Jump to content
MAINOS

Virtsaumpi lääkitys


Tuplalähis

Recommended Posts

Tietääkö joku mitä lääkettä käytetään naisten virtsaummen hoidossa? Googlettamalla ei löytynyt naisille mitään, miehille kyllä useampikin lääke. Tk:n sairaanhoitaja oli sanonut, että lääkäriltä pitäisi kysyä sitä ; lääkkeen nimeä ei kyllä kertonut. Työkaverini oli käyttämässä asiakasta (virtsaamisväli yleensä tosi pitkä) katetroitavana,jolloin hoitaja mainitsi mahdolisesta tarpeesta lääkkeelle.

Kiva, jos joku tietää.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Naisilla tuo estrogeeni on aika avainasemassa, mutta tarvittaessa on sitten "miesten lääkkeitä" kokeiltu. Naisilla kun ei eturauhanen estä virtsan tuloa, niin usein on limakalvot tai lihasjännitys pohjalla. Tai sitten laskeumat.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 6 kuukautta myöhemmin...

Ennen aikaan annoin tarv. Doryl tbl + Litalginin tai Litalgin+ Diapam 2-5mg ja aika usein alkoi  virrata. Nuo ovat nyt historiaa ja lääkärin määräyksestä Xatral/ Omnic tms aloitetaan listalle sekä naisille että miehille.

VTI, ummetus, alavatsan alueen tyrä, kohdun/rectum-laskeumat voi olla syynä virtsaumpeen ellei ole mitään neurologista syytä. Jotkut lääkkeetkin aiheuttavat virtsaumpea, esim. Serenase saattaa sen tehdä joillakin.

http://therapiafennica.fi/wiki/index.php?title=Vanhusten_virtsaelinsairaudet

"Kyllä on jännittävää elää,ajatteli Muumipeikko. Kaikki voi hetkessä kääntyä ylösalaisin-ilman mitään syytä."(Muumipappa ja meri)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...