Jump to content
MAINOS

Hoitajien oikeusturva?


sir

Recommended Posts

Mietin, että voimmeko me rokottamattomat hoitajat hakea yhdessä korvausta valtiolta siitä, että meiltä on työnteko kielletty ja toimeentuloturva työttömyydestä? Vaikka joka tilistä on työttömyysvakuutusmaksut otettu ja liiton maksut siihen päälle? Ja meistä riippumattomasta syystä emme saa nyt työskennellä? Mitään korvausta ei saa, kun se on muka "itsestä aiheutuva syy". Onhan nyt jo todettu, ettei rokote suojaa sairastumiselta eikä tartuttavuudelta. Mihin perustuu rokotusvaatimus? 

Ilmankos on hoitajapulaa, omasta työpaikastakin ainakin 8 jäi pois helmikuun alussa. Aika paljon, n. 30% työntekijöistä. Eikä saada uusia tilalle. Uutisissa ei tästä ole puhuttu, on puhuttu vain hoitajapulan pahenemisesta koronapandemian vuoksi ja nyt tietysti lakosta johtuen. Hoitojonot johtuvat ennenkaikkea siitä, että kaikki "fiksut" kunnat ovat nyt kahden vuoden ajan supistaneet toimintojaan, että kun SOTE alkaa, niin silloin kunnilta vähennetään heidän saamasta maksusta SOTE-menot kahden vuoden keskiarvolla. Onpas sitten kumma, kun ei rahat tulevaisuudessa riitä niitä SOTE-maksuja kattamaan. Varmaankin syytetään tästä hoitajia lakkoilun vuoksi, vaikka se ei siihen ole mitenkään vaikuttanut. 

Ihmettelen, ettei uutisissa puhuta siitä, kuinka paljon koronarokotepakko on karsinut hoitajia alalta.  Tässäkin foorumissa on ilmeisesti jonkinlaista sensuuria rokotekeskustelun suhteen ollut, mitä en käsitä, koska tämä on tärkeä asia meidän hoitajien kannalta. Miksi ihmeessä ei siitä saa puhua? Eikö se nyt ole perustavanlaatuinen asia hoitajille, että täytyykö meidän olla valmiit ottamaan mitä ikinä rokotteitä keksitäänkin, jotta saamme työtämme tehdä? Ja jos emme tottele, niin jäämme vaille minkäänlaista suojaa, ei saada kansanedustajan sopeutumiseläkettä, ei VR:n pomon irtisanomisrahaa (380 000), ei edes työttömyysturvaa vaan meidät sysätään oman puolisomme elätettäviksi tai sossun armoille, eli tyhjän päälle. 

Eikö kenenkään hälytyskellot soi kun esimerkiksi THL:n Mika Salminen haluaa lisätä sensuuria jatkossa. Toki se ilmaistu eri sanoin: "Vahvistetaan informaatiovaikuttamiseen vastaamista ja kansalaisten suojelua mis- ja disinformaatiolta."  Kuka tällöin määrittää mis- ja disinformaation? Eikö voi enää esittää eriävää mielipidettä? Haluaako Mika Salminen Suomesta uuden Korean, Venäjän tai Kiinan? Vain ylin johto saa sanoa mikä on oikein? Ja muut nyökyttelee ja taputtaa? 

 

 

  • Tykkää 1
Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ei se ole itsestä riippumaton syy jos huvikseen jättää tarvittavat rokotteet ottamatta, vaan oma vika ihan.

Jos taas olisi terveydellinen syy ettei voi rokottaa niin tähänhän työterveys ja työnantaja järjestää ratkaisun.

Antivax-sössöttäjiä on hoitajissa niin vähän ettei se ole ylipäätään mikään oleellinen osa hoitajien määrää.

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

Mitään korvauksia ei rokottamattomat tarvitse, ei niitä saa rokotetutkaan, kyllä näin on.

Link to comment
Share on other sites

On 4/17/2022 at 8:41 PM, sir said:

Mietin, että voimmeko me rokottamattomat hoitajat hakea yhdessä korvausta valtiolta siitä, että meiltä on työnteko kielletty ja toimeentuloturva työttömyydestä?

Ette voi. Ottakaa ne rokotteet ja menkää töihin. Odottakaa kuitenkin sen aikaa, että uusi sotesoppari on väännetty.

  • Tykkää 3
Link to comment
Share on other sites

  • The topic was locked
MAINOS
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...