Jump to content
MAINOS

Poliisi epäilee perushoitajaa sarjamurhaajaksi


Reportteri

Recommended Posts

58-vuotiasta helsinkiläistä perushoitajaa epäillään Suomen rikoshistorian synkimmästä henkirikossarjasta, neljästä murhasta ja seitsemästä murhayrityksestä, lisäksi lukuisia muita tapauksia on tutkinnan alla. Uhreina on ollut perushoitajan hoidossa olleita 77-90-vuotiaita vanhuksia. Lisäksi perushoitajaa epäillään niinikään lääkeaineilla tehdystä törkeästä pahoinpitelystä, joka on kohdistunut hänen työkaveriinsa. - Jos nämä epäilyt osoittautuvat todeksi, niin voi sanoa, että eräs Suomen rikoshistorian synkimmistä jutuista on varmuudella käsillä. Varmaan tämä tulee aiheuttamaan terveydenhuollossa tietynlaista valvonnan tehostamista, sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista.

Valvira kiistää tienneensä helsinkiläishoitajan tuomioista

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) kiistää tienneensä aiemmin helsinkiläishoitajan tuomioista. Vanhusten murhista epäilty helsinkiläishoitaja sai muun muassa lääkevarkauksista vankeustuomion keväällä 2006. Hän on koulutukseltaan perushoitaja. Heiltä Valvira voi viedä vain oikeuden käyttää perushoitaja-nimikettä. -Me emme voi kieltää heitä toimimasta vastaavassa tehtävässä, jos he eivät käytä sitä ammattinimikettä, kertoo Esittelijäneuvos Arja Myllynpää Valvirasta. Sen sijaan esimerkiksi lääkäreitä, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia sekä kätilöitä säätelevät tiukemmat pykälät. Heiltä voidaan viedä oikeudet toimia ammatissaan kokonaan.

Lähteet:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/05/perushoitaja_on_epailtyna_suomen_synkimmasta_surmien_sarjasta_746685.html

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1687794

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2009/05/881041

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Uutisten kuunteleminen radiosta on "ei niin hilpeätä". Ensin kerrotaan kuinka insuliini murhista tuomittu sairaanhoitaja sai elinkautisen ja sitten vielä tämä Helsingissa vaikuttanut perushoitajan tapaus... Ja sata varmasti kys tapahtumat vaikuttaa sitten kentällä kun joutuu keskustelemaan omaisten yms kanssa. Prkele!

"Have you ever tried? Have you ever failed? It doesn't matter. Try again.Fail again. Fail better" S.Becket

"Quad me Nutrit, Me destruit"

Link to comment
Share on other sites

Karua toimintaa. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tuo valvonnan tehostaminen pitänee sisällään.

Link to comment
Share on other sites

Uutisten kuunteleminen radiosta on "ei niin hilpeätä". Ensin kerrotaan kuinka insuliini murhista tuomittu sairaanhoitaja sai elinkautisen ja sitten vielä tämä Helsingissa vaikuttanut perushoitajan tapaus... Ja sata varmasti kys tapahtumat vaikuttaa sitten kentällä kun joutuu keskustelemaan omaisten yms kanssa. Prkele!

Kunpa tästä ei nyt vaan tulisi mitään trendiä. Vaikka näitä kalmanhajusta kiihottuvia hoitajia ei olisikaan enempää niin helppo homma medialle tehdä heitä. Jos pallo lähtee kunnolla pyörimään niin käy vielä samallailla että tyhjennetään sairaaloita pommiuhkan takia tai hävitetään lääke-eriä myrkytyspelon alla. Vrt. kouluammuskelujen seuraukset.

Link to comment
Share on other sites

Kunpa tästä ei nyt vaan tulisi mitään trendiä. ... Vrt. kouluammuskelujen seuraukset.

Too late. Iltalehden etusivulla tällä hetkellä iso kuva "naamasta" joka on pikselöity. Sen päällä iso teksti "Oletko kuullut tapauksista? Ota yhteyttä!"

