Jump to content
MAINOS

HUS:in lomautussuunnitelmat


blondi

Recommended Posts

Tuorein viesti työnantajapuolelta oli näköjään että ne jotka vaihtavat lomarahan vapaiksi eivät joudu lomautetuiksi. Muut sitten ilmeisesti joutuvat. Valinnan paikka siis. Kumpi on edullisempi lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä? Lomautettu saa päivärahaa tietyn karenssiajan jälkeen. Kuinka pitkä se karenssi olikaan? Ja lomat ja eläke kertyvät ymmärtääkseni normaaliin tapaan vaikka on lomautettuna. Entä jos vaihtaa lomarahan vapaisiin, menettääkö siinä näitä etuuksia, verrattuna lomautettuna olemiseen?

On ainakin selvää, ettei kannata ottaa palkatonta vapaata, mitä monessa kunnassa ilmeisesti vaaditaan työntekijöiltä, koska silloin lomat ja eläkkeet eivät kerry, eikä siitä saa luonnollisestikaan päivärahaa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Entä jos vaihtaa lomarahan vapaisiin, menettääkö siinä näitä etuuksia,

Vuosiansiot laskevat useita prosentteja joka vaikuttaa myös eläkkeisiin jne. Itse en vapaaehtoisesti moiseen palkanalennukseen suostu, lomauttakoon pakolla sitten. Enkä edelleenkään usko että HUS pystyy hoitajia lomauttamaan, se että toisaalla teetetään lisätöinä jononpurkua ja toisaalla lomautetaan, ei ole kauhean terve yhtälö. Lisäksi määräaikaista työvoimaa on paljon. Kunhan uhkailevat että saavat säästövaateensa läpi.

Jos blondi olet tehyläinen, tuolla hyvää infoa:

https://www.tehy.fi/jasensivut/edunvalvonta/usein_kysytyt_kysymykset/saastotoimet/

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...