Jump to content
MAINOS

Vanhuksia pidettiin eristyksissä.


Piipanen

Recommended Posts

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/86b0f97f-cdcf-4275-b790-6c2497dd6fc4

Mummuni on hoivakodissa, jossa koronaa oli noin puolella asukkaista. Kuulin tästä ja kerroin heti että nyt mummu pysyy sitten huoneessaan. Hoivakodissa kuitenkin on muistisairaita joita ei voi eristää huoneeseen vaikka lääkäri näin määräisi koska eivät siellä pysy ilman pakkokeinoja.

Olenko nyt sitten toiminut väärin kun kehoitin pitämään mummuni huoneessaan jotta hän säästyisi? Hento ja hauras kuitenkin. Hän itse ei tätä pistänyt pahakseen kun viihtyy yksinkin. Samoin jos kuulisin norovirusta olevan hoivakodissa niin pyytäisin näin. Ja mummuni muuten säästyi kyseiseltä taudilta. Jes!

Mutta lähinnä mielipiteitä? Mielestäni hoitajana koen sen 2 viikon terveenä huoneessa pysymisen aika pieneksi asiaksi jos toinen vaihtoehto olisi sairastuminen ehkä vakavastikin. Koen tämän ennemmin suojeluksi kuin rajoittamiseksi. Eikös thl linjaa että kontakteja tulisi oireisiin ja positiivisiin välttää... Onko vanhukset sitten eristyksissä kun vanhukset viettävät helposti pitkiäkin aikoja huoneessa ihan muuten vaan? Tuleeko nyt niin että kärpäsestä tulee härkänen? 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jatkan siis vielä että aikoja sitten kun olin vanhainkodilla töissä niin siellä kyllä noron ilmaannuttua osastolle niin heti oli kaikki huoneissa. Ovia ei tietenkään lukittu mutta huoneesta auteltuna/ohjattuna liikkuville asukkaille kerrottiin että nyt on tautitilanne ja nyt suositellaan pysyttelemään huoneissa. Ja näin pysyivät, koska hoitajat eivät erikseen heitä hakeneet sieltä eivätkä kehoittaneet toisten seuraan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...