Ps. Onko kukaan muu koskaan alkanut miettimään miksi naamakuva pitää laittaa lehteen, jos sitä ei kuitenkaan pysty tulkitsemaan sen sensuroinnin takia? Ymmärtäisi jos kuvassa olisi naaman lisäksi jotain muuta mitä olisi tarve nähdä ja naama piilossa vain siksi että se ei ole välttämätön kuvan ymmärtämiseksi.

Link to comment
Share on other sites

Minä ihmettelen suuresti sitä, että työnantajat eivät selvitä hoitajan rikosrekisteriä taikka aikaisempien työnantajien tietoja? Vaitiolovelvollisuusko? Näin ainakin kuulin yhdeltä pomolta, kun kysyin asiaa. Siispä, tieto ei kulje ja edellisestä työpaikasta,potkut saanut hoitaja voi jatkaa työtänsä, jos selviää työhaastattelusta skarppina. Valitetettavasti olen törmännyt 20 vuoden hoitaja urani aikana kolleegoihin, joilla ei ole olleet kaikki muumit laaksosssa ;D

Link to comment
Share on other sites

Minä ihmettelen suuresti sitä, että työnantajat eivät selvitä hoitajan rikosrekisteriä taikka aikaisempien työnantajien tietoja?

Hoitajan työn ei katsota olevan sellaista, että turvaselvitys (vai millä nimellä se nyt kulkeekaan), voitaisiin tehdä pl. lapsien kanssa työskentelevät. Mä olin ihan mielissäni kun ensimmäistä kertaa kyseltiin nykyistä työpaikkaa hakiessani entisiä työnantajia ja että josko heille saisi soitella ja kysellä suosituksia.

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

On siis sama ihminen, joka viime kesänä pisti yhden hissin Meikussa palamaan... Huonolla tuurilla siinä olisi voinut käydä todella huonosti, jos ei hissipaloa olisi saatu äkkiä sammutettua. Vain hissin lattiasta osa ja pieni osa seinästä paloi.

Mielenkiintoista olisi tietää, millä osastolla on työskennellyt. Viime kesänä siis sai potkut Meikusta...

Link to comment
Share on other sites

Eikä, käyttääkö hoitajat lääkkeitä?!  8)

1488475-epaillaan.jpg

Tämä siis tän päivän IS:n lööppi. No täsmentyihän se asia jutussa mutta vaikea keksiä typerämpää otsikkoa.

Link to comment
Share on other sites

Meikussa kirran osastolla, tarkemmin ei sanottu.

Viisasteleva ajattelee harvoin, ajattelija viisastelee vielä harvemmin.

Link to comment
Share on other sites

Iltapäivälehtien mässäily asialla tuntuu kamalalta, ajatellaan sitä kenen tahansa kannalta. Toisaalta tuntuu käsittämättömältä, että asia on päässyt näin pitkälle selkeää puuttumista asiaan. Oikeuden päätösten/tuomioiden pitäisi tulla julki henkilön palkkaamiseen liittyvissä asioissa, jos ne selkeästi liittyvät hänen työhönsä.

Link to comment
Share on other sites

Ikävää tossa on myös se, että aina pitää tapahtua tämmösiä ennenkuin mitään tapahtuu. Tähän astihan kanta on ollu lähempänä sitä että kaikki pitkäaikaistyöttömät ja vaikeasti työllistyvät vanhustyöhön vaan. Ei tarvitse koulutusta, kyllä siellä sitten näytetään.

Toivottavasti tästä opitaan ainakin se, että hoitotyö, myös vanhustyö, vaatii tekijältään ammattitaitoa, jota olisi ihan hyvä myös jollain tapaa testata aika-ajoin. Asiallinen osaamisen testaaminen kun on loistohomma niin potilaan, työnantajan kuin työntekijänkin kannalta.

