Jump to content
MAINOS

Viikonlopun puutokset


novau

Recommended Posts

Neuvoja kuinka ratkaista seuraavanlainen tilanne: viikonloppuna yllättäen puutos illassa eikä ketään tilalle eikä kukaan aamusta kykenisi jäämään tekemään pitkää? Esimiehellä puhelin kiinni vkloppuisin. Kyseessä on ei-ympärivuorokautinen palvelutalo jossa vain 2 hoitajaa illassa ja käyntejä n. 30-40 yhteensä. Yksin mahdotonta olla. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Yksityinen vai julkinen palvelutalo? Jos yksityinen, ilmoitus tilaajalle, että palveluita ei tuoteta niin kuin on sovittu. Luulisi viimeistään siinä vaiheessa esimiestäkin kiinnostavan....

Link to comment
Share on other sites

Aluehallintovirastoon ilmoitus seuraavana arkena.  Mutta itse ajankohtana soittaisin poliisi, hälytyskeskus tai vaikka palokunta ja ilmottaisin että mun on aika lähtee kotiin, tehkää mitä parhaaksi näette 🤣

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

Jos esimiestä ei saa kiinni niin esimiehen esimies tai esimiehen esimiehen esimies. Ja jos ei huvita jäädä tekemään ylkkyä ja vuoron päätyttyä ei ole ketään ilmaantunut niin lähdet pois ja ilmoitat 112 että hoivapalveluyrityksellä xyz on talollinen mummoja ja pappoja heitteillä

 

Link to comment
Share on other sites

Eikös esihenkilöllä pidä työpuhelin olla päällä viikonloppuisinkin? Mitä jos yksikössä tapahtuu jokin katastrofi tulipalo ja asukkaat evakkoon tms. Ottaisin asian puheeksi pikaisesti.

Link to comment
Share on other sites

Edellisessä työpaikassani tästä koitin esimiehen kanssa vääntää. Ohjeistus oli että hoitajien on itse jäätävä työvuoroon jos esim. iltavuoro sairastuu ja käytössä oli öisin kotoa käsin varallaolo puhelimitse jos asukkailla tulee ongelmaa tms niin saivat soittaa, niin varallaolijaa joka tuli iltavuoroon varallaolo yön jälkeen, velvoitettiin tulemaan aamuvuoroon huonosti nukutun yön jälkeen jos aamuvuoro sairastuu, tämän lisäksi velvoite koski myös saman firman toista yksikköä, jos siellä joku sairastuu aamuvuorosta, oli varallaolijan sinne lähdettävä töitä paiskimaan vaikkei yksikköä tunne. Mukava tilanne jos molemmista yksiköistä olisi aamuvuoro sairastunut. Tähän vääntöön ei lopputulosta tullut, sama velvoite jatkui ja esimies piti puhelimensa viikonloppuna kiinni. Kyseessä mielenterveys-ja kehitysvammayksikkö. Itse en ole enää hoitoalalla. 

Link to comment
Share on other sites

Juuri sitähän varallaolo tarkoittaa että on hälytettävissä töihin. Ja varallaolostahan maksetaan korvaus nimenomaan tämän takia (ja jos joutuu hälytetyksi niin siitä erikseen palkka).

Ja jos ei makseta "varallaolosta" käypää korvausta kyse on enempi orjuudesta kuin työsuhteesta.

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

Aika jäätävää orjuuttamista. Ihan hyvin voit mainita entisen työnantajasi nimen, että muut osaavat ottaa kyseisen työnantajan toimintatavat huomioon puntaroidessa työpaikkoja. 

Varallaolosta kuuluu maksaa sote tes:in mukainen korvaus. Työnantaja kuka käyttää yksityistenalojen, sosiaalialojen yms tes:iä on vain tes -shoppaillut halvemman maksimoiden voittonsa. Välttäisin kyseisiä työnantajia muutenkin. Tietenkään ei ole mitään velvoitetta jäädä vuorosta toiseen, kun tulee äkillinen poissaolo. Ylityö perustuu vapaaehtoisuuteen ja siitä pitää saada riittävä korvaus kuten hälytysraha sekä ylityökorvaukset eikä esim vapaapäivää. Normaalia toimintaa, että toisesta yksiköstä lähdetään paikkaamaan poissaoloja toiseen yksikköön, mutta tällöin on otettava huomioon, että sijainen saa vain muutaman potilaan ja helpoimmat tai työt tehdään yhdessä. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 2/6/2023 at 8:46 PM, siriina said:

Sosiaalipäivystys jollei seuraava vuorolainen tule?

Sinne 112 todennäköisesti homman ohjaa jos on palvelutalollinen vanhuksia vailla hoitajaa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...