Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Inflikted

Oikeusasiamies puuttuu vanhusten hoitoon

Recommended Posts

Inflikted

Oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio pyytää lääninhallituksilta selvitystä vanhusten hoidosta ja sen valvonnasta. Selvityspyyntö koskee muun muassa ympärivuorokautisten hoitopaikkojen henkilöstön määrää ja vanhusten kohteluun liittyviä epäkohtia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903309325235_uu.shtml

Share this post


Link to post
Share on other sites
pseudonimo

valitettavasti näyttää siltä, että ketään ei kiinosta moinen uutinen.

mitähän se kertoo meistä?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Keep the faith

Voi kun meillä monella olis tähän laittaa juttua? Liittyen esim. osastolta kotiutuksiin ja siihen rumbaan, kun joku vanhus on  neljättä kertaa reilu viikon sisään taas ppkl:lla....

*huokaus*

Share this post


Link to post
Share on other sites
Inflikted

Vanhustenhuollon kentältä aistii nopeasti henkilökunnan väsymyksen aina esimiehistä asti. Henkilöstön määrän vähyys ja vaihtuvuus lieveilmiöineen aiheuttaa minun mielestäni eniten ongelmia hoitopaikoissa. Ihan omasta elämästä voin kertoa, että taistellaan melkein hoitajien kesken, kun ei riitä väkeä joka vuoroon jotta saadaan perushoito toteuttua kunnolla. Puhumattakaan, että oltaisiin lähelläkään STM:n suosituksia.

Ja oravanpyörä vaan kiihtyy......

Share this post


Link to post
Share on other sites
huolenkantaja

Joo, todellisuus on karu ja alkaa olla hoitajilla mehut loppu senkin suhteen, ettei enää jaksa edes keskustella koko vanhustenhuollosta. Voiko enää edes puhua huollosta? Olisiko parempi sanoa, että säilömisestä? Ainakin arki kenttätyössä monessa pitkäaikaislaitoksessa on toivotonta. Eräs sellaisessa työskentelevä sanoi, että ei voi enää muuta kuin nauraa kun esimiestasolta tulee viestä, että pitäisi alkaa pilotoimaan uutta hoitomallia tai kehittämään uusia työmenetelmiä. Siinä kun kuulemma katsoo vaan kelloa ja toivoo palaverin päättyvän, että ehtii vielä juottaa kahvit jokaiselle mummolle ja papalle, etteivät jäisi sinäkin päivänä ilman.

Masentavaa, mutta totta ja hyvä, että on pyydelty selvityksiä oikeusasiamiehen taholta. Tuossa linkissä oli erikoinen maininta, että valituksia tulee vain vähän. Johtuuko se siitä, etteivät vanhukset kykene itse valittamaan vai siitä, etteivät omaisetkaan enää jaksa? Vai onko niin, että oikeesti vanhustenhuollon tila on parantunut sitten viimenäkemän ja nyt vain me kyllästyneet hoitajat pidämme yllä "huonosti menee"-keskustelua? Tiedä häntä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dino
Oikeusasiamies ottaa kantaa siihen että pieni osa vankiselleistä on vessattomia. Voisi myös samalla ottaa kantaa vanhustenhuollo asumiseen; valtaosa potilashuoneista on vessattomia ja esim. viiden hengen huoneet eivät ole mitenkään harvinaisia geriatrisissa yksiköissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

selli_paljuselli_ve_187179b.jpg

Kärsiville hyvitystä?

Jääskeläinen on jo turhautunut vankilalaitoksen saamattomuuteen. Koska kyse on ihmisoikeusloukkauksesta, siitä pitäisi oikeastaan maksaa hyvitystä.

.............

- Jos valtio joutuisi maksamaan vangeille hyvitystä vaikkapa 50 euroa per paljuselliyö, niin luulen, että ne häviäisivät tästä yhteiskunnasta varsin pian.

Joo tottakai rikollisille pitää antaa massia siitä että he saavat katsella uutta lcd-telkkua samalla kun hörppivät kahvetta sängyn reunalla.

Well excuse me, mutta intissä on kymmenen hengen huoneet, joissa ei saa pitää omia sähkölaitteita ellei erityisesti ano lupaa yksikköupseerilta, eikä niissä saa edes kusta ämpäriin vaan pitää mennä vessaan asti. Korvaus 3,60 € vuorokaudelta.

Ja varsin totta myös dinon sanat, vaikken olekkaan itse törmännyt 2 hengen huoneita isompiin noissa palveluasumisen yksiköissä. Sairaalassa toki omat kuviot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Hoitajat.net

    Osallistu keskusteluun

×
×
  • Create New...