Mutta muistakaahan sitten että vaikka nyt todetaan että vastuullista työtä on juu, niin palkkauspuoleen ei sitten kosketa! Se kutsumus joka hoitajan asuntolainan maksaa, tankkaa auton ja ruokkii lapset. Ettäs tiedätte.

Tohon uutisointihommaan en edes jaksa ottaa kantaa. Ei se ole tyhmä joka noita lehtiä myy/tekee, vaan se joka niitä ostaa ja vielä lukemansa uskoo.

"Just because I don't care doesn't mean I don't understand"

Link to comment
Share on other sites

Maikkarin sivuilla kerrotaan, että Metsätähden toimitusjohtaja olisi jo aiemmin tehnyt ilmoituksen ko. hoitajasta Valviralle havaittujen varkauksien ja epäselvyyksien vuoksi, mutta Valvira ei koskaan reagoinut asiaan. Jos tämä pitää paikkansa, niin on aika uskomatonta.

Link to comment
Share on other sites

^Surullista, mutta hyvinkin saattaa olla totta että ei ole reagoitu. Näinhän se kävi myös Kauhajoella jossa uutisten mukaan olisi ilmoitettu Saaresta ennen ampumista poliisille. Onko siinä sitten jokin että tuollaiset väitteet kuulostaa niin uskomattomilta ettei niihin uskota olevan syytä puuttua, resurssipulako se on syypää vai miksi ei ryhdytä tutkimaan huh.gif

Link to comment
Share on other sites

Kipee homma tää :/ Jotenkin nykymaailmassa näitä on enemmän ja enemmän... tuntuu pahalta.

"

Eniten ottaa päähän et tuntuu siltä että pari tällaista  "mätää omenaa" pilaa koko ammattikunnan maineen median silmissä :/

Miksi olla vaikea kun voi vähällä vaivalla olla täysin mahdoton?

Link to comment
Share on other sites

Kokemusta yhdestä ex-kollegasta, joka oireilee samalla tavalla kuin nämä psykopaatit. Lääkekatoamisia ja epäasiallista käytöstä pitkään jo esiintynyt. Myös kollegan vapaa-ajalla tapahtunut huumaaminen lääkkeillä epäilylistalla.

Ilmoituksia on tehty esimies- ja luottamusmiestasolle. Kukaan ei vain tee yhtään mitään..Tätä toimintaa kestänyt jo pari vuotta. Ongelmat lakaistaan maton alle ja nyt tämä henkilö on myös lähellä vakinaistamista. Näin se vain menee. Hoitoalalla ei ole mitään valmiuksia näihin ongelmiin ja nämä ikävät tapaukset tulevat vain lisääntymään jos vastuuta ei todellakin aleta ottamaan esimiestasolla ongelmiin puuttumisessa.

Nämä narsistiset luonteet, kun osaavat manipuloimisen ja patologisen valehtelun taidot. Onnea vain esimiehille-he näistä sitten loppupeleissä vastuun kantavat. Itse en kyllä heidän toimissaan/viroissaan niillä tiedoilla, mitä kentältä on kuulunut nukkuisi öitäni hyvin. Itse otin Crocsit käteeni ja kävin.

Link to comment
Share on other sites

Pitää tietenkin aina muistaa, että meitä hoitajia kaikkiaan on Suomessa melkos paljon. Aina sinne isoon joukkoon myös sekopäitä mahtuu. Tietenkin esimiesten, Valviran ja johdon pitäisi ottaa nämä hommat tosissaan ja reagoida, jos kentältä annetaan epäluottamuslauseita jotakuta hoitajaa kohtaan eikä vain sivuuttaa koko juttua. Nämä puheet, että joillakin mustetahran tuijotuksilla kouluun pyrittäessä nämä tyypit saisi karsittua on aika naivia. Ensinnäkään ne ei ole luotettavia ja toisekseen ihminen voi kilahtaa elämänsä missä vaiheessa tahansa. Eli vaikka olisi ollut 10 vuotta työelämässä hyvä hoitaja, voi sitä muuttua sarjamurhaajaksi, jos huono tuuri sattuu käymään ja nuppi sekoaa. Silloin ympäristön pitäisi vain osata huomata asia ajoissa ja puuttua siihen.

