Jump to content
MAINOS

Ylimitoitettu voimankäyttö ja muut vartijoilta kopioidut kikat ensihoidossa


Katja86

Recommended Posts

Onko teillä muilla kokemuksia näistä vartijoiden ja poliisienkin asiakkaisiin kohdistuvista epäasiallisen käytöksen muodoista ensihoidossa? Meidän alueella toistetaan näitä leikillään eri tavoin: Humalaiset ja päihdeongelmaiset saavat kovempaa kohtelua niin fyysisesti kuin psyykkisesti kuin muut potilaat, toisinaan näitä päihdepotilaita provosoidaan tarkoituksella, että saadaan poliisi paikalle, potilas putkaan ja/tai että loppuisi toistuva soittelu. Poliisien toiminnasta on raportoitu takatilan lämmittämistä juopoille - sama on ensihoidossa väännetty siten, että kun koulutusmatkalta palataan takatila lämmitetään kuumaksi ja takatilan krapulalaisille sanotaan, että ilmastointi ei toimi ja jälkeenpäin jutulle naureskellaan yleisesti.

MIetin vaan, mikähän siinä on että näitä "jekkuja" pitää aina toistaa ja soveltaa eri tavoin?

Ja esimiehet ovat näistä tietoisia, koska ovat tilanteissa olleet mukana. Pitäisiköhän olla joku erityislastentarhanopettaja aikuisille miehille toistuvasti vai milloin toiminta alkaa olla sitä mitä sen pitäisi?

 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

En ole livenä itse törmännyt. Jos törmään niin palautetta annan. 

Toki ihmiset jotka ovat itse ongelmansa aiheuttaneet välillä nyppivät etenkin jos toistuvasti samaa namaa joutuu katsomaan. Herkästi ylimääräiset päänsilitykset jää antamatta, mutta muuten en kyllä näe mitään syytä erityiskohteluun. 

 

Ja toisaalta, jos ihmisellä joka ei ole psykoosissa, dementtoitunut tai muu jokin todellinen vajaavaltaisuuden syy ei ole käytöstapoja, ensimmäisen huomautuksen jälkeen toinen perseily (lattialle kuseminen tarkoituksella tai esim henkinen väkivalta) on yhtä kuin hoidosta kieltäytyminen ja silloin on syytä poistua hoitoyksiköstä joko omin jaloin tai autettuna. 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...