Jump to content
MAINOS

Ylityökorvausten maksaminen yksityispuolella


Tiina35

Recommended Posts

Olen tehnyt keikkaa yksityisessä firmassa monta vuotta, töitä tehty välillä melko paljonkin, vko tuntimäärä reippaasti ylitöiden puolella. No, ylityökorvauksia ei ole maksettu euroakaan, vaikka olisin niihin ollut oikeutettu.

Kuulin juuri, että tämä samainen firma oli jollekin maksanut ylityökorvaukset ja vielä sanottu, että he maksavat ylityökorvaukset jos joku "tajuu pytää".

Elikkä kusetuksen makua aika pahasti.

Miten muilla on ylitöitä maksettu yksityispuolella?

Olen alkanut selvittää tätä asiaa ja laitan asian eteenpäin ja vaadin korvaukset takautuvasti heiltä. Joku toinen hoitsu on juuri alkanut ajaa samaa asiaa.

Kyllähän yksityinen joutuu myös noudattamaan jotakin  työehtosopimusta.

Mielipiteitä asiasta........

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Yksityisen sosiaalipalvelualan tes

http://www.finlex.fi/data/tes/stes3742-PT41Yksosala0710.pdf

tai sitten

Yksityisen terveyspalvelualan tes

http://www.talentia.fi/files/3518_Unionites20072010.pdf

Noista jompikumpi lienee oikea. Tuskin sieltä löytyy tollasia takautuvasti periytyviä juttuja, mutta ainakin saat laskettua että paljonko sun olisi kuulunut saada. Ja ei muutakun perimään vaan. Osaavat sitten tulevaisuudessa maksaa niitä oikein heti alusta asti kun tulee vähän isompia kertakorvauksia muutama kappale.

Link to comment
Share on other sites

Keikkatyössä ylitöitä katsotaan "tarkemmin", kuin määräaikaisessa/vakituisessa työsuhteessa. Eli ylityökorvausta saattaa tulla jo yhdestä keikkavuorosta.

Kaiva esiin itseltäsi löytyvät palkkakuitit yms ja laske kuinka paljon olet tehnyt ylitöitä, eli 114h45min.

Ota yhteys liittoon. Liiton kautta on kaikki asiat helpompi hoitaa ja siellä on joku tarkistamassa, että maksut tulee oikein maksettua.

Työnantajalta pitää löytyä kirjallisena toteutuneet työajat pitkänkin ajan päähän. Tarvittaessa saat ne sieltä. Liitto auttaa myös tässä asiassa.

Kun työnantaja on jättänyt palkkaa maksamatta, tulee summaan lisätä lainmukainen vuosikorko.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Ota ny äkkiä yhteys sun  liiton yhteyshenkilöön. Työehtosopimus kannattaa hankkia ja sellainen kuluu lain mukaan olla myös työpaikalla työntekijöiden nähtävillä. Liitosta neuvovat. Pienillä yksitysillä ei yleensä ole luottamusmiehia tai työsujeluvaltuutettuja, tai jos on niin  eivät ole homman tasalla. Eli eiku liittoon soitto. Voit soittaa vaik et olisi jäsenkään ja jäsenmaksuthan voi vähentää verotuksessa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...