Kerranhan täällä vaan ollaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200906089734021_uu.shtml

Tääkin pitää sitten yhdistää siihen Terhikin kanssa samaan rekisteriin ja palvelu avoimeksi kaikille. Ja sitten meille voitais vielä laittaa joku GPS-siru niskaan että koko ajan voidaan valvoa missä me ollaan ja ettei me päästä poistumaan luvatta maasta, jooko?

No mun mielestä toi rikosrekisteriote on ihan hyvä idea, riippuen tietysti miten sekin toteutetaan. Nythän Valviralta on jo tulossa henkilökohtainen sirukortti laillistetuille ammattihenkilöille jolla jatkossa voidaan varmentaa oikeudet harjoittaa ammattia (aikataulusta en tiä kuin pitkäsä kuusessa käytännössä on).

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

Jos työnantaja ei halua/uskalla puuttua näihin ongelmiin, niin peli on menetetty. Ja valitettavasti olen ollut todistamassa läheltä saman kaltaisia tilanteita. No, iltapäivälehdille riittää ainakin vastaisuudessa kirjoitettavaa..

Ne, ketkä asiat nostavat esille hiljennetään jollakin tavalla. Johtamistaidossa tai pikemminkin johtamisvastuussa on paljon parannettavaa..Nämä narsistiset luonteet, kun jylläävät sekä terveydenhuollossa, että muillakin aloilla. Pian ei ole kivaa kenelläkään. Narsismista psykopaattiseen käyttäytymiseen kun ei ole kovin pitkä matka.

Ja kun valitettavasti narsisteja löytyy työntekijöistä ja esimiehistä- heitä ei voita kukaan koskaan. Ja kun kaksi narsissikukkaa löytää toisensa- millään ei ole mitään väliä. piste. :)

Ja millään rekistereillä tms. ei ole mitään merkitystä näissä asioissa. Tämäkin yksi päänarsissi on saamassa toimen- allekirjoittanutta ei pyydetty edes haastatteluun , vaikka ansioluettelon perusteella näin olisi pitänyt tehdä. Onnea vaan esimiehelle valitsemallaan tiellä.

Antaa kaikkien kukkien kukkia ;)

Link to comment
Share on other sites

Työhönottajalla/rekrytoijalla on olennainen rooli näissä asioissa. Hyvä ammattitaito,

kokemus ja ihmistuntemus ovat mainioita työkaluja vaikkakaan ongelmahoitajat eivät välttämättä tähän sihtiin jää.

Tällä hetkellä on paikkoja, joihin pääsee työhön kun vain suurin piirtein sisään kävelee.

Lähes tulkoon naapurissa sijaitsevasta hoitopaikasta mm. varastelun takia irtisanottu hoitaja aloitti seuraavana päivänä naapurissa. Kukaan ei kysellyt mitään. Samainen käytös jatkui ja taas hoitaja jäi kiinni. Alkoi poliisitutkinta peräti mutta oli yhtä pitkää kuin paksuakin, kului kuukausia kun ei tapahtunut juuri mitään,"mitätön tapaus".

Tänä aikana hoitaja ehti kiertää parikin paikkaa, yhdestäkään ei edelliseen soitettu.

Aikaa on nyt kulunut vaikka kuinka eikä syyteharkintaan ole vieläkään päästy vaikka poliisin mukaan "tuomio tulee". Nyt hoitaja keikkailee reppufirmassa.

Link to comment
Share on other sites

Oli minkälainen sihti hyvänsä haastatteluissa niin silloin kun ihminen on oikea psykopaatti, niin se ei siihen sihtiin jää. Ei vaikka rekrytoijalla olisi kuinka kokemusta, ammattitaitoa ym.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...