Jump to content
MAINOS

sairaanhoitajan palkka vs.kätilön palkka?


mirapulk

Recommended Posts

Kysyin jo tuolla opiskelujen puolella mutta laitan tämän tännekin kun saattaa ihan oikeasti kuulua tänne puolelle tämä kymysys. Eli, kun kätilönä opiskelen sairaanhoitajia vuoden kauemmin. Kvtessin mukaan peruspalkat on kuitenkin samat. Niin onko käytännön työelämässä, julkisella puolella, hospitaalissa, eroa sairaanhoitajan ja kätilön palkoissa? Tuleeko tehtäväkohtaisia lisiä? Jos kätilö on synnärillä (tai tällää päin tehtäväkierto: synnari, vuodeosastot jne) niin saako hän silloin eri palkkaa kuin sairaanhoitajat? vaihteleeko palkka sen mukaan mitä työtä teet ja oletko osastolla tai polilla, vaativuusasteen mukaan? Tai jos kötilö on naistentautien osastolla tekee samoja hommia sairaanhoitajien kanssa, onko heillä sama palkka?

Löytyykö fiksuja jotka tietäisi? Kiitos jo etukäteen.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Paikallisesti eroja tietenkin aina voi olla, mutta noin pääsääntöisesti suomessa maksetaan terveydenhuoltoalalla tehtävän, ei koulutuksen mukaan. Jos esim polilla on sairataanhoitajan paikka auki ja sitä hakee ensihoitaja-amk/sh (myös puoli vuotta pidempi koulutus), sh sekä kätilö, palkka tulee sen tehtävän mukaan, ei koulutuksen mukaan. Jotkut lukee maisterinkin paperit ja silti palkka on sama kuin kollegalla joka on käynyt "vain" sairaanhoitajan peruskoulutuksen. Alallamme palkitaan hyvin vähän kouluttautumisesta mikä on sinällään väärin. Toki henkilökohtaisilla lisillä yms voidaan palkita, mutta ne on aina harkinnanvaraisia ja tapauskohtaisia.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Täällä on haettu synnytyssalin kätilöille tehtäväkohtaista palkanlisää vaativuuden takia.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tuo minua on myös askarruttanut että saako maisterinpapereista mitään lisää. Meille nimittäin koulussa opettaja, joka on siis sairaanhoitaja jolla on terveystieteiden maisterin koulutus myöskin, väitti että saa sairaanhoitajana maisterin papereista jotain lisiä. Välillä on opettamassa ja väliläl sairaalassa töissä, kuulemma molempiin saa maisterin papereista lisää palkkaan. Mutta eikö se olekaan niin?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

No ei ole. Maisterin papereista ei automaattisesti ole luvassa lisää palkkaa, ainakaan sairaanhoitajan toimessa. Palkanlisä siitä on täysin harkinnanvarainen ja työnantajasta kiinni kuten kaikki henkilökohtaiset lisät. Jos esim tavallinen sh ja terveydenhuollon maisteri hakee Mahlamäen vuodeosaston sairaanhoitajan toimea, tehtäväkohtainen palkka tulee molemmille haetun tehtävän, ei koulutuksen mukaan. Opettajasi saa varmaan jotain työanantajan myöntävää henkilökohtaista lisää, mutta ei se mikään automaatio ole, valitettavasti. Mielestäni alallamme pitäisi koulutttautumisesta palkita paremmin, tällä hetkellä se on täysin työnantajan anteliaisuuden varassa.

muoks:

Ja mitä opetukseen tulee, niin korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös amk:n opettajilta vaadita maisterin papereita (ainakin vakituisilta)? Miten siitä silloin voisi mitään ekstraa saadakkaan jos se on pätevyysvaatimus.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Joo, hyvä kysymys. Vaikka olenkin itse amk-opiskelija vasta niin olen kyllä siinä uskossa ollut että noilla opettajilla pitäisi olla joku ylempi korkeakoulututkinto, tosin on ollut joissain kursseissa ylempi amk sh jolla pedagogiset suoritettuna. Tuntuu välillä että onko muka jotenkin vaikeaa saada rekrytoitua väke. Opettajakunta on tosi vanhaa ja enemmin tai myöhemmin ne jää eläkkeelle ja uusia pitäisi saada.

muoks. : Joo, tämä hoitotaidon opettaja josta mainitsin tekee siis sairaalassa ihan tavallisia sairaanhoitajan töitä ja muistaa joka välissä mainita kuinka opiskelu kannattaa koska hänellä on myös terveystieteiden maisterin tutkinto ja se kuulemma nostaa hänen palkkaansa sairaanhoitajana. Ja uskoin siihen ihan täysillä kunnes aloin lukemaan noita juttuja joissa sivutaan sitä että maisterin papereillakaan ei välttämättä oo mitään vaikutusta palkkaan. Mutta hän siis vuorottelee, että välillä opettaa ja välillä on kentälläkin, mikä siis on ihan hyvä koska 90% opettajista on ollut käytännön töissä ehkä vuonna nakki viimeksi. Siis Vanhaa Sakkia on.

muoks2: ja siis tuo sh-opettaja siis sanoo että tuo kun hän on opettajana lasketaan myös kokemusvuosiksi kun määritellään sairaalassa hänelle kokemusvuosilisä silloin kun on kenttätöissä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Siis eli kätilö saa samaa palkkaa kuin sairaanhoitaja myös kätilötyön omilla kentillä? Jos joku vaativuuslisä on salikätilöillä, niin minkä suuruusluokan lisästä puhutaan?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jep, totta, vaihtelee työpisteen, ei siis koulutuksen mukaan. TVA korit määräytyy työn vaativuuden, ei koulutuksen mukaan. Meilläkin on mallikorit käytössä ja meillä työskentelee kätilöitä, ensihoitajia, terkkareita ja sairaanhoitajia samassa työpisteessä. Tehtäväkohtaista peruspalkkaa  maksetaan kaikille tuon TVA:n mukaan, ei työntekijöiden koulutuksen mukaan. Sitähän tässä kai (ainakin alunperin) kysyttiin. Eli ei, se pidempi koulu ei tuo automaattisesti lisää liksaa.  ::)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jep, totta, vaihtelee työpisteen, ei siis koulutuksen mukaan. TVA korit määräytyy työn vaativuuden, ei koulutuksen mukaan. Meilläkin on mallikorit käytössä ja meillä työskentelee kätilöitä, ensihoitajia, terkkareita ja sairaanhoitajia samassa työpisteessä. Tehtäväkohtaista peruspalkkaa  maksetaan kaikille tuon TVA:n mukaan, ei työntekijöiden koulutuksen mukaan. Sitähän tässä kai (ainakin alunperin) kysyttiin. Eli ei, se pidempi koulu ei tuo automaattisesti lisää liksaa.  :P

Ok. Nyt sain itsellenikin selkeän vastauksen kysymykseeni, kiitos kaikille vastaajille avusta.  :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...