Jump to content
MAINOS

Erikoistumisopintojen harjoittelu - palkaton vai palkallinen??


kätsä

Recommended Posts

Entäs miten tää harjoittelun palkallisuus erikoistumisopinnoissa? Niin, opiskelen perioperatiivisia erikoistumisopintoja, teen niitä omalla ajalla ja omalla rahalla kun ne eivät kätilön ammattiin kuulemma liity??

Edessä ois 4-5 viikon harjoittelu, yhdestä paikasta kyselin, ja olisin tervetullut, jos tekisin sen palkatta. Jos rahaa haluaisin, tarvisin siihen jonkun "pohjan" (ja syksyn sairaslomia ei voi vielä tietää) eli ylimääräisenä en voisi olla, joten kuulemma ei olisi välttämättä ohjaajaa. Outoa sinänsä, kuinkahan pitkä perehdytys leikkuriin yleensä on, eiköhän siihen kuitenkin perehdyttäjää tarvita aika pitkään. Palkattomana toki olisi koko ajan hyvä ohjaus?? Jäin vielä miettimään...

Mietin vaan tota KVTES:in kohtaa vähimmäispalkasta, (2.luku, §3, 1.mom) eli eikö tuosta harjoittelusta pitäisi saada vähintään vähimmäispalkka kun olen samalla kuntayhtymällä ollut yli 3kk töissä (ja otan siis virkavapautta omasta työstä harjoittelun ajaksi)? Ja mieluiten tietty koko palkka!!

Aika monella meidänkin ryhmästä on edessä palkaton harjoittelu, käytetäänkö meitä vain hyväksi, työtilanne kun on hyvä, ja luulisi pääsevän töihinkin siksi ajaksi, miksi siis pitäisi palkatta harjoitella? Olisiko yhteydenotto luottamusmieheen tarpeen?

Sisäisesti latino

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Työharjoitteluhan ei ole työtä mistä vähimmäispalkat pitäis maksaa.

Valitettavastihan terveydenhuoltoalalle on juurtunut harjoitteluiden palkattomuudesta mutta minkäs teet? Ainahan kannattaa yrittää saada työnantaja maksamaan palkkaa, ei se ole hullu joka pyytää. Mutta eipä tuosta kyllä luottamusmiesjuttuakaan saa.

Link to comment
Share on other sites

Työharjoitteluhan ei ole työtä mistä vähimmäispalkat pitäis maksaa.

Oon sit varmaan tyhmä, kun en tota alla olevaa ja varsinkin tummalla painettua tekstiä ymmärrä KVTES:istä. Ja kyse on siis erikoistumisopinnoista, jotka tehdään amk-tutkinnon jälkeen, ei siis amk-tutkintoon liittyvistä suuntaavista.

Määräystä sovelletaan harjoittelijaan tai tähän rinnastettavassa asemassa olevaan vasta palvelussuhteen kestettyä asianomaiseen kuntaan/kuntayhtymään kolme kuukautta. Soveltamisohje:

Harjoittelijalla tarkoitetaan henkilöä, joka työsopimussuhteessa työnantajan tai hänen edustajansa johdolla suorittaa tietyissä tehtävissä tarvittavien tietojen, taitojen ja kokemuksen hankintaan tähtäävää käytännöllistä työtä.

Harjoittelu voi olla laadultaan

1 ennakkoharjoittelua, millä tarkoitetaan sitä työkokemusta, jota on hankittava ennen oppilaitokseen pyrkimistä

2 koulutukseen sisältyvää harjoittelua (esim. oppisopimus)

3 erikoistumisharjoittelua, joka tapahtuu ammatillisen perustutkinnon jälkeen

4 työharjoittelua.

Valitettavastihan terveydenhuoltoalalle on juurtunut harjoitteluiden palkattomuudesta mutta minkäs teet?

No koko ajan yritän tässä tehdä :D Ei se ois iso asia jos erikoistumisopintojen harjoitteluista maksettais palkkaa, jos vaikka lähdettäis siitä, ja sen jälkeen tehtäis siitä käytäntö perustutkinnon harjoitteluihin :) Seuraavissa TES-neuvotteluissa vois yrittää tämänkin epäkohdan korjata.

Jos olen ymmärtänyt tämän kohdan KVTES:istä väärin, niin voiko joku vääntää mulle rautalangasta muutaman esimerkin mitä tämä TESsin kohta voi käytännössä tarkottaa?

Sisäisesti latino

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...