Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Annis

Toimen vastaanottaminen hoitovapaalla

Recommended Posts

Annis

Valistakaas taas viisaammat, mitenkäs tällainen asia menee: olen hoitovapaalla ja mietin parinkin eri toimen hakemista (ois kivoja duuneja molemmat), mitenkäs sit jos onni osuis kohdalle ja toimen saisi, pitääkö se vastaanottaa heti vai saako hoitovapailla vielä (mulla suunnitelmissa olla ens vuosi kotona vielä, mut sen jälkeen palata työelämään ihan kunnolla)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
_Silja_

Ihan miten pystyt työnantajan kanssa sopimaan. Jos työnantaja valitsee sinut ja sovitte, että otat toimen vastaan vasta vuoden kuluttua, niin ei siinä pitäisi mitään ongelmaa olla. Tosin vaikea uskoa, että monikaan työantaja tekisi nykyisessä tilanteessa tuollaista sopimusta. Yleensä toimen vastaanottamisen ajankohdasta neuvotellessa puhutaan korkeintaan muutamasta kuukaudesta. Tai sitten voisit periaatteessa tehdä niin, että ottaisit toimen vastaan ja hakisit hoitovapaata samantien. Muistaakseni hoitovapaata pitää hakea kaksi kuukautta ennen hoitovapaan alkamista, joten joutuisit olemaan pari kuukautta välillä töissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kerde
Tai sitten voisit periaatteessa tehdä niin, että ottaisit toimen vastaan ja hakisit hoitovapaata samantien. Muistaakseni hoitovapaata pitää hakea kaksi kuukautta ennen hoitovapaan alkamista, joten joutuisit olemaan pari kuukautta välillä töissä.

6kk pitää ollut olla samalla työnantajalla että voi hakea sitä. 2kk aiemmin jätetään ilmoitus.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annis

Alla suora lainaus Kelan sivuilta. Eli ilmeisesti ei tulis onnistumaan. Noh, odottelen sit vaan aikaa parempaa, mikäli homma tosiaan näin. Tuo pienempi ei vielä oikein pärjäisi hoidossa (laajat allergiat ja sairastelee koko ajan muutenkin), kukaan työnantaja ei jaksaisi sitä, että olen pois pahimmillaan 4 viikkoa putkeen kun neiti kuumeilee.. Lapset on kuitenkin pieniä vaan kerran, töitä ehtii tehdä lopun ikää eikä ne työt mihinkään taida edes loppua tällä alalla.

Kiitos vastauksistanne!

"Hoitovapaan saaminen edellyttää, että olet ollut saman työnantajan palveluksessa vähintään 6 kuukautta viimeksi kuluneen vuoden aikana. Oikeus perustuu työsopimuslakiin sekä virka- ja työehtosopimuksiin."

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...