Jump to content
MAINOS

Määräyskirjan ennenaikainen katkaiseminen


Naina

Recommended Posts

Juu hakua käytin minkä osasin, ja jotain opin, mutta mistä löytäisin ihan faktaa?

Olen työnantajan kanssa sopinut suullisesti (tammikuussa, kun edellinen mk katkesi), että jatketaan, mutta katko/lopetus saattaa tulla syksyllä jos opiskelut jatkuu, tai elämän tilanne niin vaatii. Se sopi. No ta:lta tuli vuoden määräyskirja. Miten siis tähän suhtaudun ts. voinko etsiä nyt uutta työpaikkaa avoimin mielin, ja lopettaa jos flaksi käy?

On syitä miksen asiaa ensmäitteeksi kysy pomolta, toki toiseksi...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Jos en ihan väärin muista määräyskirjaa ei voi katkaista kesken ellei siitä olla yhteisymmärryksessä molemminpuolin tai vakavat perusteet. Voivat siis ruveta todella hankaliksi jos etsit toisen paikan ja ilmoitat sen syyksi

Link to comment
Share on other sites

Pyydä kirjallinen sopimus ja siihen irtisanomisaika?

Viisasteleva ajattelee harvoin, ajattelija viisastelee vielä harvemmin.

Link to comment
Share on other sites

Pyydä kirjallinen sopimus ja siihen irtisanomisaika?

Komppaan Kidellaa tässä asiassa. KV-TES ei tunne määräaikaisen työsuhteen ennenaikaista päättämistä, mutta asiasta voidaan oikein hyvin sopia toisin, ja se tulee kirjata työsopimukseen ennen sen allekirjoittamista.

PTY tessissä varmaankin samankaltaisesti?

Itse en tee enää määräaikaista työsopimusta ilman irtisanomisehtoa. Työsopimushan laaditaan kirjallisesti ja allekirjoitetaan ennen seuraavan jakson.

Jotta elämä ei olisi liian helppoa- valitse hoitoala

Link to comment
Share on other sites

Määräaikaisen työsuhteen voi päättää ennen määräaikaa. Mutta jos ei saa neuvoteltua yhteisymmärrystä työnantajan kanssa, niin korvausvelvollisuus voi astua kuvaan.

eli:

Jos toinen osapuoli päättää määräaikaisen työsopimuksen ilman toisen suostumusta, hän on velvollinen korvaamaan siitä aiheutuneen vahingon. Työntekijälle korvattava vahinko on yleensä hänelle aiheutunut ansionmenetys. Työnantajalle korvattava vahinko on yleensä kulut uuden työntekijän palkkaamisesta. Työnantajan on tällöin näytettävä yritykselle aiheutuneiden kulujen määrä. Työntekijä saa vähentää maksamansa vahingonkorvauksen verotuksessa. Maksusta on oltava kuitti.

Mutta niinkuin on jo sanottu, kannattaa vaatia määräaikaiseen työsopimukseen irtisanomislauseke.

Rinta rinnan marssimme.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...