Jump to content
MAINOS

Maligni hypertermia


miu

Recommended Posts

MAINOS

Lyhyesti: lopetetaan laukaisevien anestesia-aineiden anto (jos siis inhalaatioanestesia, niin anestesian lopetus tai esim vaihto propofoli-infuusioon),. Lääkkeena annetaan mahd. nopeasti dantroleenia, jota pitäisi löytyä kaikista yksiköistä (hoitopaikasta),jossa yleisanestesiaa harrastetaan. Jäähdytetään potilasta kuitenkin varoen alijäähtymistä. Hoidetaan oireenmukaisesti ilmenevät ongelmat kuten metabolinen asidoosi, rytmihäiriöt ym. Virtsanerityksestä huolehditaan nesteyttämällä runsaasti ja antamalla esim mannitolia/ furesista.

Malignista hypertermiasta tarkempaa tietoa löytyy hyvin mm. anestesia ja tehohoidon kirjasta...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Voikos se lämmönousu olla kuinka rajua ja nouseeko se ihan kriittiselle alueelle?

Tapahtuuko reaktio juurikin intra vaiheessa, vai voiko reaktio olla post operatiivinen ja kuinka pitkään riski on olemassa?

"Hurmuri on aina imagonsa vanki, ei en oo, vaikka väitetäänkin en ole pelkkä kanki.." (Herra Ylppö&Ihmiset "Sata vuotta").

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Malignin hypertermian kehittyminen anestesian aikana voi vaihdella ihan minuuteista tunteihin....eli oireet voivat tulla myös anestesian jälkeen... Lämmön nousu (joka,siis ei aina ole ensimmäisenä oireena, eikä toki myöskään ainoana!) voi nousta nopeastikin yli 40....

[

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Olen törmännyt urani aikana kerran maligniin hypertermiaan. Kyseessä oli "yksinkertainen" umpparileikkaus ja ensimmäiset oireet peittyivät sopivasti, koska potilas oli jo valmiiksi kuumeinen!!! Seuraava päivystys viivästyi odotettua enemmän kun keskityttiin tämän hoitoon, dantroleenit ja viilennys etc... joka tapauksessa potilas selvisi ja taisi koko suku joutua tarkempiin tutkimuksiin tämän takia.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...