Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Kidella

Terveydenhoitajan määräämät laboratoriokokeet

Recommended Posts

Kidella

Yleisestä mielenkiinnosta tiedustelisin, mitä labrakokeita terveysasemien terveydenhoitajilla on oikeus määrätä? Onkohan näissä paikallisia eroja?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Kerde

Varmastikin paikallisia eroja, mutta meillä peruslabraa; crp, pvk, nieluviljely, kem.seul+bakt.vilj, hcg... ja sitten tietyillä potilailla kolesterolisetit ja sen sellaiset (vuosikäynnit, diagnosoidun perussairauden pohjalta) ja sitten ne reumakokeet ohjelmoidaan koneelle, vaikka nehän sinänsä on jo määrätty muualta otettavaksi, ei itsenäistä toimimista. Niin joo ja sukupuolitaudit.

Papaan ei taida kukaan hoitaja meillä laittaa lähetettä ellei se ole lääkäriltä unohtunut ja tarkat tiedot löytyy jo kertomuksesta.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Sairaanhyvähoitaja

Silloin kun olin terveyskeskuksessa töissä, niin eipä ollut rajoituksia sille mitä labroja sai määrätä ja mitä ei...Mutta tietysti tuli käytettyä omaa järkeä siinä mitä määräsi ja mikä kuului lääkärin määrättäväksi. Tulehduslabrat (lähinnä pika-crp, joka myös itse otettiin), raskaustesti, papa (no sekin tuli kyllä itse otettua), verensokeri, nieluviljely ja miktio varmaan ne yleisimmät mitä tuli määrättyä. Myös joissain tapauksissa sai laittaa röntgenkuville lähetteen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×