vahvistettua listaa... Et silleen...

Link to comment
Share on other sites

Olet tehnyt "ylityöt" ilmeisesti juhannuslistalla, jolle yleensä suunnitellaan töitä 107:06 tuntia. Vajaalla listalla ylitöiden tekeminen ei ole kovin kannattavaa, sillä 107:06 tuntia ylittävältä osalta 114:45 tuntiin saakka maksetaan vain yksinkertainen tuntipalkka.

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...