Jump to content
MAINOS

Kirjoituspyyntö monialaisesta yhteistyöstä ja sen johtamisesta lapsi- ja perhepalveluissa


Kirsi Wikman

Recommended Posts

Hyvä lapsi- ja perhepalveluissa työskentelevä sote-ammattilainen!

Työskenteletkö yhdistetyissä eli integroiduissa lapsi- ja perhepalveluissa? Sosiaali- ja terveysalan johtamisen kehittämisen näkökulmasta on hyvin tärkeää, että myös sote-ammattilaisten kokemukset monialaisesta yhteistyöstä ja sen johtamisesta tulevat kuulluksi. Nyt Sinulla on mahdollisuus kertoa kokemuksiasi monialaisesta yhteistyöstä ja sen johtamisesta lapsi- ja perhepalveluissa.

Lapsi- ja perhepalveluita on kehitetty viime vuosina Suomessa aktiivisesti, jotta palvelut olisivat paremmin yhdistetty eli integroitu yhtenäisiksi, lasten ja perheiden tarvetta vastaaviksi kokonaisuudeksi. Samassa yhteydessä muutokset palvelujärjestelmässä ovat tuoneet muutoksia johtamiseen, koska monialaisessa yhteistyössä  johtamiselta vaaditaan erilaista, yhteensovittavaa johtamisotetta kuin aiemmin.  Monialaisessa yhteistyössä lähi- ja keskijohdon tekemällä johtamistyöllä mahdollistetaan verkostomainen toimintatapa, jossa palvelut ovat asiakaslähtöisiä, lasten ja perheiden tarpeista lähteviä, oikea-aikaisia ja palvelukokonaisuudet yhteensovitettuja. Lisäksi johtamisella mahdollistetaan eri ammattiryhmien välinen monialainen yhteistyö organisaatio- ja hallintorajojen ylitse. Yhdistettyjen palveluiden ei tarvitse hallinnollisesti olla saman johdon alla.

Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa sosiaali- ja terveyshallintotiedettä ja teen pro gradu -tutkielmaa sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisesta. Tutkielmaani liittyen kerään integroiduissa lapsi- ja perhepalveluissa työskenteleviltä sote-ammattilaisilta vapaamuotoisia kirjoituksia heidän kokemuksistaan monialaisesta yhteistyöstä ja sen johtamisesta. Tutkielmani ohjaajina toimivat professori, YTT Sanna Laulainen ja tohtorikoulutettava, TtM Susanna Rämä.

Kirjoituspyynnön suuntaan koko Suomen alueelle julkisen sektorin lapsi- ja perhepalveluissa työskenteleville sote-ammattilaisille, joilla on kokemusta yhdistetyistä lapsi- ja perhepalveluista mutta eivät itse tee johtamistyötä (ml. esihenkilötyö) lainkaan. Vastaajiksi toivon laajasti eri sosiaali- ja terveydenhuollon ammattiryhmiä julkisen sektorin eri organisaatioista.  Kirjoituspyynnön kokonaisuudessaan pääset lukemaan tämän viestin lopussa olevan linkin kautta. Osallistuminen on sinulle täysin vapaaehtoista ja käsittelen aineistoa luottamuksellisesti. Kirjoittaminen tapahtuu anonyymisti ja kirjoittamiseen kuluva aika on yksilöllinen. Tutkielmaan osallistumalla voit olla mukana tuottamassa tietoa johtamisesta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta ja tätä kautta kehittämässä sosiaali- ja terveysalan johtamista.

Kirjoituspyynnön pääset katsomaan täältä ja samasta linkistä osallistumaan tutkielmaan: https://link.webropolsurveys.com/S/3302E0025AA41405 

Aineistoa kerään 11.12.2022 saakka.  Kiitos jo etukäteen osallistumisestasi!

 

Mikäli sinulla on kysymyksiä tutkielmaan liittyen, voit olla yhteydessä minuun.

Ystävällisin terveisin,
Kirsi Wikman, Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriopiskelija

Itä-Suomen yliopisto, Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos

kirsiwi@uef.fi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei!

Pro gradu -tutkielmani aineistonkeruuaikaa on jatkettu ja kerään aineistoa 29.1.2023 saakka. Yllä olevan viestin linkistä pääset lukemaan tarkemman kirjoituspyynnön sekä osallistumaan tutkimukseen. Kiitos jo etukäteen osallistumisestasi!

ystävällisin terveisin,

Kirsi Wikman

Itä-Suomen yliopisto, Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos

kirsiwi@uef.fi

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...