Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Fiu

Helsingin vuokra-asuntojen ovet suljettiin mielenterveyspotilailta

Recommended Posts

Fiu

Aiheesta uutisoi mm. Iltalehti

Helsingin vuokra-asuntojen ovet suljettiin mielenterveyspotilailta

Tiistai 2.6.2009 klo 22.00

Helsingin mielenterveyskuntoutujat eivät saa muuttaa kaupungin vuokra-asuntoihin. Asuntolautakunta päätti asiasta tiistai-iltana äänin 5-4.

Helsingin terveyskeskus esitti, että kaupunki olisi tarjonnut parillekymmenelle kuntoutujalle mahdollisuuden asua kaupungin vuokra-asunnoissa kahden vuoden ajan.

- Vasemmisto ja vihreät pelkäsivät, että 18 mielenterveyspotilasta riittäisi tahraamaan kaupungin vuokra-asuntokannan maineen, esitystä kannattanut varapuheenjohtaja Terhi Koulumies (kok) laukoo.

Puheenjohtaja Vesa Peipisen (vihr) mukaan solukäyttöön kaavailtuja perheasuntoja on jo nyt liian vähän. Hän epäili myös terveyskeskuksen valmiuksia olla kuntoutujien tukena kellon ympäri.

Esitystä vastaan äänestivät Zahra Abdulla (vihr), Sirkka Hänninen (ps), Vesa Peipinen (vihr), Kirsi Pihlaja (vas) ja Zahra Osman-Sovala (sd). Asuntojen antamisen kannalla olivat Terhi Koulumies (kok), Mika Rossi (kesk), Hilkka Kiviluoto (kd) ja Kai Haarma (kok).

STT

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Torlohka

Samallahan voisi sitten rajoittaa helsingin vuokra-asunnossa asuvia pääsemästä vaikka Auroran osastoille, että niihin mahtuu enemmän mielenteveyspotilaita ja -kuntoutuvia odottelemaan heille tarkoitettujen säilytyspaikkojen rakentumista; kenties jollain kivalla isohkolla saarella, ja lisänä heille viinanpoltto-oikeudet. Tämä varmaan olisi hyvä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Seili

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
otto

Nyt se onneksi rauha säilyy kaupungin vuokra-asunnoissa.

Tulee mieleen tapaus jonka muistaakseni eläväiseen tapaansa kertoi Ilkka Taipale.

Asukkaat saivat selville että kerrostalokopleksiin oli sijoitettu mielenterveyskuntoutujien tukiasuntoja.

Asukasyhdistyksen aktiivit kauhistuivat moista tilannetta ja päättivät että häiriöstä on päästävä eroon. Ongelmaksi tuli kuitenkin se että kukaan ei tiennyt missä asunnoissa hulluja asui.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Inflikted

Erikoista, että juuri vihreät ja vasemmisto vastustivat hanketta :shock:

Olen pohtinut asetelmaa: "Asiantuntijat" kannattavat osastojen lakkauttamista ja lisää avohoitoa, kansalaiset leimaavat mielenterveysongelmista kärsivät "hulluiksi" eivätkä halua samaan asuintaloon, vaikka kyseessä on kuntoutujat...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
lemmy

Ei taida enää löytyä pääkaupunkiseudulta tilaa kuntoutujille kun "kotoutujia" pukkaa ovista ja ikkunoista vuokra-asunto markkinoille. Sinänsä hupaisaa, että juuri vihreät äänestivät vastaan, huomioimatta mitenkään edustajien etnisiä taustoja... ;D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×