Jump to content
MAINOS

Jätteiden lajittelu


jpee

Recommended Posts

En tiedä kuuluuko tähän osastoon, mutta ainakin hoitajan työpäivään. Osastoilla on jätehuollosta vastaava hoitaja ja jätettähän sairaaloissa tulee. HUS:in sairaaloissa on oranssit pussit energiajakeen keräystä varten. Hyvä juttu, mikäs sen hienompaa, Helsingin terveyskeskussairaalat voisivat ottaa mallia!! Olen ihmetellyt miksei osaa hoitajista kiinnostaa lajitella poltettavaksi kelpaavaa jätettä oikein. Eihän se mitään jätettä ole, vaan monikäyttöista kertakäyttötavaraa, jonka hyödyntäminen on mielestäni fiksu vaihtoehto esim.kuudennelle ydinvoimalle;) Teot imastonmuutoksen eteen on muutenkin pieniä yksilötasolla, joten ihan turha sanoa, ettei energiajakeen laijittelulla ole vaikutusta mihinkään.

Ihmiset lajittelevat kotona enemmän tai vähemmän tunnollisesti paperia, biojätettä, lasia, ongelmajätteen yms, niin miksi työajan puitteissa tapahtuva jätteiden lajittelu ei kiinnosta? Aikaa tuskin kuluu paljoa siihen, että miettii meneekö roska oranssiin vai mustaan pussiin? Eräs hoitaja tunsi ohjeet hyvin ja heitti pesuainepullon mustaan roskikseen. Kun sanoin, että se kuuluu oranssiin pussiin niin hän sanoi ettei jaksa irrottaa korkkia. (Ohje: korkki irti ja oranssiin pussiin). Melkoinen vaiva ruuvata korkki irti huh.gif

Eräällä osastolla oli tehty hienot ohjeet jätteiden lajittelusta, mustalle ja oranssille taustalle oli teipattu esimerkit oikean väriseen pussiin kuuluvista jätteistä. Esim.latex-hanskat oli virheellisesti mustalla taustalla. Kun kysyin miksi, niin vastauksena oli, että lajittelu olisi liian vaikeaa koska vinyylihanskat kuuluvat mustaan. Kun heitän latex-hanskat oranssiin, niin joku sanoo, ettei ne sinne kuulu. Katso meidän ohje ;D  Ruiskut ovat myös mustalla pohjalla, etteivät narkkarit voi hyödyntää ruiskuja. Kun miettii asiaa niin poltetut ruiskut olisivat vielä huonommin käytettävissä.

Kirurgit eivät havaintojeni mukaan lajittele jätteitä juuri lainkaan. Leikkaustakki menee 90 % varmuudella mustaan säkkiin. Olen sen noukkinut mustasta ja siirtänyt oman takin mukana oranssiin. Tietysti voi sanoa, että tiesitkö..

Varmasti löytyy muitakin hoitajia joiden mielestä lajittelu on kivaa ja jotka ovat tarkkoja lajittelusta, kotona ja töissä. Heräsikö ajatuksia? Miten lajittelu toimii työpaikallenne? Onko vaikea keskittyä lajitteluun kiireen keskellä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Hyvä juttu, mikäs sen hienompaa, Helsingin terveyskeskussairaalat voisivat ottaa mallia!!

No tä? Kyllä Mariassa ainaki lajitellaan energiajae.

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä juttu, mikäs sen hienompaa, Helsingin terveyskeskussairaalat voisivat ottaa mallia!!

No tä? Kyllä Mariassa ainaki lajitellaan energiajae.

Hyvä huomio. Se onkin ainoa terken sairaala, missä energiae. Mariahan oli aiemmin HUS:uia, niin lajittelu on jäänyt sinne. hyvä niin..Muissa terken sairaaloissa en ole nähnyt kuin Mariassa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...