Jump to content
MAINOS

Opiskelijan ohjaaminen ja vastuu


Voinko poistaa tilini

Recommended Posts

Minkälaista moraalia mielestänne osoittaa lääkeluvallinen hoitaja, joka valmistelee pegin kautta annosteltavat kaksi eri lääkettä liuotettuina lääkelaseihin ja lähettää kaksi tänä keväänä valmistuvaa lh-opiskelijaa antamaan nuo lääkkeet ILMAN omaa läsnäoloa lääkkeenannossa asiakkaan huoneessa? 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Luettuani näitä muita uusimpia keskustelufoorumin avauksia päätin vastata ensimmäisenä itse tähän aiheeseeni moraalista: Kyseinen hoitaja on juuri tuollainen työyhteisön myrkyttäjä, joka sovituista käytänteistä huolimatta tekee asiat aina omalla tavallaan. Onneksi kyseinen ÄITI ei ole ollut kasvattamassa minua ja veljeäni tai nykyisin omia lapsiani/lapsenlapsiani.

Link to comment
Share on other sites

Enempää tietämättä, että onko jo aikaisemmin käynyt kyseisten lähihoitajien kanssa lääkkeenanto PEG-letkun kautta käytännössä vai pelkästään teoriassa. Jos käytännössä käyty läpi ja ohjaaja kokee, että voi luottaa lähihoitajan osaamiseen niin miksipä ei. Muuten pitää olla mukana lääkkeenannossa. PEG:iin annettaessa on muutama kohta mihin kiinnittää huomioita. Muutenhan antaminen on kuin nenämahaletkuun.

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

Se on aina ohjaajan vastuulla. Itse en ota tuonkaltaisia vastuita lainkaan. On myös opiskelijoita jotka touhuavat kaikenlaista yksikseen ymmärtämättä vastuuta minkä ottavat.

  • Tykkää 2
  • Kiitos 1
Link to comment
Share on other sites

Aloituksessa ei mainita mistä lääkkeistä on kyse.

Itse en olisi noin ehdoton asian suhteen. Arvioin asian tapauskohtaisesti. Jos on reipas, tekevä ja osaava opiskelija niin miksi en voisi luottaa että hän osaa laittaa lääkkeet PEG-letkuun.

Jos opiskelijalla on kokemus jostain asiasta että hän ei osaa/selviydy yksin niin en tietenkään lähetä silloin yksinään sellaisia asioita tekemään. 

  • Tykkää 2

EKG NERD

Link to comment
Share on other sites

Ei ollut onneksi kyse mistään PKV tms lääkkeistä, mutta kun tiedossa on ulkoinen auditointi kevään aikana, niin sen vuoksi vaaditaan tiukkaa kontrollia-ovathan auditoijat jokatapauksessa aina valmiita löytämään korjattavia kohteita, vaikka eihän oikeasti hyvintoimivaa yksikköä kannattaisi alkaa korjaamaan....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ei ole mitään rakettitiedettä tuo peg.  Mulla oli aivan ihana ohjaaja hoitotyön jaksolla, joka laittoi tekemään kaikkea mitä paikassa tehtiin. Tsekkasi, että pystyn ja osaan  tehdä. Peruspillerit vein asiakkaalle (annosjakelu).  Katetrointi ensin ohjattuna ja sitten yksin.

 

Moraali - mitä tarkoitat?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...