Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Sukunajo

Transfemoraaliamputaatioproteesi suoraan luuhun ankkuroituna? -osseointegraatio?

Recommended Posts

Sukunajo

Tehdäänkö näitä Suomessa?

Tässä siis polven yläpuolelta amputoituun jalkaan jollain tavalla asennetaan (kiinnitetään siis reisiluuhun, luen asiasta toisella kotimaisella ja etsin siis tietoa suomeksi... ), niin että tyngästä pistää esiin nuppi, johon sitten proteesin "jalkaosa" kiinnitetään, eli proteesissa ei ole tynkäkuppia.

tällainen löytyi aihetta sivuten:

http://www.sahlgrenska-international.com/med_care_osseo.html

Anteeksi sanaston puute, ehkä joku ymmärtää kökköartikulaatiostani huolimatta mitä tarkoitan :D 

Kerran kun pääsin tynkää sitomaan niin sehän vei mennessään...

Share this post


Link to post
Share on other sites
syxid

Siinä sivustolla oli linkki suomen kieliseen potilasoppaaseen aiheesta. http://www.sahlgrenska-international.com/pdf/Osseointegration2008.fi.webb.2.pdf

Sen mukaan niitä tehdään vain Ruotsissa. Tällainen käsitys minullakin asiasta on. Muistelen tästä proteesista ja kiinnityksestä olleen puhetta jo vuosia sitten, kun vielä "proteesipajalla" työskentelin, mutta silloin sitä ei ainakaan Suomeen ollut tulossa.

Suomeenhan nämä hienoimmat proteesit tulevat melkoisella viiveellä, jos ollenkaan. Syynä tähän on yksinkertaisesti raha. Parhaat proteesit kun maksavat helposti uuden Mersun verran.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sukunajo

Näin minä olin myös aiemmin kuullut, että tehtäisiin vain Ruotsissa ja vain tuossa sairaalassa.

Ai oli siellä tuo esittely myös suomeksi, en huomannut ollenkaan, englanniksi nuo sivut luin jo läpi, kiinnostaisi lukea enemmänkin.

Kyllähän tämä on hieno, jos ja kun suurimmalta osin menee komplikaatioitta (ihan kamalan kauan näitä ei varmasti ole tehty, ja en tiedä sitten miten tuohon proteesin suuaukon "ikeneen" voi pidemmällä aikavälillä kehittyä infektioita yms, onko puhdistus ja muu helppoa ja käytännöllistä, ja ylipäätään mitkä ovat ihan normaalielämässä tämän proteesin heikkoudet.

Kallista tuo todellakin varmasti on, proteesin hinnan päälle kun tulee vielä kaikki operoinnit ja kuntouttavat toimet jne. Ei näitä ihan heti varmasti kaikille tarjota.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...