Jump to content
MAINOS

Toimen vastaanottaminen hoitovapaalla


Annis

Recommended Posts

Valistakaas taas viisaammat, mitenkäs tällainen asia menee: olen hoitovapaalla ja mietin parinkin eri toimen hakemista (ois kivoja duuneja molemmat), mitenkäs sit jos onni osuis kohdalle ja toimen saisi, pitääkö se vastaanottaa heti vai saako hoitovapailla vielä (mulla suunnitelmissa olla ens vuosi kotona vielä, mut sen jälkeen palata työelämään ihan kunnolla)?

"Hetki ennen ja hetki jälkeen, ja välissä se, jota et voi koskaan saada takaisin". -Tommy Tabermann-

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ihan miten pystyt työnantajan kanssa sopimaan. Jos työnantaja valitsee sinut ja sovitte, että otat toimen vastaan vasta vuoden kuluttua, niin ei siinä pitäisi mitään ongelmaa olla. Tosin vaikea uskoa, että monikaan työantaja tekisi nykyisessä tilanteessa tuollaista sopimusta. Yleensä toimen vastaanottamisen ajankohdasta neuvotellessa puhutaan korkeintaan muutamasta kuukaudesta. Tai sitten voisit periaatteessa tehdä niin, että ottaisit toimen vastaan ja hakisit hoitovapaata samantien. Muistaakseni hoitovapaata pitää hakea kaksi kuukautta ennen hoitovapaan alkamista, joten joutuisit olemaan pari kuukautta välillä töissä.

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

Tai sitten voisit periaatteessa tehdä niin, että ottaisit toimen vastaan ja hakisit hoitovapaata samantien. Muistaakseni hoitovapaata pitää hakea kaksi kuukautta ennen hoitovapaan alkamista, joten joutuisit olemaan pari kuukautta välillä töissä.

6kk pitää ollut olla samalla työnantajalla että voi hakea sitä. 2kk aiemmin jätetään ilmoitus.

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Alla suora lainaus Kelan sivuilta. Eli ilmeisesti ei tulis onnistumaan. Noh, odottelen sit vaan aikaa parempaa, mikäli homma tosiaan näin. Tuo pienempi ei vielä oikein pärjäisi hoidossa (laajat allergiat ja sairastelee koko ajan muutenkin), kukaan työnantaja ei jaksaisi sitä, että olen pois pahimmillaan 4 viikkoa putkeen kun neiti kuumeilee.. Lapset on kuitenkin pieniä vaan kerran, töitä ehtii tehdä lopun ikää eikä ne työt mihinkään taida edes loppua tällä alalla.

Kiitos vastauksistanne!

"Hoitovapaan saaminen edellyttää, että olet ollut saman työnantajan palveluksessa vähintään 6 kuukautta viimeksi kuluneen vuoden aikana. Oikeus perustuu työsopimuslakiin sekä virka- ja työehtosopimuksiin."

"Hetki ennen ja hetki jälkeen, ja välissä se, jota et voi koskaan saada takaisin". -Tommy Tabermann-

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...